Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

De nieuwe Trek Fuel EXe: de e-MTB van de toekomst

De nieuwe Trek Fuel EXe: de e-MTB van de toekomst

Elektrische mountainbikes winnen steeds meer in populariteit. Tijdens een rondje mountainbiken kom je ze bijna altijd wel tegen. Door de grote accu’s in de onderbuis en de krachtige motoren zijn ze ook eigenlijk niet te missen. Met de nieuwe Trek Fuel EXe (spreek uit als Fuel Ex-ie) valt het echter nauwelijks op dat het een e-bike is. Dankzij het strakke ontwerp en de gloednieuwe TQ Harmonic Pin Ring Transmission (HRP50) motor heb je de prestaties en looks van een 'normale' mountainbike, maar geniet je toch van een stukje extra ondersteuning.

Lichtgewicht e-MTB met krachtige ondersteuning

Eén van de grote beperkingen van elektrische mountainbikes is het hogere gewicht van de fietsen. Met de Fuel EXe heb je daar geen last meer van. Het zwaarste model weegt nog geen 20 kg inclusief accu.

Dit lage gewicht dankt de Trek Fuel EXe voor een groot deel aan de TQ motor. De motor met de 360 Wh accu wegen samen slechts 3900 gram, waar een Bosch Performance Line CX motor met 500 Wh accu 5700 gram weegt. Alleen al op het elektrische systeem bespaar je met de Fuel EXe dus al bijna 2 kilogram.

De lichte constructie van de motor gaat echter niet ten koste van de ondersteuning. De TQ motor levert namelijk tot wel 50 Nm koppel. Hiermee heb je nog ruim voldoende power in de motor zitten om dat pittige hellinkje over te komen of juist om bovenop die eindeloze klim te komen.

Muisstille e-MTB dankzij de TQ motor

Het meest merkbare voordeel van de TQ HRP50 motor is niet het lage gewicht, maar juist hoe muisstil de motor is. De TQ motor maakt namelijk 3 keer minder omwentelingen per minuut dan conventionele e-bike systemen, zoals de Bosch of Shimano motoren. Dat zorgt ervoor dat de motor tot wel 4 keer minder geluid produceert dan de krachtige motoren die veel op e-MTB’s worden gebruikt.

Dankzij dit lage volume is het niet meer de motor die je hoort tijdens het fietsen, maar je banden op de bosgrond, de ratel in je achterwiel en de geluiden van je omgeving. Mountainbiken voelt en klinkt daardoor weer écht als mountainbiken wanneer je een rondje maakt op de Fuel EXe!

Verrassende actieradius en eenvoudige bediening

Ondanks dat de accu slechts 360 Wh groot is, geeft deze – afhankelijk van de motorstand – tot wel 5 uur aan ondersteuning. Dat is normaal gesproken ook meer dan genoeg voor een rondje mountainbiken. Mocht je toch nog langere ritten willen maken is het ook nog mogelijk om met de Range Extender 40% actieradius toe te voegen. Deze monteer je op de plaats van de bidonhouder, en past eventueel zelfs in je bidonhouder.

De motor wordt aangestuurd door middel van de fraai in het frame geïntegreerde display. Op het stuur zit een controller, waarmee je tussen de 3 modi van het motorsysteem kunt schakelen. Daarnaast kun je met dezelfde controller de walk-assist gebruiken en de ondersteuning zelfs volledig uitschakelen.

Op het display zelf kun je wisselen tussen vier verschillende weergaven:

  • Batterij met ritduur

  • Resterende actieradius met ritduur

  • Snelheid met gemiddelde snelheid

  • Ritvermogen met motorvermogen

Trek Central app

Met de nieuw ontwikkelde Trek Central app kun je draadloos verbinding maken met je Fuel EXe. Via de app kun je de ondersteuningsstanden van de motor aanpassen, je ritten exporteren en uploaden en op de Fuel EXe 9.9 zelfs je demperdruk en bandenspanning controleren.

Rijgedrag van een normale fully

De Fuel EXe heeft een zeer luie hoek van het balhoofd, een lange veerweg en een lange wielbasis. Dat maakt de Trek Fuel EXe een heerlijke mountainbike om volle bak iedere afdaling aan te vallen. Het luie balhoofd in combinatie met de lange wielbasis zorgen namelijk dat de Fuel EXe ongekend stabiel is.

Ook het klimmen gaat dankzij de ondersteuning van de TQ motor als een trein, waardoor je nooit lang hoeft te wachten op de volgende afdaling.

De Fuel EXe is een elektrische fully die bovendien zeer breed inzetbaar is. De lange veerweg (150 mm voor, 140 mm achter) zorgt ervoor dat je ook op de buitenlandse trails over een enorm capabele fully beschikt, terwijl de fiets ook rap en wendbaar genoeg is voor de Nederlandse parcoursen. Met name op de routes met technisch uitdagende afdalingen blinkt de Fuel EXe uit.

Als eerste op de Trek Fuel EXe rijden?

In augustus worden de eerste Fuel EXe modellen verwacht. Wil je als eerste op de Fuel EXe rijden, reserveer dan nu vast één van de onderstaande modellen!

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
De juiste framemaat voor je mountainbike kiezen De juiste framemaat voor je mountainbike kiezen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Mountainbike afmontage: SRAM groepen voor de MTB Mountainbike afmontage: SRAM groepen voor de MTB