Merkendeals: grote merken, kleine prijzen! ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Iedere trail de baas met de nieuwe Trek Fuel EX 2023

Voor de fanatieke mountainbikers is de juiste afstelling essentieel. Je wordt namelijk pas echt één met je fiets als de afstelling optimaal is. De zesde generatie Trek Fuel EX zorgt dat jij nog meer trails kunt pakken en met nog meer vertrouwen op de fiets zit. Trek noemt de nieuwe Fuel EX zelfs de ultieme trail mountainbike.

Aanpasbare geometrie

Iedere rijder heeft zijn eigen wensen als het aankomt op de afstelling en geometrie van de mountainbike, terwijl het ook per trail kan verschillen welke rijeigenschappen je wilt. Met de zesde generatie Trek Fuel EX is de geometrie aanpasbaar. Zo kun je voor iedere rit de juiste afstelling vinden. De geometrie is op twee verschillende punten aan te passen en biedt in totaal 6 verschillende afstellingen.

Trek Fuel EX Gen 6 2023

Verstelbare hoek van het balhoofd

Allereerst is het mogelijk om de hoek van het balhoofd 1 graad vlakker of steiler te zetten. Hiermee zorg je ervoor dat de Fuel EX scherper of juist iets meer gecontroleerd stuurgedrag heeft. Je kunt de fiets dus zo afstellen dat de positie precies past bij jouw rijstijl.

Het aanpassen van de balhoofdhoek doe je door een lagercup in het balhoofd aan te brengen. Deze lagercup zorgt dus voor een graad meer of minder steil. De lagercup moet nog wel los bij de fiets worden gekocht.

Trek Fuel EX Gen 6 2023 aanpasbare balhoofd

Verstelbare achterdemper

Naast het balhoofd kan ook de hefboom van de achterdemper worden aangepast. Door de Mino-Link in het frame te verstellen kun je de demper soepeler of juist stugger maken. Hierdoor kun je voor de hobbeligere trails juist kiezen voor soepele demping, terwijl je voor bikeparks waarschijnlijk eerder kiest voor de stuggere positie.

Trek Fuel EX Gen 6 2023 Mino Link

Nieuw frameontwerp zorgt dat je de Fuel EX helemaal zelf kunt tunen

Dankzij het nieuwe frameontwerp is het mogelijk om allerlei upgrades aan jouw Fuel EX te doen. Zo kun je relatief eenvoudig een andere achterdemper op de fiets plaatsen. Ook coilvering is mogelijk op de achterdemper dankzij het nieuwe frameontwerp.

Daarnaast is het mogelijk op te kiezen voor een zogenaamde “Mullet setup”, waarbij je met een 29 inch voorwiel en 27,5 inch achterwiel rijdt. De fiets wordt daardoor iets wendbaarder dan met een 29/29 setup.

Trek Fuel EX Gen 6 2023

Dikkere dropper zadelpennen

De zitbuis van de Trek Fuel EX 2023 is groter gemaakt. Deze heeft nu een diameter van 34,9 mm, waardoor er dus ook dikkere dropper zadelpennen in passen. Dikkere dropper zadelpennen zorgen ervoor dat de dropper betrouwbaarder is en minder snel kapot gaat dan de smallere 31,6 mm droppers.

Interne opbergruimte in alle frames

Bij de vijfde generatie van de Fuel EX was de interne opbergruimte alleen beschikbaar voor de carbon modellen. Bij de zesde generatie heeft Trek de opbergruimte ook toegevoegd aan de aluminium frames! Je kunt daardoor altijd makkelijk een multitool, reparatiesetje of een extra reepje meenemen door het gewoon in je frame op te bergen.

Trek Fuel EX Gen 6 2023 BITS opbergruimte

Trek Fuel EX onder de streep

De nieuwste Fuel EX is onder de streep een full-suspension mountainbike die klaar is om iedere trail te temmen. Met name op de buitenlandse trails en in bikeparks zal de Fuel EX zich helemaal thuis voelen met de 150/140 mm veerweg. De aanpasbare geometrie zorgt ervoor dat je de fiets helemaal naar jouw wens kunt instellen. Bikeparks met technische passages, diepe drops en hoge jumps zijn daarmee ook geen probleem voor de Fuel EX 2023.

Voor de Nederlandse parcoursen zal de zesde generatie Fuel EX wél iets aan de zware kant zijn. Met name tijdens de klimmetjes tussen afdalingen of op de vlakkere routes zal de Fuel EX zwaarder fietsen dan een hardtail of bijvoorbeeld een Top Fuel. Het is daarom ook niet een mountainbike die je exclusief voor de Nederlandse routes zal kopen. Als je voor een Trek Fuel EX gaat, wil je een mountainbike waar je juist in het buitenland op de extreme afdalingen heel veel plezier van gaat hebben.

Reserveer direct jouw Gen 6 Trek Fuel EX 2023

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van dit blog vragen? Stel ze gerust.

Mail: [email protected] / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media.

   

Gerelateerde berichten

De juiste framemaat voor je mountainbike kiezen De juiste framemaat voor je mountainbike kiezen
Mountainbike afmontage: SRAM groepen voor de MTB Mountainbike afmontage: SRAM groepen voor de MTB
Hardtail of fully (full suspension) mountainbike? Hardtail of fully (full suspension) mountainbike?

In dit blog lees je het verschil tussen een hardtail en full suspension mountainbike. 

Mountainbike afmontage: Shimano groepen en versnellingen voor de MTB Mountainbike afmontage: Shimano groepen en versnellingen voor de MTB