E-bike Actieweken verlengd ›

Toggle Nav
Winkelwagen

De nieuwe Cannondale Synapse 2022: Veelzijdiger, comfortabeler en sneller

De Cannondale Synapse racefietsen zijn populaire racefietsen binnen de Cannondale familie. En ook dit jaar hebben ze weer alles uit de kast getrokken om één van de meest veelzijdige racefietsen ooit te creëren. De Cannondale Synapse Carbon is een echte avontuur-fiets die sneller, comfortabeler en soepeler fietst dan ooit tevoren. In dit blog leggen we je uit hoe dat komt.

Nog veelzijdiger dan voorheen

De Synapse is altijd een veelzijdige fiets geweest, maar met de vernieuwingen die Cannondale op de Synapse serie toepast, wordt het één van de meest veelzijdige fietsen op de markt.

Geen gravelbike meer nodig dankzij een bredere achterbrug

Cannondale heeft het voor elkaar gekregen de mogelijkheid te bieden om 35 mm brede banden te monteren. De achterbrug van de nieuwe Cannondale Synapse is namelijk breder gemaakt. De bredere achterbrug maakt het mogelijk om gravelbanden te monteren. Met gravelbanden onder deze fiets kun je naast je ritjes op de weg gemakkelijk de off-road avonturen aangaan. Verder is de fiets uiterst geschikt voor gravelpaden vanwege de duurzame afmontage, de mogelijkheid om spatborden en bagagedragers te plaatsen en er zitten genoeg bevestigingspunten op de fiets om bagage mee te nemen. De Cannondale Synapse 2022 is dus een endurance racefiets en gravelfiets in één!

Verbreedde achterbrug van de Cannondale Synapse Carbon 2022

Meer comfort dankzij het vernieuwde frame

Deze veelzijdige endurance racefiets heeft ook een vernieuwde geometrie. Bij het ontwikkelen van dit frame is er gelet op het verhogen van de snelheid én het verhogen van het comfort, zodat je eindeloos comfortabel op de fiets kunt zitten. Dit heeft Cannondale voor elkaar gekregen door het verkleinen van de achterbrug. Om een kleinere achterbrug te realiseren is de seatstay, ook wel staande achtervork genoemd, verder naar onder bevestigd op de zitbuis. Dit levert meer comfort op, omdat er meer ruimte is voor de zitbuis om een beetje mee te bewegen wanneer je over slecht(er) wegdek rijdt. Deze extra 'flex' zorgt er dus voor dat je comfortabeler op de fiets zit.

Kleinere achterbrug van de Cannondale Synapse Carbon 2022
De verlaagde seatstay zorgt voor een stukje extra comfort.

Nog sneller dankzij anders gevormde buizen

De Cannondale Synapse Carbon is nog sneller geworden dan haar voorganger. Deze fiets valt in feite onder de endurance fietsen, maar een lange tocht is niet het enige waar deze fiets geschikt voor is. Dankzij een aerodynamischer vormgegeven frame, is de fiets ook sneller geworden. De buizen van het nieuwe frame zijn druppelvormig, waar het oude frame ronder was. Dit resulteert in een efficiëntere luchtstroom dan voorheen, terwijl het comfort van een endurance fiets behouden blijft.

Vernieuwd frame van de Cannondale Syanpse Carbon 2022
Op het nieuwe model (links) is te zien dat het frame rondom het balhoofd meer druppelvormig is dan het frame van haar voorganger (rechts) 

Bikepacken? Geen probleem!

De fiets is uiterst geschikt voor bikepacken. Met behulp van talloze bevestigingspunten heb je de mogelijkheid om veel bagage mee te nemen op deze fiets. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een bagagedrager op de fiets te plaatsen, mochten de bevestigingspunten aan het frame niet genoeg zijn voor al je bagage. Om het af te maken kun je gemakkelijk spatborden plaatsen op de fiets zodat ook de viezigheid geen probleem is tijdens de langere tochten. Langdurig comfortabel fietsen, bevestigingspunten voor bagage, mogelijkheid om bagagedrager en spatborden te monteren: deze fiets is gemaakt voor langdurige tochten zoals bikepacken!

Woon-werkverkeer

Deze fiets is niet de lichtste racer, maar wel één van de meest comfortabele racefietsen. Dit maakt de fiets ook geschikt om mee naar je werk te rijden. Geen zin meer in alle files en wil je je conditie wat verbeteren? Dan sla je met deze fiets twee vliegen in één klap!

Veiliger op de fiets dankzij Cannondale SmartSense

Cannondale SmartSense op de Cannondale Synapse Carbon 2022

Een nieuwe feature op de Cannondale Synapse fietsen is Cannondale SmartSense. Dit systeem, bestaande uit voor- en achterlichten en de zogeheten radar van Garmin, helpt je om een veilige en zorgeloze rit te bezorgen. Uiteraard dienen de lichten voor zichtbaarheid in het donker, maar wat doet de radar precies? De radar fungeert als een sensor en detecteert weggebruikers om je heen. De weggebruikers die de radar detecteert zijn vervolgens op je fietscomputer te zien waardoor je nooit meer voor verassingen komt te staan in het verkeer. Als je op hoge snelheid dichtbij een andere weggebruiker komt geeft SmartSense zelfs een zogeheten ‘Brake alert’.  

Cannondale SmartSense op je telefoon

Mocht je geen fietscomputer hebben? Niet getreurd, je hebt ook de mogelijkheid om SmartSense te gebruiken via je telefoon. Via de Cannondale app kun je het systeem gemakkelijk koppelen en kun je genieten van dezelfde voordelen als via een fietscomputer. Daarnaast kun je via de app gemakkelijk instellingen van het systeem wijzigen.

Vernieuwingen van het topmodel

Alle bovenstaande vernieuwingen gelden voor alle nieuwe modellen van de Cannondale Synapse Carbon 2022 serie. De onderstaande vernieuwingen gelden alleen voor de Cannondale Synapse Carbon LTD RL 2022, het vlaggenschip van de collectie Synapse modellen.

Cannondale Synapse Carbon LTD RLE 2022

Vernieuwd stuur

Dit jaar heeft Cannondale gekozen voor een eendelig stuur op dit paradepaardje. Dit houdt in dat de stuurpen en het stuur één geheel zijn, waar de stuurpen en het stuur los van elkaar zijn bij een tweedelig stuur. Dit resulteert in een lager gewicht en hoger comfort van het stuur. Dankzij de eendelige techniek is het mogelijk om het stuur te voorzien van dezelfde SAVE techniek als op het frame en de voorvork. Hierdoor absorbeert ook het stuur de schokken uit het wegdek wat nog eens extra bijdraagt aan het optimale comfort van deze fiets. Daarnaast kun je de hoek van de stuurpen naar boven of naar beneden aanpassen, zodat jij de meest comfortabele houding aan kunt nemen.

Nieuwe HollowGram wielset

De Cannondale Synapse Carbon LTD RL 2022 is tevens voorzien van een gloednieuwe wielset: de HollowGram SL 45 KNØT wielen. Deze wielset is lichter dan zijn voorganger, maar hebben ook een hogere velg, namelijk 45 mm. Dit draagt tevens bij aan de aerodynamica van de fiets wat meer snelheid met zich meebrengt. De velgen zijn volledig van carbon.  

De verschillende modellen

Cannondale Synapse Carbon 2022 close up

We hebben drie verschillende modellen van de Cannondale Synapse Carbon 2022 serie binnen ons assortiment. Alle fietsen zijn voorzien van hetzelfde frame en de vele bevestigingspunten, zodat je de fiets helemaal vol kunt hangen met tassen, spatborden en zelfs een bagagedrager. Het verschil tussen de drie fietsen zit hem voornamelijk in de afmontage en de onderdelen. Bekijk hieronder de verschillende modellen van de Cannondale Synapse Carbon 2022. De nieuwe Synapse is bovendien al uit voorraad leverbaar!

Onze eerste indruk

De nieuwe Cannondale Synapse Carbon fietst nog soepeler en comfortabeler dan haar voorganger. Het schokabsorberende frame en met de flexibele zitbuis doen goed hun werk en doen het tevens lijken alsof je zweeft over de weg. Daarnaast is de fiets ook net een stukje sneller dan haar voorganger. Door het aerodynamisch gerichte frame merk je dat je meer snelheid meekrijgt zonder enig comfort te verliezen. Sterker nog, het comfort lijkt door de vernieuwingen alleen maar te zijn verbeterd.

Ongeacht het model dat je kiest, naar onze mening zien de fietsen er allemaal strak uit. Met mooie kleuren en strakke wielsets zien de fietsen eruit als één geheel. Het Cannondale SmartSystem is ook van toegevoegde waarde. Je gaat met een veilig gevoel de weg op en hoeft je geen zorgen te maken om wat er om je heen gebeurt. De radar kan andere weggebruikers al detecteren vanaf 140 meter afstand!

Voorzijde Cannondale Synapse Carbon 2022

Hebben we ook nog aanmerkingen op de Synapse? Ja, maar die zijn minimaal. Zo zijn alle toeters en bellen van het SmartSense systeem niet voor iedereen weggelegd. Misschien is het voor jou wel overbodig en heb je liever een strak frame zonder gemonteerde batterij. Daarnaast bevat deze fiets nog een flinke kabelspaghetti. Hiermee bedoelen we dat de kabels niet volledig in het frame verwerkt zijn, in tegenstelling tot veel andere endurance racers op de markt.

Plus en minpunten opgesomd

+ Misschien wel de meest veelzijdige fiets op de markt
+ Aerodynamischer ontwerp voor meer snelheid
+ Vernieuwde geometrie zorgt voor meer comfort op het zadel
+ De fiets is uiterst geschikt voor de echte avonturier, dankzij de bredere achterbrug kun je hem omtoveren tot gravelbike
+ Met Cannondale SmartSense zit je veiliger op de fiets
+ De mogelijkheid om spatborden en dragers te monteren

- SmartSense veiligheidssysteem is niet voor iedereen weggelegd.
- Absorberend stuur alleen op de LTD RL te vinden.
- De kabels zijn niet volledig weggewerkt in het frame

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van dit blog vragen? Stel ze gerust.

Mail: [email protected]  / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media.

   

Blog footer

Bikes4africa

Gerelateerde berichten

De vernieuwde Cannondale Mavaro Neo De vernieuwde Cannondale Mavaro Neo
Cannondale collectie 2019 Cannondale collectie 2019
De vernieuwde Cannondale Topstone Carbon 2021 De vernieuwde Cannondale Topstone Carbon 2021
12GO Topfiets: Cannondale Caad13 12GO Topfiets: Cannondale Caad13