2 juli: Dé 12GO Biking toertocht ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Maatvoering Frog Bikes kinderfietsen

Een kind leren fietsen kan soms een flinke opgave zijn. Het helpt dan enorm als je een goede fiets hebt die perfect bij je kind past. Het Britse merk Frog Bikes heeft tijd geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling om de fiets te ontwikkelen die de liefde van je kind voor fietsen het meest stimuleert. In dit blog nemen we je mee door de maatvoering van de Frog Bikes fietsen en welke voordelen een kind krijgt met de aankoop van een Frog Bikes fiets. 

De juiste rijhouding

Ontworpen aan de hand van wetenschappelijk onderzoek om tegemoet te komen aan de anatomie en specifieke behoeften van kinderen. Met een Frog Bikes fiets kan je kind een comfortabele rijhouding aannemen waarbij de bekken iets naar voren zijn gekanteld. Hierdoor komt er minder druk op de onderrug van het kind en meer druk tussen de handen en het stuur. Daarnaast zorgt deze fiets voor de meeste kracht bij het trappen. De hoek van de zitbuis van het frame (74-75 graden) zorgt ervoor dat de knie van het kind boven de pedaalas komt wanneer de crank in de meest voorwaartse positie staat. Ook verbetert Frog Bikes de veiligheid en controle. De kleinere fietsen in het hybride assortiment hebben een lage trapaspositie waardoor het kind gemakkelijk bij de grond komt. Dit alles zorgt voor de beste fietservaring!

Frog Bikes kinderfietsen kopen bij 12GO Biking

De maatvoering van Frog Bikes

De juiste maat is van belang voor fietssucces en fietsplezier. Frog Bikes fietsen worden ingesteld op basis van beenlengte in plaats van op leeftijd of lichaamslengte zoals bij alle andere kinderfietsen. Denk hierbij aan Alpina, Bulls, Cube of Cortina. Na het meten van de binnenbeenlengte kan je de juiste maat vinden aan de hand van onderstaande tabel. In deze tabel valt het op dat de modelnamen van de Frog Bikes fietsen overeenkomen met de binnenbeenlengte. Het kind kan, na het instellen van de juiste maat, veilig en comfortabel met de voeten op de grond. Door de lange zadelpennen gaan de Frog Bikes fietsen daarnaast lang mee.

Frog Kinderfietsen Maattabel 12GO Biking

Mogelijkheden in de FrogFit App

Frog Bikes zelf heeft een app uitgebracht om de juist maat voor je kind te vinden. Hoewel de maatvoering gebaseerd op beenlengte al een stuk nauwkeuriger is dan wanneer je de maat kiest op basis van de lichaamslengte van je kind, komen er nog twee andere factoren kijken bij de perfecte framemaat. In de FrogFit app kun je gemakkelijk de binnenbeenlengte, de armlengte en het niveau van de fietser in kunt vullen.

De armlengte is gemakkelijk te meten van schouder tot pols, wanneer de arm recht naar beneden hangt. Het niveau van de fietser is ook afhankelijk van het zelfvertrouwen van het kind. Als je kind nergens bang voor is en graag een stuk gaat fietsen, kan je het kind een expert noemen. Een beginnend fietser heeft minder zelfvertrouwen dan een gevorderde fietser. Op basis van deze drie gegevens berekent de FrogFit app de perfecte Frog Bikes fiets en maat voor je kind. Uiteraard is de FrogFit app beschikbaar voor zowel Android als iOS

Frog Kinderfietsen 12GO Biking

Frog Bikes kinderfietsen met 20 inch wielen

In 20 inch zijn er aantal verschillende modellen van Frog Bikes beschikbaar, hier zoomen we op in. De Frog Bikes 52 en 55 zijn oude modellen die inmiddels vervangen zijn door de Frog Bikes 55. Er zijn nog enkele modellen verkrijgbaar. 

Frog Bikes 52: de Frog Bikes 52 is geschikt voor kinderen met een binnenbeenlengte van 52 centimeter voor de geschatte leeftijd van 5-6 jaar oud. 
Frog Bikes 53: de Frog Bikes 53 is geschikt voor kinderen met een binnenbeenlengte van 53 centimeter voor de geschatte leeftijd van 5-7 jaar oud. 
Frog Bikes 55: de Frog Bikes 55 is geschikt voor kinderen met een binnenbeenlengte van 55 centimeter voor de geschatte leeftijd van 6-7 jaar oud. 
Frog Bikes Road 58: de Frog Bikes Road 58 is geschikt voor kinderen met een binnenbeenlengte van 58 centimeter voor de geschatte leeftijd van 5-7 jaar oud. 

439,- 480,-
439,- 480,-
629,- 700,-
429,- 475,-

Frog Bikes kinderfietsen met 24 inch wielen

Ook in 24 inch zijn er een aantal modellen beschikbaar.

Frog Bikes 62: de Frog Bikes 62 is geschikt voor kinderen met een binnenbeenlengte van 62 centimeter voor de geschatte leeftijd van 8-10 jaar oud. 
Frog Bikes Road 67: de Frog Bikes Road 67 is geschikt voor kinderen met een binnenbeenlengte van 67 centimeter voor de geschatte leeftijd van 8-12 jaar oud. 

449,- 490,-
649,- 680,-
Waardering:
87%

Frog Bikes kinderfietsen met 26 inch wielen

De grootste kindermaat, 26 inch.

Frog Bikes 69: de Frog Bikes 69 is geschikt voor kinderen met een binnenbeenlengte van 69 centimeter voor de geschatte leeftijd van 10-12 jaar oud. 

459,- 510,-

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van dit blog vragen? Stel ze gerust.

Mail: [email protected] / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media.

   

Blog footer

Bikes4africa

Gerelateerde berichten

Frog Bikes - Lichtgewicht kinderfietsen Frog Bikes - Lichtgewicht kinderfietsen