Onze winkel is open

Menu

Welkom bij de grootste fietsenwinkel van Nederland. Met meer dan 8000 fietsen op voorraad, een professionele werkplaats en E-Bike Testcenter in onze winkel in Moordrecht ben je bij ons altijd aan het juiste adres voor jouw fietsplezier.

Fietsrouteplanners vergeleken

Datum:
6 januari 2020
Door:
Bartjan

Hoe vaak gebeurt het niet dat jij graag een rondje wilt gaan fietsen, maar dat je eigenlijk niet weet waar naartoe. Dan hebben wij het rondje van de maand, als inspiratiebron, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf een rondje te maken. Dit doe je met behulp van een fietsrouteplanner. Er zijn verschillende fietsrouteplanners op het internet te vinden, dus in dit blog helpen wij jou om de mooiste route te maken (en te fietsen natuurlijk).

Fietsrouteplanners zijn er voor alle type fietsers, van toeristische fietsers, via elektrische fietsers, naar racefietsers. Elk type fietser heeft andere wensen en behoeften wat betreft een routeplanner voor de fiets. Er zijn routeplanners die zich erg goed lenen voor elektrische fietsers, maar er zijn ook routeplanners die zich juist lenen voor sportieve fietsers. In het onderstaande overzicht zullen wij per discipline enkele routeplanners uitlichten.

(Elektrische) fiets routeplanner

Een routeplanner voor de elektrische fiets hoeft niet super ingewikkeld te zijn. Het belangrijkste bij deze routeplanners is dat er vooraf bestaande routes aanwezig zijn, of dat je eenvoudig zelf een route kunt samenstellen. Sommige routeplanners zijn ook beschikbaar als app op de telefoon, om het gebruiksgemak te garanderen.

Fietsnetwerk.nl

Bij de routeplanner van Fietsnetwerk.nl zijn er alleen bestaande routes beschikbaar. Je kunt zelf geen route maken, maar er zijn wel mooie routes te vinden. Deze route kan je downloaden met een uitgebreide omschrijving, als knooppuntenkaart of als .gpx bestand. Een .gpx bestand kan je op een telefoon inladen, zodat je daar de route kunt zien en de navigatie kunt volgen. Deze routeplanner is ook beschikbaar als app, bekijk hier de apps voor IOS en Android.

Anwb.nl/fietsroutes/fietsknooppuntenplanner

De routeplanner van de ANWB is een populaire knooppuntenplanner die alleen werkt met fietsknooppunten. Hierdoor is deze planner makkelijk in gebruik en heb je binnen een ommezien een route samengesteld. Op de route worden leuke suggesties gegeven zoals een hotel of een restaurant, waardoor je een afwisselende route hebt. De routes kan je printen of downloaden als gpx bestand.

Route.nl/routeplanner

De routeplanner van route.nl is een toeristische fietsrouteplanner, die alleen maar werkt met knooppunten. Deze routeplanner is makkelijk in gebruik en doet wat het belooft. Je maakt een route van knooppunten en meer dan dat is er niet te vinden. Je kunt een hoogteprofiel van de route zien, om te kijken of dat geschikt voor jou is. Je kunt de route downloaden als .gpx bestand. Deze toeristische fietsrouteplanner heeft daarentegen wel veel beschikbare routes, waardoor je altijd geïnspireerd kunt raken door mooie routes. Je kunt deze routes filteren op activiteit, plaats, afstand en nog veel meer. Geen reden meer om thuis te blijven in ieder geval. Er is ook een app beschikbaar van route.nl, bekijk hier de apps voor IOS en Android.

Sportieve fiets routeplanner

Voor sportieve fietsers, zoals racefietsers of mountainbikers, zijn de wensen van een routeplanner vaak net even iets anders dan de wensen voor een recreatieve fietser. Vaak hebben sportieve fietsers ook de wens om meer gegevens bij te houden, in plaats van alleen genavigeerd te worden. Het is belangrijk om de routes in te kunnen laden naar de telefoon of fietscomputer, zodat je naast de route ook nog al je gegevens in kunt zien.

Routeplanner.fietsersbond.nl

De routeplanner voor de fiets van de fietsersbond is een mooie en uitgebreide routeplanner. Je kunt hier een route uitstippelen, of een rondje laten maken. Je kiest de afstand en een aantal punten waar je langs wilt komen, en deze planner maakt een mooie route voor jou. Je kunt elke keer een nieuwe route laten maken als je niet helemaal tevreden bent. Ook is er een aantal bestaande routes die je kunt kiezen om te rijden. Je kunt deze routes allemaal downloaden in een .gpx bestand.

Strava

Dit is dé app voor iedereen die weleens sportief op de fiets zit, of aan hardlopen doet.  Deze app is meer een activiteitstracker, waar je de mogelijkheid hebt om routes te maken en in te laden. In deze app is een sociaal netwerk ingebouwd, waardoor je de activiteit van je vrienden kunt volgen en elkaars routes kunt rijden, in de verwachting dat jij een betere tijd neer kunt zetten. Op de kaart zie je veelgebruikte en populaire routes, en kan je in segmenten rijden. Deze segmenten zijn belangrijke en populaire stukken route, waar je kunt strijden tegen iedereen die dit segment al eens heeft gereden of gelopen. De routes kan je naar de app sturen, of als .gpx bestand naar je fietsnavigatie sturen. Veel grote merken van de fietsnavigaties hebben een koppeling met Strava. Hier vind je de apps voor IOS en Android.

Fietsrouteplanner met fiets, twee essentiële onderdelen van een geslaagde fietstocht. Of je nu een racefiets routeplanner, mtb routeplanner of elektrische fiets routeplanner zoekt, het is er allemaal. Je kunt vaak makkelijk zelf je route in elkaar zetten of kiezen uit de vele beschikbare routes, zodat jij een prachtig rondje kunt maken, zonder dat je dit rondje al eens gefietst hebt. De wereld ligt klaar om ontdekt te worden, en met een routeplanner wordt dit een stukje makkelijker en leuker!

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: [email protected]  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv

Instagram: @12go_biking 

Strava: @12GO Biking