Onze winkel is open

Menu

Met een E-bike testcenter, professionele werkplaats en een voorraad van ruim 8000 fietsen ben jij bij 12GO Biking aan het juiste adres voor een flinke dosis fietsplezier!

Fietshelm keuzehulp: Welke prijsklasse past bij jou?

Datum:
26 april 2021
Door:
Arne

In dit blog helpen we jou bij het maken van een keuze voor een fietshelm. Kies eerst het type fietshelm. Aan de hand van dit type kies je het budget wat bij jouw wensen past!

Als je eerst meer wilt lezen over fietshelmen dan kan je ook ons blog lezen: Alles over fietshelmen.

Bekijk direct de volgende prijsklasses:

Type fietshelm kiezen

Allereerst is het belangrijk om te kiezen welke type fietshelm het best past bij het door jou beoogde gebruik. Per soort gebruik is er namelijk een ander soort fietshelm. Voor sportfietsen wordt er onderscheid gemaakt tussen mountainbikes en racefietsen. Onderling verschillen deze helmen ook. Een mountainbikehelm heeft meestal een klepje om je ogen te beschermen tegen uitstekende stokken.

Racehelmen zijn een stukje lichter en zijn voornamelijk gemaakt om de luchtweerstand tot een minimum te beperken. Er zijn daarnaast ook nog fietshelmen speciaal gemaakt voor E45-fietsen. Om op een Speed Pedelec te mogen rijden is het dragen van een fietshelm verplicht. Deze Speed Pedelec helmen moeten voldoen aan de door de EU-gestelde norm.

Sommige mountainbikers gebruiken ook een racefietshelm op de mountainbike. Dit is in principe geen probleem, totdat je het stevigere werk op gaat zoeken. Dan is een stevige (of full-face) mountainbikehelm een beter idee. Wanneer je een racefietshelm draagt op de mountainbike is het aan te raden ook een fietspetje te dragen. Takken en rondvliegende vuil komen dan minder snel in je gezicht.

Er zijn ook kinderhelmen in ons assortiment opgenomen.

Prijs voor een fietshelm

Na het kiezen van je fietshelm is het belangrijk om te weten wat je precies van een helm verwacht. Wil je dat deze vol comfort zit, of alleen dat je hoofd voorzien is van bescherming? Kies hieronder een prijsklasse die het best bij jouw wensen van een fietshelm past!

Prijsklasse € 0 – € 50: instapmodellen

Een helm in deze prijsklasse is voor de beginner die eigenlijk nog niet weet of hij/zij echt de fiets op wilt. Bij deze prijsklasse koop je een helm voor je veiligheid maar vooral omdat je niet teveel geld kwijt wilt zijn. De helmen in deze prijsklasse bieden niet altijd optimaal comfort en zijn puur om je hoofd een beetje te beschermen bij een val. Bespaar je op je helm? Dan bespaar je wellicht ook op je veiligheid.

Kinderhelmen in deze prijsklasse zijn wel gewoon aan te raden. Deze zijn veelal een stuk goedkoper en bieden de bescherming die je kind nodig heeft bij een val. Daarnaast zijn in deze prijsklasse voornamelijk helmaccessoires te vinden. Denk hierbij aan een helmcover.

Comfort staat in deze prijsklasse niet voorop. De helmen in deze prijsklasse zijn vaak gemakkelijk te verstellen maar een ideale pasvorm is vaak  lastig te vinden. Helmen in deze prijsklasse zijn niet voorzien van een extra veiligheidssysteem.

Voor- en nadelen prijsklasse €0-50

+ Goed voor de portemonnee

- Bieden niet altijd comfort en zijn minder veilig dan de hogere prijsklassen

Wanneer een helm uit deze prijsklasse kiezen?

Kies deze helm wanneer je net begint met mountainbiken of racefietsen. Je weet nog niet of dit echt iets voor jou is en je gaat voorzichtig een trail verkennen of kilometertjes maken. Op het moment dat fietsen je niet ligt (wat ons sterk lijkt), heb je nog geen vermogen uitgegeven aan fietsspullen. Wij raden sterk af om helmen in deze prijscategorie te kopen (stuntaanbiedingen zijn een uitzondering op deze regel). Veiligheid gaat namelijk voorop, en die komt helaas met een iets hoger prijskaartje. Een Speed Pedelec helm is in deze prijsklasse niet te verkrijgen.

Fietshelmen voor kinderen

Prijsklasse € 50 - €80: Voor de beginner

Helmen in deze prijsklasse zijn een stuk veiliger en zorgen ervoor dat je verantwoord op de fiets zit.

Racehelmen in deze prijsklasse

Wil jij beginnen met wielrennen en veilig de weg op? Dan is deze prijsklasse een uitstekende keuze. Sommige fietshelmen hebben zelfs een extra veiligheidssysteem in deze prijsklasse. De MIPS technologie die bij deze helmen wordt gebruikt zorgt voor een verminderde directe impact bij een val waardoor de kans op letsel drastisch wordt vermindert.

In deze prijsklasse kan je rekenen op uitstekend comfort bij racefietshelmen. De helmen zijn voorzien van voldoende ventilatiegaten waardoor lucht goed wordt afgevoerd. Daarnaast hebben veel van de fietshelmen in deze prijsklasse een speciaal systeem wat aanpast naar de vorm van jouw hoofd.

Mountainbikehelmen in deze prijsklasse

Mountainbikehelmen in deze prijsklasse zijn voorzien van goede ventilatie en in een enkel geval een extra beveiligingssysteem zoals MIPS. De meeste helmen zijn voorzien van een uitneembare padding waardoor vocht goed wordt afgevoerd. De padding is doordat deze uitneembaar is goed te onderhouden en te wassen. De helmen in deze prijsklasse kan je het best gebruiken op de Nederlandse trails.

In dit blog lees je meer over het MIPS veiligheidssysteem.

Voor- en nadelen prijsklasse €50- €80

+ Je hebt prima bescherming tegen een val;

niet elke helm is voorzien van een extra veiligheidssysteem waardoor je niet bent voorzien van optimale veiligheid.

Bekijk alle helmen in de prijsklasse €50-80,- 

Agu strato fietshelm

Prijsklasse € 80 - €120: Voor de fanatiekeling

In deze prijsklasse vind je helmen die goed bescherming bieden bij een val. Ook zit op helmen in deze prijsklasse vaak een goede garantievergoeding. Zo heeft bijvoorbeeld Bontrager de Crash Replacement Guarantee regeling. Is je helm binnen een jaar na de aankoop kapot? Dan krijg je geheel gratis een nieuwe toegestuurd.

Racehelmen in deze prijsklasse

In deze prijsklasse vind je gerenommeerde fietshelmen die vaak zijn voorzien van MIPS of Wavecel. Wavecel is net als MIPS een technologie die ervoor zorgt dat je hoofd nog beter de bescherming krijgt die het verdient. Wavecel reduceert de kans op een hersenschudding gigantisch. In deze prijscategorie vind je verstelsystemen die gemakkelijk met één hand te verstellen zijn en zorgen dat de helm een heel goede pasvorm aanneemt. Kleine extra’s zoals reflecterende elementen en een uitneembare padding vind je vaak terug op de racehelmen in deze prijsklasse.

Mountainbikehelmen in deze prijsklasse

De mountainbikehelmen in deze prijsklasse zijn geschikt voor zwaarder werk. Wil je af en toe eens gekke kapriolen uithalen met je fiets, dan is het verstandig om een sterkere helm uit te zoeken. De helmen in deze prijsklasse zijn bijna allemaal uitgerust met MIPS-technologie waardoor je kan vertrouwen op een helm die je extra veiligheid biedt.

Speed Pedelec helmen in deze prijsklasse

Speed Pedelec helmen zijn vaak niet verkrijgbaar onder de honderd euro. De helmen in deze prijsklasse voldoen aan de normen die de EU heeft gesteld waardoor je met een goed gevoel je E45-fiets op stapt. De helmen uit deze prijsklasse hebben een fijne pasvorm.

Voor- en nadelen prijsklasse €80- €120

+ Deze helmen bieden uitstekende bescherming bij een zware val

comfort is niet zo optimaal als een hogere prijsklasse

Bekijk alle fietshelmen in de prijsklasse €80 - €120

Prijsklasse € 120 – € 200

Helmen in deze prijsklasse zijn vrijwel altijd voorzien van een extra veiligheidssysteem. Het comfort van deze helmen is zeer hoog waardoor ook tijdens lange ritten je geen problemen met de helm ervaart. In deze prijsklasse vind je topmodellen zoals de Bontrager Specter Wavecel helm en Kask Utopiaracehelm.

Racefietshelmen in deze prijsklasse

Topmodellen dit al jaren veiligheid bieden zijn in deze prijsklasse terug te vinden. Deze helmen onderscheiden zich door uitstekend comfort en makkelijke verstelbaarheid. Daarnaast zijn deze helmen extra aerodynamisch dankzij het design wat minimale luchtweerstand biedt bij hoge snelheden.

In deze prijsklasse vind je ook aero-fietshelmen die de luchtweerstand tot een minimum beperken. Zo kan je als aero-junkie nog hogere snelheden bereiken. Nadeel van deze helmen is dat ze minder goed ventileren. Hierdoor worden ze een stuk warmer en zijn ze minder geschikt voor je rit doordeweeks. Toch komen er steeds beter geventileerde aero-helmen op de markt waardoor deze helmen steeds populairder worden onder fanatieke fietser.

Mountainbikehelmen in deze prijsklasse

Deze helmen zijn geschikt voor het zware werk en hebben een uitstekende schokbestendigheid. Als je een downhill-fanaat bent dan zijn deze helmen uitstekend geschikt. De helmen in deze categorie zijn zeer compleet uitgerust en hebben optimaal comfort. Een aantal mountainbike helmen in deze prijscategorie zijn uitgerust met extra pads zodat je nog betere bescherming tegen vallen hebt.

Speed Pedelec helmen

Speed Pedelec helmen in deze prijsklasse voldoen aan de door de EU-gestelde normen. De helmen zijn voorzien van extra beveiligingssystemen zoals Wavecel. In deze prijsklasse koop je bijvoorbeeld de Bontrage Charge Speed Pedelec helm, een fietshelm die zeer gemakkelijk af stellen is dankzij het BOA-systeem. Op deze fietshelm zitten extraatjes zoals reflecterende elementen en een Blendr-houder waardoor je eenvoudig verlichting op je helm kunt plaatsen.

Voor- en nadelen prijsklasse €120- €200

+ Deze helmen zijn comfortabel en bieden uitstekende bescherming bij een val

voor beginnende fietsers is het prijskaartje best fors.

Bekijk alle fietshelmen in de prijscategorie €120 - €200

Fietshelmen boven de 120 euro

Prijsklasse € 200+: Voor de profs

In deze prijsklasse vind je helmen gedragen door de profs en helmen die je écht optimale bescherming bieden tegen ongevallen. Zo zit je met een veilig gevoel op de fiets.

Racefietshelmen in deze prijsklasse

De racehelmen in deze categorie zijn het resultaat van jarenlang ontwikkelen. De racehelmen scoren hoge ogen op het gebied van aerodynamica en comfort. Je kan deze helmen perfect gebruiken voor je lange fietsritten. Je komt als fanatieke renner aan je trekken, deze helmen ademen aerodynamica, iets waar elke snelheidsduivel vrolijk van op kijkt. Voorbeelden van helmen uit deze prijsklasse zijn: De kask Protone helm. Deze racehelm wordt gedragen door Egan Bernal en Geraint Thomas. Het lage gewicht van de helm is één van de redenen waarom deze helm zo populair is in het wielerpeloton.  

Over Aero gesproken. In deze prijscategorie vind je ook de topklasse Aero-helmen. Ondanks dat aero-helmen niet bekend staan als helmen die goed geventileerd zijn, hebben wij in ons assortiment een aantal aero-toppers opgenomen waarbij je hoofd ook op lange afstanden goed koel blijft. Denk bijvoorbeeld aan de Lazer Bullet helm. Deze helm is dan ook geschikt voor de tijdritfietser, maar met een snelle aanpassing ben je klaar voor die berg! Om nog maar eens aan te tonen dat je in deze prijsklasse echt alleen high-end kwaliteit helmen vind: Deze helm is voorzien van de technologie die ervoor zorgt dat je hartslag kan meten aan de hand van een sensor. Zo wordt een hartslagband overbodig.

Fietshelmen in het peloton

Mountainbikehelmen in deze prijsklasse

Mountainbikehelmen in deze prijsklasse hebben een andere benaming: Full-face helmen. Deze helmen gaan volledig over je gezicht heen in tegenstelling tot de andere mountainbikehelmen. Deze helmen bieden extra bescherming bij je kin, gebit en achterhoofd. Gebruik je een mountainbikehelm uit deze prijsklasse? Dan is extra mountainbike bescherming een goed idee. De mountainbikehelmen uit deze prijsklasse koop je wanneer je er helemaal voor gaat: Downhill, heftige stunts, het kan voor jou niet gek genoeg.

Speed Pedelec helmen in deze prijsklasse

De Giro Bexley helm is dé ideale Speed Pedelec helm die comfort, ventilatie en veiligheid combineert. De 10 ventilatiekanalen beheer je dusdanig dat je zelf de temperatuur kan reguleren. Daarnaast zorgt het MIPS systeem in deze helm voor optimale veiligheid.

+ Je hebt een helm die ook gedragen wordt door de profs;

+ Je kan rekenen op helmen die letsel voorkomen/verminderen bij zware valpartijen; 

- Deze helmen vereisen een investering vanuit je portemonnee.  

Bekijk alle fietshelmen boven de €200,-

Wavecel op fietshelmen

Wavecel vermindert de kans op hersenletsel gigantisch!

In dit blog hebben we de prijsklassen in fietshelmen voor jou op een rij gezet waardoor je dichter bij je keuze bent gekomen. Heb je nog vragen? Kom langs in de winkel of neem contact op met onze klantenservice!

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: [email protected]  / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media!

   

Meer Lezen ?