Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

De nieuwe Scott Scale 2023: lichter en stijver!

De nieuwe Scott Scale 2023: lichter en stijver!

Scott heeft met de nieuwe Scott Scale de volledige focus gelegd op meer stijfheid, een lichter gewicht en betere rijkwaliteit. Dit hebben ze bereikt door eenvoudige aanpassingen door te voeren die grote verschillen teweeg brengen. De nieuwe, agressieve hardtail XC mountainbike van Scott komt in drie varianten zodat er voor de beginnende mountainbiker, de ervaren mountainbiker en iedereen ertussen de perfecte mountainbike is.

Wat is er nieuw aan de Scott Scale 2023?

De meeste vernieuwingen hebben geleid tot een lager gewicht en meer stijfheid. Bekijk hier de meest ingrijpende veranderingen:

De Scott Scale 2023 heeft een vernieuwde geometrie

Met de vernieuwde geometrie van de Scott Scale 2023 daal je nog harder af. Met kleine aanpassing heeft Scott grote verbeteringen bewerkstelligd. De geometrie is geïnspireerd op de Scott Spark, maar geoptimaliseerd voor de Scale XC-hardtail. Wat is er dan anders? De hoek van het balhoofd is verkleind, van 69 graden naar 67,9 graden., wat zorgt voor een betere balans op de fiets. Deze balans vertaalt zich in meer vertrouwen tijdens het afdalen waardoor je meer snelheid kunt behouden.

scott scale 2023 zeikant

De veranderingen in de balhoofdhoek verbeteren het stuurgedrag. Maar Scott heeft ook gedacht aan het algehele comfort op de fiets. De bovenbuis loopt namelijk niet direct door in de achtervork wat zorgt voor iets meer flex in de zitbuis. Dit zorgt voor iets meer comfort bij het rijden over oneffen terrein, zondat dat je te veel verliest in stijfheid van het frame.  

Het frame van de Scott Scale 2023 is de perfecte mix van gewicht en stijfheid

Scott heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het ontwikkelen en verbeteren van carbon materiaal en dat laten ze bij de Scott Scale maar weer eens blijken. Scott heeft voor elk deel van het frame onderzoek gedaan naar de beste samenstelling van carbonvezels. In delen waar hoge stijfheid nodig is voor de beste krachtoverbrenging, is een stijvere mix van carbonvezels gebruikt. Op plekken waar juist meer flexibiliteit nodig is, werd een flexibelere mix van carbon gebruikt. Deze combinatie zorgt voor ultieme balans tussen comfort en snelheid.

Scott scale 2023 frame

Daarnaast bestaat het frame uit slechts drie afzonderlijke stukken die aan elkaar gegoten zijn. Hierdoor zijn er minder bevestigingspunten nodig wat enerzijds de stijfheid bevordert, maar ook het gewicht lager houdt.

Al met al zorgen de verbeteringen in het frame voor een indrukwekkend resultaat: een stijver frame die 57 gram lichter dan zijn voorganger. Een nadeel is echter wel dat deze verbeteringen niet gelden voor de Scott 900 serie. Dat komt omdat de verbeteringen alleen voor de frames met HMX carbon ontwikkeld zijn, dat is alleen de Scott Scale RC World Cup 2023. De Scott 900 series zijn voorzien van frames met HMF carbon materiaal. 

Syncros Fraser IC combo: kabels zijn bijna onzichtbaar

scott scale 2023 voorkant

Net als bij de Scott Spark zijn de kabels van de nieuwe Scott Scale bijna onzichtbaar. Dit komt door de Syncros Fraser IC combo techniek. Dankzij deze techniek stromen de kabels onder de stang van het stuur en rond de zijkanten van de stuurpen het balhoofd in. Met geïntegreerde plastic onderdelen wordt de ingang beschermd tegen viezigheid en worden bochten of knikken in de kabels voorkomen. Zo blijven de kabels netjes en bijna onzichtbaar langs het stuur lopen, ook na intensief gebruik.

De details maken het verschil bij de Scott Scale 2023

Balhoofdhoek van het stuur aanpassen

De nieuwe Scale maakt het mogelijk om de balhoofdhoek van het stuur met 0,6 graden vlakker of steiler te maken zonder kabels aan te tasten of remmen te ontluchten. Dat is mogelijk door het stuur de demonteren en de balhoofdcups 180 graden te draaien.

Nieuwe techniek steekas

De steekas is ontworpen middels een nieuwe techniek. Deze nieuwe techniek maakt het mogelijk om het gewicht van de steekas met 7,5 gram te verlagen en een strak geïntegreerd ontwerp met het frame te vormen.

scott scale 2023 in actie

Laag gewicht van onderdelen

Bij elk onderdeel van deze fiets is gedacht aan een laag gewicht. Dat is terug te zien in verschillende onderdelen. Zo is de remconstructie versimpeld en in combinatie met post-mount nokken wordt er met deze constructie 14 gram bespaard.

Ook de kettinggeleider is versimpeld waardoor hij niet alleen lichter is, maar ook makkelijker te verwijderen. De kettinggeleider is nu kleiner en zit vlak tegen het frame. Als je hem niet gebruikt kun je hem gemakkelijk via de zogeheten ‘service door’ verwijderen, zonder je trapas te demonteren.

De Scott Scale 2023 kopen bij 12GO Biking

Al met al is de nieuwe Scott Scale volledig gericht op meer snelheid door meer stijfheid en minder gewicht. Vanaf nu kun je de nieuwe Scott Scale kopen bij 12GO Biking! Bekijk de verschillende modellen op de website en plaats je reservering om als eerste op de nieuwe Scott Scale te rijden.

Of bekijk direct alle Scott mountainbikes.

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De juiste framemaat voor je mountainbike kiezen De juiste framemaat voor je mountainbike kiezen
Mountainbike afmontage: SRAM groepen voor de MTB Mountainbike afmontage: SRAM groepen voor de MTB
Mountainbike afmontage: Shimano groepen en versnellingen voor de MTB Mountainbike afmontage: Shimano groepen en versnellingen voor de MTB
De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB

De fietslampen van merken zoals Bontrager, BBB en Lezyne bieden allemaal uitstekende verlichting waarmee je moeiteloos in de donkere dagen je buitentrainingen voort kan zetten. Door de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van LED en accu's zijn er steeds meer krachtige en felle lampen op de markt voor een zeer schappelijke prijs.