Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Comfortabel stad en land door fietsen op de Batavus Finez

Comfortabel stad en land door fietsen op de Batavus Finez

De elektrische fiets is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Jong en oud kiezen steeds vaker voor het comfort, gemak en de snelheid van een e-bike. Het Nederlandse merk introduceerde in 1998 de eerste e-bike, de Batavus E-GO Easy-Going. Nu 22 jaar later wordt de Finez – serie gelanceerd. Alles over de comfortabele Finez serie lees je in dit blog!

 

Batavus Finez

Het 115 jaar oude Batavus is een specialist in het ontwikkelen van fietsen en e-bikes. Voor het beste resultaat is er voor de ontwikkeling van dit nieuwe model samengewerkt met de TU Delft, door deze samenwerking met de wetenschap kent de fiets de ultieme stabiliteit. Daarnaast is er gezocht naar de optimale zitpositie voor een comfortabele rit. De Finez heeft een verende voorvork en een verende zadelpen, dit maakt de fiets extra comfortabel.
Een andere punt waarin deze fiets zich onderscheidt ten opzichte van veel andere e-bikes zijn de schijfremmen. Deze hydraulische (oliedruk) remmen zorgen dat je onder alle omstandigheden snel en veilig tot stilstand komt.
De Finez wordt elektrisch ondersteund door de betrouwbare Bosch Active Line Plus motor. Deze motor heeft een koppel van 50 Nm en biedt daarmee ruim voldoende ondersteuning om vlot weg te rijden of om bruggen en heuvels op te komen.
Een extra gadget waarmee de Finez modellen zijn uitgerust is de nieuwe Vizi-verlichting. Het achterlicht schijnt met een laser een rode V op het wegdek, dit zorgt voor een betere zichtbaarheid.
Batavus maakt de Finez in vijf verschillende uitvoeringen, de grootste verschillen zijn de plaats van de accu en de versnellingen waarmee die fiets is uitgerust. Hieronder worden de uitvoeringen besproken.

Finez E-go Sport

Dit model heeft de accu op de achterdrager en heeft een open kettingkast. De fiets heeft een Deore derailleur en tien versnellingen. Hiermee kun je lichter fietsen dan met de andere types Finez, hierdoor is de fiets breder inzetbaar, zoals in meer heuvelachtig terrein. Het is belangrijk om rekening te houden met het onderhoud van de ketting aangezien deze vies kan worden door stof en straatvuil.

Finez E-go Active Plus N7

De Active Plus heeft net als de Sport de accu op de achterdrager, maar heeft een Nexus 7 versnellingsnaaf en een dichte kettingkast. Met de keus uit zeven versnellingen, vind je altijd de juiste versnelling op weg naar de bakker of tijdens een zondagmiddagrit.

Finez E-go Exclusive N8

Ook deze fiets heeft de accu op de achterdrager. Het speciale aan dit model is de mooie riemaandrijving met de 8 versnellingsnaaf. Een riemaandrijving is onderhoudsarm, want deze hoef je niet te smeren, daarbij gaat een riem tot wel drie keer langer mee dan een normale ketting.

Finez E-go Power N8

De modellen met Power in de naam hebben de accu mooi weggewerkt in de bovenbuis. Deze frameaccu zorgt van een goede verdeling van het gewicht, daarbij is de frameaccu beschikbaar met een grote capaciteit van 625 Wh. Schakelen doe je op deze fiets met een solide Nexus 8 versnellingsnaaf.

Finez E-go Power Exclusive

Het topmodel van de Finez-serie is de Power Exclusive. Deze fiets heeft de frameaccu en de riemaandrijving met acht versnellingen. Dit maakt de Power Exclusive een schitteren mooie en onderhoudsarme e-bike.

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?

Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen. Aan een grotere accu hangt echter ook een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt overigens niet alleen af van de accucapaciteit; uiteindelijk bepaalt de mate van ondersteuning die je van de motor vraagt hoelang je met de accu doet.
In deze blog vertellen we je meer over de verschillende accugroottes en de bijbehorende actieradius zodat je straks precies weet welke accu het beste bij jou past. Daarnaast delen we een paar tips om zuiniger met je accu om te gaan, zodat je zo veel mogelijk kilometers kunt maken met jouw gekozen accu.

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud.