a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a
Datum:
21 januari 2019
Door:
Thomas
Delen

Alles over Enviolo Nuvinci traploze versnellingen

Met het Nuvinci systeem heb je een unieke fietservaring door het traploze schakelen. Het systeem dat in eerste instantie een flop leek te zijn is helemaal terug en blijkt ideaal te zijn voor elektrische fietsen. Het is dan ook niet gek dat steeds meer e-bikes hiermee uitgerust zijn. Maar hoe werkt dit unieke systeem eigenlijk? In dit blog alles over Nuvinci traploze versnellingen.

Over Enviolo

Sinds 2006 maakt Nuvinci traploze versnellingsnaven. De eerste versie was echter geen onverdeeld succes. De naaf was zwaar, trapte zwaar en voelde al met al stroperig aan. Sinds kort zijn ze echter helemaal terug en beter dan ooit. De naaf is meer dan anderhalve kilo lichter en wat blijkt: de iets zwaardere weerstand is perfect voor elektrische fietsen! De zwaardere weerstand maakt dan minder uit, door de trapondersteuning die je van de middenmotor krijgt. Sinds 1 januari 2018 is Nuvinci overgestapt op de naam Enviolo, maar intern verandert er eigenlijk weinig tot niets.

Hoe werkt het?

De naaf werkt volgens een uniek ontwerp. In de naaf zijn 3 tot 12 “planeetkogels” aangebracht, die een oneindig aantal verhoudingen toestaan tussen het binnenkomende vermogen via de pedalen en tandriem en uitgaande kracht naar het wiel. Deze variabele transmissie wordt Continuously Variable Planetary (CVP) transmissie genoemd.

Door een soort gashendel op je stuur kun je de weerstand aanpassen in de naaf. Wanneer je hieraan draait veranderen de kogels van positie waardoor je meer of minder weerstand ervaart. Bij de draaiknop zit een kleine display waarop je af kan lezen hoeveel weerstand de naaf biedt.

De CVP transmissie zorgt dat schakelen ongekend soepel verloopt. Bij een reguliere naaf merk je dat de versnelling in een weerstand blijft hangen wanneer de krachtoverbrenging te groot is, waardoor je minder kracht moet zetten wanneer je wilt schakelen. Met het Enviolo systemen kun je gewoon door blijven trappen, de naaf blijft niet hangen in een bepaalde weerstand maar schakelt gewoon door.

Ook in combinatie met de meest krachtige motorsystemen schakelt het Nuvinci systeem zeer soepel. Veel naven hebben moeite met de krachtige belasting van onder andere de Bosch systemen, waardoor de motor tijdelijk minder vermogen genereert tijdens het schakelen. Met Enviolo is dit geen probleem door de CVP transmissie.

Enviolo systemen

De Enviolo Nuvinci systemen zijn in twee varianten verkrijgbaar. Het handgeschakelde systeem, met de ‘gashendel’ en een automatisch systeem.

Het handmatige systeem werkt, zoals genoemd, met een soort gashendel. Je hoeft alleen aan de knop op je stuur te draaien en de versnelling geeft dan direct meer of minder weerstand. Schakelen met dit systeem is net zo eenvoudig als het volume van de radio aanpassen.

De automatische versnelling is nóg eenvoudiger. Je stelt een gewenst trapsnelheid in via de display van je e-bike en het versnellingssysteem doet de rest. Wanneer je bergop gaat wordt de weerstand automatisch verminderd, en andersom wanneer je weer afdaalt. Zo trap je zeer comfortabel in een gelijkmatige cadans. De versnellingen worden automatisch terug geschakeld wanneer je stilstaat, zodat je comfortabel weer op gang komt. Mocht je toch zelf willen schakelen, dan kan dat, want met één druk op de knop kun je het automatisch schakelen uitzetten.

Waarom kies je voor Enviolo?

Enviolo kies je voor het ongekende gemak dat het biedt. Door de oneindige hoeveelheid weerstanden trap je altijd comfortabel en heb je meer aandacht voor de omgeving en het verkeer om je heen. Je hoeft namelijk niet meer te denken aan schakelen.

De Enviolo naven zijn ontworpen voor de hogere belasting die wordt gecreëerd door motoren van e-bikes. Zelfs op maximaal vermogen heb je met Enviolo soepele schakelprestaties. Het resultaat is dat je nooit meer last hebt van de beperkingen van een conventioneel schakelsysteem.

Doordat de versnellingsnaaf is ontworpen voor de hogere koppel van e-bikes is deze zeer duurzaam. Verder is het een gesloten systeem, waardoor er een stuk minder onderhoud nodig is.

Het is van belang om er rekening mee te houden dat het Enviolo systeem wel iets meer van de motor vraagt dan andere versnellingssystemen. Dit komt door de hogere weerstand die het systeem biedt. Je accu gaat ongeveer 10% minder lang mee wanneer je gebruik maakt van het automatische schakelsysteem.

Fietsen met Enviolo versnellingen

Elektrische stadsfietsen, elektrische hybride fietsen en Speed Pedelecs zijn allemaal verkrijgbaar met een Enviolo versnellingssysteem. De fietsen zijn volledig gericht op het comfort van de rijder. Met een Enviolo versnellingsnaaf schakel je altijd makkelijk en soepel, of zelfs helemaal niet omdat de fiets het al voor je doet. Een aantal van onze topmodellen met een Enviolo systeem zijn:

Pegasus Tecaro Evo NV Belt: Deze fiets heeft echt alles! Niet alleen beschikt de fiets over het Enviolo systeem, ook is deze uitgerust met een riemaandrijving, waardoor het onderhoud aan deze fiets nihil is. In combinatie met een prachtig ontwerp is dit de perfecte fiets voor woon-werkverkeer of een ontspannen tocht door de natuur.

Kalkhoff Image 5.B Belt BLX: De Kalkhoff Image is een waar plaatje. Met haar krachtige Bosch Performance Line middenmotor en grote accu kun je de hele dag door toeren. Met de Nuvinci versnellingsnaaf heb je altijd de juiste weerstand, waardoor niet alleen die fiets heel comfortabel zit, maar ook comfortabel rijdt.

Flyer Upstreet 5 7.23: Deze fiets is voorzien van een traploze versnellingsnaaf, waardoor je een groot bereik in je weerstand hebt. De Flyer Upstreet heeft een Panasonic GX Ultimate die een koppel van maar liefst 90 Nm heeft. Verder is de fiets zeer onderhoudsvriendelijk door het gebruik van een riemaandrijving. Perfect voor de sportieve fietsers!

Koga Pace B20: Onze keus speed pedelec als het aankomt op Enviolo versnellingen. Deze prachtige Koga heeft een sportief frame en is voorzien van riemaandrijving, zodat je ook minimaal onderhoud hoeft te plegen aan je speed pedelec.

Pace B20 2020
  • Pace B20 2020

Koga Pace B20 2020

(2)

<p>De Koga Pace B20 is een high-end e-speed Pedelec voor de echte fietsfanaten. Doordat de fiets tot wel 45 kilometer per uur kan, ben altijd snel en op tijd op je bestemming! De fiets is laag in onderhoud door de riemaandrijving, die gemiddeld tot wel vier keer langer mee gaat dan een kettingaandrijving. Verder is de fiets ook zeer robuust door het aluminium frame en de full carbon voorvork.</p>

Versnellingsgroep
Enviolo SP
Type versnelling
Enviolo (Nuvinci) automatisch
Versnellingen
Traploos
Type aandrijving
Riem
Plaats motor
Middenmotor
Type elektrische fiets
E-speed (45 km/u)
€ 4.999,00
GRATIS EXTRA'S
Image 5.B Belt BLX 625 2020
  • Image 5.B Belt BLX 625 2020
  • Image 5.B Belt BLX 625 2020
  • Image 5.B Belt BLX 625 2020

Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625 2020

<p>De Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625 2020 is een zeer onderhoudsarme elektrische stadsfiets. Deze e-Bike is voorzien van de Bosch Performance Line motor, met 65 Nm aan koppel. De accu is netjes in het frame verwerkt en heeft een capaciteit van 625 Wh. Hiermee heb je volgens Kalkhoff een actieradius van 150 kilomter. Dit is een variant op de 5.B Belt, speciaal gemaakt voor de Benelux. De motor heeft 5 Nm meer koppel dan de motor van de Image 5.B Belt. Ook heeft deze fiets een Nuvinci traploze naafversnelling in plaats van een Nexus naafversnelling.&nbsp;</p>

Type versnelling
Enviolo (Nuvinci) automatisch
Versnellingen
Traploos
Type aandrijving
Riem
Plaats motor
Middenmotor
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type elektrische fiets
Stadsfiets
€ 3.799,00
Tecaro EVO NV Belt 2020
  • Tecaro EVO NV Belt 2020
  • Tecaro EVO NV Belt 2020

Pegasus Tecaro EVO NV Belt 2020

<!-- generated description --><p>De Tecaro EVO NV Belt 2020 van het merk Pegasus heeft de volgende positieve kenmerken:</p><ul><li>Mooie uitstraling door de in het frame verwerkte accu</li><li>Krachtige Bosch Performance CX middenmotor</li><li>500 Wh of 625Wh accu</li><li>Hydraulische schijfremmen</li></ul><p>Onze testers hebben de volgende negatieve punten ontdekt:</p><ul><li>Geleverd zonder slot</li></ul>

Type versnelling
Enviolo (Nuvinci) handmatig
Versnellingen
Traploos
Type aandrijving
Riem
Plaats motor
Middenmotor
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type elektrische fiets
Stadsfiets

€ 3.899,00

Vanaf € 3.599,00
Upstreet5 7.23 2020
  • Upstreet5 7.23 2020
  • Upstreet5 7.23 2020
  • Upstreet5 7.23 2020

Flyer Upstreet5 7.23 2020

<p>Ben je op zoek naar een zeer degelijke elektrische fiets die een traploze versnellingsnaaf heeft in combinatie met een riemaandrijving? Dan is de Flyer Upstreet5 7.23 2020 echt iets voor jou. Deze fiets heeft een zeer krachtige motor en een grote accu. Dankzij de mooie kleuren en de strakke afwerking is dit jouw ideale partner als je weer ergens naartoe moet. De riemaandrijving in combinatie met de Enviolo TR Automatic naafversnelling zorgt ervoor dat je weinig onderhoud hebt en heel lang zult kunnen blijven fietsen zonder je zorgen te maken.</p>

Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
Traploos
Type aandrijving
Riem
Plaats motor
Middenmotor
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type elektrische fiets
Stadsfiets
€ 4.999,00

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: info@12gobiking.nl  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv 

Instagram: @12go_biking 

Strava: @12GO Biking