a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a
Datum:
21 januari 2019
Door:
Thomas
Delen

Alles over Enviolo Nuvinci traploze versnellingen

Met het Nuvinci systeem heb je een unieke fietservaring door het traploze schakelen. Het systeem dat in eerste instantie een flop leek te zijn is helemaal terug en blijkt ideaal te zijn voor elektrische fietsen. Het is dan ook niet gek dat steeds meer e-bikes hiermee uitgerust zijn. Maar hoe werkt dit unieke systeem eigenlijk? In dit blog alles over Nuvinci traploze versnellingen.

Over Enviolo

Sinds 2006 maakt Nuvinci traploze versnellingsnaven. De eerste versie was echter geen onverdeeld succes. De naaf was zwaar, trapte zwaar en voelde al met al stroperig aan. Sinds kort zijn ze echter helemaal terug en beter dan ooit. De naaf is meer dan anderhalve kilo lichter en wat blijkt: de iets zwaardere weerstand is perfect voor elektrische fietsen! De zwaardere weerstand maakt dan niets uit, door de trapondersteuning die je van de middenmotor krijgt. Sinds 1 januari 2018 is Nuvinci overgestapt op de naam Enviolo, maar intern verandert er eigenlijk weinig tot niets.

Hoe werkt het?


De naaf werkt volgens een uniek ontwerp. In de naaf zijn 3 tot 12 “planeetkogels” aangebracht, die een oneindig aantal verhoudingen toestaan tussen het binnenkomende vermogen via de pedalen en tandriem en uitgaande kracht naar het wiel. Deze variabele transmissie wordt Continuously Variable Planetary (CVP) transmissie genoemd.

Door een soort gashendel op je stuur kun je de weerstand aanpassen in de naaf. Wanneer je hieraan draait veranderen de kogels van positie waardoor je meer of minder weerstand ervaart. Bij de draaiknop zit een kleine display waarop je af kan lezen hoeveel weerstand de naaf biedt.

De CVP transmissie zorgt dat schakelen ongekend soepel verloopt. Bij een reguliere naaf merk je dat de versnelling in een weerstand blijft hangen wanneer de krachtoverbrenging te groot is, waardoor je minder kracht moet zetten wanneer je wilt schakelen. Met het Enviolo systemen kun je gewoon door blijven trappen, de naaf blijft niet hangen in een bepaalde weerstand maar schakelt gewoon door.

Ook in combinatie met de meest krachtige motorsystemen schakelt het Nuvinci systeem zeer soepel. Veel naven hebben moeite met de krachtige belasting van onder andere de Bosch systemen, waardoor de motor tijdelijk minder vermogen genereert tijdens het schakelen. Met Enviolo is dit geen probleem door de CVP transmissie.

Enviolo systemen

De Enviolo Nuvinci systemen zijn in twee varianten verkrijgbaar. Het handgeschakelde systeem, met de ‘gashendel’ en een automatisch systeem.

Het handmatige systeem werkt, zoals genoemd, met een soort gashendel. Je hoeft alleen aan de knop op je stuur te draaien en de versnelling geeft dan direct meer of minder weerstand. Schakelen met dit systeem is net zo eenvoudig als het volume van de radio aanpassen.

De automatische versnelling is nóg eenvoudiger. Je stelt een gewenst trapsnelheid in via de display van je e-bike en het versnellingssysteem doet de rest. Wanneer je bergop gaat wordt de weerstand automatisch verminderd, en andersom wanneer je weer afdaalt. Zo trap je zeer comfortabel in een gelijkmatige cadans. De versnellingen worden automatisch terug geschakeld wanneer je stilstaat, zodat je comfortabel weer op gang komt. Mocht je toch zelf willen schakelen, dan kan dat, want met één druk op de knop kun je het automatisch schakelen uitzetten.

Waarom kies je voor Enviolo?

Enviolo kies je voor het ongekende gemak dat het biedt. Door de oneindige hoeveelheid weerstanden trap je altijd comfortabel en heb je meer aandacht voor de omgeving en het verkeer om je heen. Je hoeft namelijk niet meer te denken aan schakelen.

De Enviolo naven zijn ontworpen voor de hogere belasting die wordt gecreëerd door motoren van e-bikes. Zelfs op maximaal vermogen heb je met Enviolo soepele schakelprestaties. Het resultaat is dat je nooit meer last hebt van de beperkingen van een conventioneel schakelsysteem.

Doordat de versnellingsnaaf is ontworpen voor de hogere koppel van e-bikes is deze zeer duurzaam. Verder is het een gesloten systeem, waardoor er een stuk minder onderhoud nodig is.

Het is van belang om er rekening mee te houden dat het Enviolo systeem wel iets meer van de motor vraagt dan andere versnellingssystemen. Dit komt door de hogere weerstand die het systeem biedt. Je accu gaat ongeveer 10% minder lang mee wanneer je gebruik maakt van het automatische schakelsysteem.

Fietsen met Enviolo versnellingen

Elektrische stadsfietsen, elektrische hybride fietsen en Speed Pedelecs zijn allemaal verkrijgbaar met een Enviolo versnellingssysteem. De fietsen zijn volledig gericht op het comfort van de rijder. Met een Enviolo versnellingsnaaf schakel je altijd makkelijk en soepel, of zelfs helemaal niet omdat de fiets het al voor je doet. Een aantal van onze topmodellen met een Enviolo systeem zijn:

Pegasus Tecaro Evo: Deze fiets heeft echt alles! Niet alleen beschikt de fiets over het Enviolo systeem, ook is deze uitgerust met een riemaandrijving, waardoor het onderhoud aan deze fiets nihil is. In combinatie met een prachtig ontwerp is dit de perfecte fiets voor woon-werkverkeer of een ontspannen tocht door de natuur.

Trek LM3+: Dit prachtexemplaar van Trek is uitgerust met de handgeschakelde Enviolo versnellingsnaaf. De e-bike is perfect wanneer je zorgeloos en comfortabel wilt kunnen fietsen, of het nou naar werk is of om de kids uit school te halen.

Flyer Upstreet 5 7.23: De fiets is verkrijgbaar met de zowel de automatische als de handgeschakelde versnellingsnaaf. Aan keus dus geen gebrek bij deze sportieve hybride! Verder is de fiets zeer onderhoudsvriendelijk door het gebruik van een riemaandrijving. Perfect voor de sportieve fietsers!

Koga Pace B20: Onze keus speed pedelec als het aankomt op Enviolo versnellingen. Deze prachtige Koga heeft een sportief frame en is voorzien van riemaandrijving, zodat je ook minimaal onderhoud hoeft te plegen aan je speed pedelec.

LM3+ 2019

Trek LM3+ 2019

<p>Elektrische fietsen maken je&nbsp; het leven leuk en makkelijk. Zeker als je kijkt naar deze Trek LM3+. Uitermate geschikt voor de Hollandse fietspaden en voor de tourritjes op vakantie. Alles aan deze fiets straalt comfort uit en de fiets is keurig afgewerkt en bovendien onderhoudsarm. De gladde lasnaden en de in de voorvork verwerkte koplamp maken de fiets helemaal af.</p>

Type display
Bosch Intuvia
Type versnelling
Variabel (Nuvinci)
Versnellingen
Traploos
Type aandrijving
Ketting
Plaats motor
Middenmotor
Type elektrische fiets
Stadsfiets

€ 2.799,00

Vanaf € 2.499,00
Upstreet 5 7.23 D1 Automatisch 2019

Flyer Upstreet 5 7.23 D1 Automatisch 2019

<p><span>Of je nou opzoek bent naar een fiets voor woon-werkverkeer of een fiets waarmee je alle fietspaden in Nederland wil verkennen de Upstreet 5 is de ultieme combinatie tussen een sportieve stadsfiets en een comfortabele sportieve fiets. Deze hybride fiets heeft een sterk en betrouwbaar aluminium frame. Dankzij ondersteuning zijn heuveltjes of bruggen geen enkel probleem, en dankzij de 28 inch wielen kunnen er bredere banden op de fiets voor extra grip op de weg en een beter rijcomfort.</span></p>

Type versnelling
Variabel (Nuvinci)
Versnellingen
Traploos
Type aandrijving
Riem
Plaats motor
Middenmotor
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type elektrische fiets
Stadsfiets

€ 0,00

€ 0,00
Tecaro Evo Belt Nuvinci 2019

Pegasus Tecaro Evo Belt Nuvinci 2019

<p>Deze mooie trekking fiets van Pegasus heeft een bijzonder mooie kleurstelling. De fiets die geschikt is als stadsfiets,voor woon-werkverkeer of om gewoon lekker te toeren. De fiets ziet er goed uit, maar de looks zijn niet het enige wat deze fiets zo goed maakt. De Pegasus Tecaro EVO is namelijk een e-bike met een super betrouwbare Bosch motor. De accu zit in het frame verwerkt waardoor je bijna niet ziet dat het om een e-bike gaat. Toch heeft deze accu 500 watt en ondersteunt de e-bike tot maar liefst 25 km/ per uur. Verder heeft deze fiets een Nuvinci naaf, hydraulische schijfremmen, Schwalbe Big Apple banden en een riem in plaats van een ketting. Een riem heeft minder onderhoud nodig dan een ketting.</p>

Type display
Bosch Intuvia
Type versnelling
Variabel (Nuvinci)
Versnellingen
Traploos
Type aandrijving
Ketting
Plaats motor
Middenmotor
Type elektrische fiets
Stadsfiets, Hybride fiets

€ 3.699,00

€ 3.399,00
Pace B20 2020

Koga Pace B20 2020

(1)

<p>De Koga Pace B20 is een high-end e-speed Pedelec voor de echte fietsfanaten. Doordat de fiets tot wel 45 kilometer per uur kan, ben altijd snel en op tijd op je bestemming! De fiets is laag in onderhoud door de riemaandrijving, die gemiddeld tot wel vier keer langer mee gaat dan een kettingaandrijving. Verder is de fiets ook zeer robuust door het aluminium frame en de full carbon voorvork.</p>

Type versnelling
Variabel (Nuvinci)
Versnellingen
Traploos
Type aandrijving
Riem
Plaats motor
Middenmotor
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type elektrische fiets
E-speed (45 km/u)
€ 4.999,00

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: info@12gobiking.nl  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv / Instagram: @12go_biking / Strava: @12GO Biking

Meer Lezen ?