Opruiming: hoge korting op e-bikes ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Alles over Enviolo Nuvinci traploze versnellingen

Met het Nuvinci systeem heb je een unieke fietservaring door het traploze schakelen. Het systeem dat in eerste instantie een flop leek te zijn is helemaal terug en blijkt ideaal te zijn voor elektrische fietsen. Het is dan ook niet gek dat steeds meer e-bikes hiermee uitgerust zijn. Maar hoe werkt dit unieke systeem eigenlijk? In dit blog alles over Nuvinci traploze versnellingen.

Over Enviolo

Sinds 2006 maakt Nuvinci traploze versnellingsnaven. De eerste versie was echter geen onverdeeld succes. De naaf was zwaar, trapte zwaar en voelde al met al stroperig aan. Sinds kort zijn ze echter helemaal terug en beter dan ooit. De naaf is meer dan anderhalve kilo lichter en wat blijkt: de iets zwaardere weerstand is perfect voor elektrische fietsen! De zwaardere weerstand maakt dan minder uit, door de trapondersteuning die je van de middenmotor krijgt. Sinds 1 januari 2018 is Nuvinci overgestapt op de naam Enviolo, maar intern verandert er eigenlijk weinig tot niets.

Hoe werkt het?

De naaf werkt volgens een uniek ontwerp. In de naaf zijn 3 tot 12 “planeetkogels” aangebracht, die een oneindig aantal verhoudingen toestaan tussen het binnenkomende vermogen via de pedalen en tandriem en uitgaande kracht naar het wiel. Deze variabele transmissie wordt Continuously Variable Planetary (CVP) transmissie genoemd.

Door een soort gashendel op je stuur kun je de weerstand aanpassen in de naaf. Wanneer je hieraan draait veranderen de kogels van positie waardoor je meer of minder weerstand ervaart. Bij de draaiknop zit een kleine display waarop je af kan lezen hoeveel weerstand de naaf biedt.

De CVP transmissie zorgt dat schakelen ongekend soepel verloopt. Bij een reguliere naaf merk je dat de versnelling in een weerstand blijft hangen wanneer de krachtoverbrenging te groot is, waardoor je minder kracht moet zetten wanneer je wilt schakelen. Met het Enviolo systemen kun je gewoon door blijven trappen, de naaf blijft niet hangen in een bepaalde weerstand maar schakelt gewoon door.

Ook in combinatie met de meest krachtige motorsystemen schakelt het Nuvinci systeem zeer soepel. Veel naven hebben moeite met de krachtige belasting van onder andere de Bosch systemen, waardoor de motor tijdelijk minder vermogen genereert tijdens het schakelen. Met Enviolo is dit geen probleem door de CVP transmissie.

Enviolo systemen

De Enviolo Nuvinci systemen zijn in twee varianten verkrijgbaar. Het handgeschakelde systeem, met de ‘gashendel’ en een automatisch systeem.

Het handmatige systeem werkt, zoals genoemd, met een soort gashendel. Je hoeft alleen aan de knop op je stuur te draaien en de versnelling geeft dan direct meer of minder weerstand. Schakelen met dit systeem is net zo eenvoudig als het volume van de radio aanpassen.

De automatische versnelling is nóg eenvoudiger. Je stelt een gewenst trapsnelheid in via de display van je e-bike en het versnellingssysteem doet de rest. Wanneer je bergop gaat wordt de weerstand automatisch verminderd, en andersom wanneer je weer afdaalt. Zo trap je zeer comfortabel in een gelijkmatige cadans. De versnellingen worden automatisch terug geschakeld wanneer je stilstaat, zodat je comfortabel weer op gang komt. Mocht je toch zelf willen schakelen, dan kan dat, want met één druk op de knop kun je het automatisch schakelen uitzetten.

Waarom kies je voor Enviolo?

Enviolo kies je voor het ongekende gemak dat het biedt. Door de oneindige hoeveelheid weerstanden trap je altijd comfortabel en heb je meer aandacht voor de omgeving en het verkeer om je heen. Je hoeft namelijk niet meer te denken aan schakelen.

De Enviolo naven zijn ontworpen voor de hogere belasting die wordt gecreëerd door motoren van e-bikes. Zelfs op maximaal vermogen heb je met Enviolo soepele schakelprestaties. Het resultaat is dat je nooit meer last hebt van de beperkingen van een conventioneel schakelsysteem.

Doordat de versnellingsnaaf is ontworpen voor de hogere koppel van e-bikes is deze zeer duurzaam. Verder is het een gesloten systeem, waardoor er een stuk minder onderhoud nodig is.

Het is van belang om er rekening mee te houden dat het Enviolo systeem wel iets meer van de motor vraagt dan andere versnellingssystemen. Dit komt door de hogere weerstand die het systeem biedt. Je accu gaat ongeveer 10% minder lang mee wanneer je gebruik maakt van het automatische schakelsysteem.

Fietsen met Enviolo versnellingen

Elektrische stadsfietsen, elektrische hybride fietsen en Speed Pedelecs zijn allemaal verkrijgbaar met een Enviolo versnellingssysteem. De fietsen zijn volledig gericht op het comfort van de rijder. Met een Enviolo versnellingsnaaf schakel je altijd makkelijk en soepel, of zelfs helemaal niet omdat de fiets het al voor je doet. Een aantal van onze topmodellen met een Enviolo systeem zijn:

Pegasus Tecaro Evo NV Belt: Deze fiets heeft echt alles! Niet alleen beschikt de fiets over het Enviolo systeem, ook is deze uitgerust met een riemaandrijving, waardoor het onderhoud aan deze fiets nihil is. In combinatie met een prachtig ontwerp is dit de perfecte fiets voor woon-werkverkeer of een ontspannen tocht door de natuur.

Kalkhoff Image 5.B Belt BLX: De Kalkhoff Image is een waar plaatje. Met haar krachtige Bosch Performance Line middenmotor en grote accu kun je de hele dag door toeren. Met de Nuvinci versnellingsnaaf heb je altijd de juiste weerstand, waardoor niet alleen die fiets heel comfortabel zit, maar ook comfortabel rijdt.

Koga Pace B20: Onze keus speed pedelec als het aankomt op Enviolo versnellingen. Deze prachtige Koga heeft een sportief frame en is voorzien van riemaandrijving, zodat je ook minimaal onderhoud hoeft te plegen aan je speed pedelec.

€ 3.49900 € 3.84900
Pegasus Tecaro EVO NV Belt 2021
Pegasus Tecaro EVO NV Belt 2021
Pegasus Tecaro EVO NV Belt 2021
Pegasus Tecaro EVO NV Belt 2021
Pegasus Tecaro EVO NV Belt 2021
Pegasus Tecaro EVO NV Belt 2021
Pegasus Tecaro EVO NV Belt 2021
Pegasus Tecaro EVO NV Belt 2021
Pegasus Tecaro EVO NV Belt 2021
Pegasus Tecaro EVO NV Belt 2021
€ 4.99900
Waardering:
100%
Koga Pace B20 2020
Koga Pace B20 2020
Koga Pace B20 2020
Koga Pace B20 2020
€ 3.89900 € 3.99900
Waardering:
88%
Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625 2021
Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625 2021
Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625 2021
Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625 2021
Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625 2021
Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625 2021
Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625 2021
Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625 2021
Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625 2021
Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625 2021

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail[email protected]  / Bel0182-621850  

Volg ons op social media!

   

Gerelateerde berichten
  1. De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
  2. Actieradius: hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?
  3. Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving
  4. E-bike middenmotoren: de belangrijkste merken vergeleken E-bike middenmotoren: de belangrijkste merken vergeleken