Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Powermeters

Een powermeter helpt je effectiever te trainen en geeft inzicht in hoelang je een bepaalde inspanning kan leveren. Met de data van een powermeter kun je het gevoel in je benen goed matchen met de data op het schermpje van je fietscomputer.

Powermeter kopen

Bestel jouw powermeter voor 21.00 en je kunt de volgende werkdag effectief trainen. Kom langs in onze megastore of lees onze blogs voor het beste advies.

Alle powermeters

Alle powermeters ›

Alle aanbiedingen

Alle aanbiedingen ›

Bekijk powermeters in de winkel

Voor 21.00u besteld, morgen meten

Hulp met installatie en vragen

Populaire powermeter aanbiedingen

1.099,99
TWEEDEKANS

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail

Bekijk powermeters per merk

Welke powermeter past bij mijn fiets?

Niet elke powermeter past op elke fiets. We maken onderscheid tussen powermeters voor op de mountainbike en powermeters voor op de racefiets. De werking van de powermeter zelf blijft wel altijd hetzelfde. 

Welk type powermeter heb ik nodig?

Powermeters kunnen op verschillende plekken in de fiets geïnstalleerd worden. De meest voorkomende powermeter is verwerkt in de crank van je fiets. Daarnaast zijn er powermeters die in de spider (trapas) verstopt zitten. Ook zijn er powermeter pedalen, waarbij de powermeter netjes in de pedalen is geïntegreerd. 

Enkelzijdige of dubbelzijdige powermeter?

Een enkelzijdige powermeter meet de kracht die je zet op een pedaal, maar alleen aan één kant. De waarde die wordt gemeten door de powermeter wordt vervolgens verdubbeld om de volledige wattage weer te geven. De totale wattage die wordt getoond is dan een schatting. Bij een dubbelzijdige powermeter worden beide kanten gemeten, waardoor de waardes nauwkeuriger zijn en je gerichter kunt trainen. 

Welke powermeter past het best bij mij?

Wil je graag meer informatie over de verschillende soorten powermeters om te kunnen bepalen welke het best bij jou past? Lees dan ons blog 'Welke powermeter past het best bij mij?'

Powermeters en Vermogensmeters 

Voor de fanatieke fietsers is het een bijna onmisbaar onderdeel van de trainingsuitrusting: een vermogensmeter. Trainen met een vermogensmeter is namelijk veel betrouwbaarder dan het trainen op een bepaalde snelheid. Door te trainen op vermogen kun je veel gerichter trainen en veel beter je vorm monitoren. Je getrapte vermogens zijn namelijk niet afhankelijk van externe omstandigheden.

Verschillende Powermeters

Qua vermogensmeters is er genoeg te kiezen. Niet alleen de nauwkeurigheid van de vermogensmeters verschilt, ook de plek waarop het vermogen wordt gemeten en of je het vermogen enkel- of dubbelzijdig meet. Alle voor- en nadelen van de verschillende powermeters vind je in onze keuzehulp voor powermeters. 

Powermeter in de Crank

Dit is het meest gebruikte type powermeter. Een vermogensmeter in de crankarm is namelijk heel eenvoudig op je fiets te monteren en relatief goedkoop ten opzichte van andere powermeters. Bovendien kun je met dit type powermeter gewoon je eigen pedalen blijven gebruiken. De meting is echter iets minder nauwkeurig dan bij anders soorten vermogensmeters.

Powermeter Pedalen

De powermeter pedalen winnen in een razendsnel tempo populariteit. Het grote voordeel is namelijk dat de montage erg eenvoudig is en je geen onderdelen van de fiets hoeft te verwijderen. Bovendien zijn powermeter pedalen voor iedere fiets geschikt en zeer nauwkeurig. Het nadeel is het forse prijskaartje dat aan de powermeter pedalen hangt.

Powermeter in de Spider

Dit type vermogensmeter is de meest nauwkeurige. De powermeter wordt namelijk gemonteerd op de spider van je crankstel. Dit zorgt voor extreem nauwkeurige meting van het vermogen. Daarnaast is een powermeter in de spider zeer duurzaam. Het nadeel is dat deze vermogensmeters niet op alle fietsen passen.