Onze winkel is open

Menu
a

BLACK FRIDAY de grootste sale van het jaar!

a
a

BLACK FRIDAY de grootste sale van het jaar!

a
1

Elektrische fietsen | Trapeze frame

TOPFIETS
Solero EVO 9 2021

€ 2.799,00

Vanaf € 2.49900
Medeo T9 HMB 2021

€ 2.499,00

Vanaf € 2.29900
Allant+ 9S 2021

Kom langs voor de beste deal!

Vanaf € 5.49900
BLACK FRIDAY
Razer Turbo 2020
(1)

€ 3.499,00

€ 2.29900
Allant+ 9.9S 2021

Kom langs voor de beste deal!

Vanaf € 6.59900

Elektrische fiets met trapeze frame

Een elektrische fiets met een trapeze frame wordt gezien als de gouden middenweg tussen een herenframe en een damesframe. Een trapeze frame blijft de stijfheid van het frame behouden dankzij de extra tussenbuis, die ontbreekt bij het damesmodel. Bij een trapeze frame kan je ook makkelijker op- en afstappen bij een stoplicht, in vergelijking met een herenfiets. De elektrische fietsen met een trapeze frame worden vaak gebruikt als gedeelde fiets in bijvoorbeeld een huishouden, omdat iedereen hier gebruik van kan maken. Een elektrische fiets met een trapeze frame ziet er vaak ook iets sportiever uit dan een fiets met een lagere instap. 

Motorkeuze elektrische fiets met trapeze frame

Je kunt de stabiliteit van een elektrische fiets met trapeze frame vergroten door te kiezen voor een middenmotor. Met een middenmotor ligt het zwaartepunt meer in het midden van de fiets, en ligt het zwaartepunt ook dicht bij de grond. Dit zorgt voor een stabiele rij-ervaring. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een achterwielmotor. Dit type motoren zijn vaak minder krachtig dan een middenmotor, en de middenmotor zorgt voor een betere balans. 

Accukeuze elektrische fiets met trapeze frame

Ook de accukeuze is belangrijk bij een elektrische fiets met een trapeze frame. Als eerste is het goed om te kijken naar de plaats van de accu. Een geïntegreerde accu in het frame zorgt voor een lager zwaartepunt, waardoor de fiets beter in balans is. Dit is vaak in combinatie met een middenmotor, waardoor je een stabiele wegligging hebt. Een accu in de bagagedrager plaatst wat extra gewicht achterin de fiets, waardoor je minder balans hebt. Bij elektrische fietsen met trapeze frames worden accu's ook nog weleens aan het frame geplaatst. Hierdoor heb je ook een stabiele wegligging, maar is de fiets vaak wat goedkoper omdat dit makkelijker te monteren is. Ook de grootte van de accu is van belang. Met een grote accu kun je verder fietsen, en hoef je minder rekening te houden met het feit dat je de accu nog op had moeten laden. 

Elektrische fiets met trapeze frame testen

Het is van groot belang dat je weet welke fiets je wilt en dat je zeker bent van je zaak, want je zult deze fiets voor langere tijd gaan gebruiken. Kom daarom langs in onze winkel, zodat je nog wat laatste adviezen in kunt winnen bij onze specialisten of dat je een mooi testrondje kunt rijden op onze mega indoor testbaan, om zeker te weten dat deze fiets volledig bij jouw wensen past.