Meer items toegevoegd aan kledingoutlet ›

Toggle Nav
Winkelwagen
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
€ 2.89900
NIEUW
€ 3.89900
NIEUW
€ 3.29900 € 3.64900
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina

De krachtpatsers: elektrische fietsen met Bosch Performance Line CX

Bosch middenmotors zijn populair onder de elektrische fietsen. De Bosch Performance Line CX motor is een middenmotor die speciaal ontwikkeld is voor elektrische mountainbikes of E-MTB’s. Deze motor is de grote broer van de Bosch Performance Line middenmotor, welke meestal op elektrische stadsfietsen te vinden is. De Performance Line CX is een echte krachtpatser en genereert een koppel van maar liefst 85 Nm. Dat vermogen zorgt ervoor dat je zeer krachtige en constante ondersteuning hebt met een uitstekende acceleratie. Dat komt erop neer dat de middenmotor tot wel 340% van het door de berijder geleverde vermogen kan ondersteunen. De middenmotor is ideaal geschikt voor elektrische mountainbikes dankzij het hoge vermogen, steile hellingen en klimmen zijn geen enkel probleem voor deze middenmotor. Maar deze middenmotor wordt niet alleen in E-MTB’s gebruikt. Zo zijn er tegenwoordig ook hogere segmenten elektrische hybride fietsen met de Bosch Performance Line CX motor. De elektrische hybride fietsen zijn geschikt voor langere tochten door heuvelachtig gebied. De Perfomance Line CX geeft een krachtige ondersteuning waardoor je zelf minder energie kwijt bent aan het fietsen. Hierdoor kun je langere afstanden fietsen, ook door bergachtig gebied met veel steile hellingen. 

Software van de Bosch Performance Line CX motor

De E-bikes met Bosch Performance Line CX middenmotor beschikken over een speciaal voor mountainbikes ontwikkelde ondersteuningsstand. Deze E-MTB-modus past automatisch de ondersteuning aan die de rijder nodig heeft. De eigen krachtinspanning van de rijder wordt dynamisch ondersteunt tussen de 120% en de 340%. Dit is handig wanneer je door heuvelachtig gebied fietst en vaak de ondersteuning moet veranderen, dit hoef je niet meer zelf te doen maar gebeurt automatisch aan de hand van de E-MTB-modus.

De compacte en lichte Bosch Performance Line CX motor

De Bosch middenmotor is ten opzichte van het model uit 2020 nog compacter en lichter geworden. Dit heeft te maken met de optimalisatie van de software die het mogelijk heeft gemaakt om de Performance Line CX compacter te maken. De prestaties van de motor zijn niet verminderd terwijl het gewicht wel met een kilo (!) omlaag is gegaan. Elektrische fietsen met de Bosch Performance Line CX zijn de ideale fietsen voor de veeleisende fietser.

Wil je meer weten over de verschillen tussen deze Bosch middenmotor en de andere Bosch middenmotoren in het assortiment? Check dan het blog over e-bikes met Bosch middenmotor

Lees verder...

Klantenservice banner

Telefoon icon 0182-621850


Kiyoh logo


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4africa.

Actieradius

De stelregel hierbij is dat je afhankelijk van het type accu per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen. 

De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.

Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.

Type aandrijving

Een fiets met riemaandrijving is extreem onderhoudsvriendelijk. Een riem slijt namelijk een stuk minder hard dan een ketting en daarnaast zitten de versnellingen verwerkt in de naaf. Hierdoor zal bij het verwisselen van een versnelling de riem in dezelfde rechte lijn blijven liggen, wat ervoor zorgt dat deze minder weerstand geeft en stiller is dan een gewone ketting. Daarnaast blijft de riem een stuk schoner en kan deze niet gaan roesten in tegenstelling tot een gewone ketting. Dit komt omdat er geen olie nodig is om de riem te smeren. Dit is toch wel heel erg fijn als je met je nette kleding op de fiets stapt.