Toggle Nav
Winkelwagen

Winter fietshandschoenen: waterdicht, winddicht en verwarmd?

Winter fietshandschoenen: waterdicht, winddicht en verwarmd?

Als je ook tijdens de koude en donkere maanden van het jaar door wil trainen is het belangrijk om een goed paar handschoenen te hebben. Je wil natuurlijk niet op de fiets zitten met koude of zelfs bevroren vingers, want dit gaat ten koste van je schakel- en remprestaties en van de grip op het stuur. Maar welke handschoenen heb jij eigenlijk nodig? In dit blog zetten we voor jou de mogelijkheden uiteen.

Padding of geen padding?

Padding is de extra dempingslaag die in de handschoen verwerkt zit. Hoe dikker deze laag is, hoe groter het effect is van de demping. Het is echter ook afhankelijk van wat voor type fietser jij bent hoeveel demping je nodig hebt. Als je enkel over vlak terrein rijdt met een racefiets heb je minder padding nodig dan wanneer je gaat mountainbiken. Het is wel belangrijk dat je niet te weinig demping hebt; als je te veel schokken direct op je handen moet verwerken is de kans op blessures groter. 

Bekijk alle winterhandschoenen met padding of alle winterhandschoenen zonder padding.

GripGrab winddichte fietshandschoenen

Rondom winddichte of voorzijde winddichte fietshandschoenen?

Als je wel graag door blijft trainen in de herfst en winter, maar op de natte dagen toch liever binnen blijft zijn winddichte handschoenen de optie voor jou. Je handen vangen bij het fietsen altijd veel wind, waardoor ze bij veel wind dus ook snel afkoelen. Winddichte handschoenen houden de gure herfstwind en de kille winterwind buiten, waardoor je handen goed warm blijven en jij comfortabel door kunt blijven trainen.

Sommige handschoenen zijn volledig winddicht, maar de meesten alleen op de bovenkant van de hand. Het voordeel van rondom winddichte handschoenen is dat het altijd alle wind tegen zal houden, terwijl je met handschoenen waarvan alleen de voorzijde winddicht is nog wel last blijft houden van bijvoorbeeld zijwind. Voorzijde winddichte handschoenen zijn over het algemeen wel een stuk dunner, waardoor ze perfect kunnen zijn voor de overgangsperiode van herfst naar winter.  Het is dus belangrijk om hier goed op te letten. De meeste winddichte handschoenen zijn ook waterafstotend, waardoor je ook bij een onverwachte bui nog redelijk droge handen houdt.

Een goed voorbeeld van goede winddichte handschoenen zijn de GripGrab winterhandschoenen. Deze handschoenen zijn ideaal voor in natte en koude omstandigheden. Wanneer je stilstaat om je route te checken op je telefoon hoeven deze handschoenen niet uitgetrokken te worden: de duim is namelijk touchscreen compatible. 

Bekijk hier alle winddichte winterhandschoenen.

44,99
Waardering:
100%
56% korting
Waardering:
100%
Waardering:
80%

Bekijk hier alle voorzijde winddichte winterhandschoenen.

54,99
50% korting
Waardering:
97%

Waterdichte en winddichte fietshandschoenen

Wanneer je door weer en wind blijft trainen, heb je daar ook een uitstekend paar handschoenen voor nodig dat je van alle mogelijke luxe voorziet, want ook de koude regen mag jou niet weerhouden van het maximale uit jezelf halen. Echt waterdicht zijn (helaas) maar weinig handschoenen: de meeste handschoenen zijn waterafstotend. Dit houdt bij motregen en lichte miezer het meeste water wel tegen, maar bij zwaardere buien komt het water dan toch naar binnen. In zo’n situatie zijn waterdichte handschoenen geen overbodige luxe.

De Roeckl Rocca GTX en Gore C5 GTX zijn goede water- en winddichte handschoenen door de GoreTex voering. Alle waterdichte handschoenen zijn ook winddicht, hiermee vang je dus twee vliegen in één klap.

Bekijk hier alle waterdichte en winddichte winterhandschoenen.

Winddichte en waterdichte handschoenen GripGrab

Verwarmde fietshandschoenen

Ben jij de fietser die altijd koude handen blijft houden en heb je iedere handschoen al geprobeerd? Dan zijn verwarmde fietshandschoenen de oplossing voor jou. De warmte elementen die verwerkt zijn in de handschoenen houden jouw handen tot zes uur lang warm. Daarnaast zijn de handschoenen waterdicht en winddicht, waardoor je hier geen zorgen over hoeft te maken tijdens de koudere winterdagen. Heb je vaak last van koude handen of fiets je vaak in hele koude omstandigheden dan zijn deze handschoenen echt iets voor jou.

Two-finger fietshandschoenen

Voor de koukleum die toch wil trainen in de winter, óf voor de mensen die zelfs bij de meest barre temperaturen blijven fietsen zijn de two-finger handschoenen. Deze handschoenen zijn een soort kruising tussen wanten en handschoenen. De handschoen is zo ontworpen dat ze je vingers dicht bij elkaar houden, om zo elkaar warm te houden. Doordat je nog wel ‘twee vingers’ hebt, is het verlies in schakel- en remprestaties minimaal en blijven je handen wel heerlijk warm, zelfs als alles om je heen bevroren is.

Materiaal van fietshandschoenen 

De materialen bepalen voor een groot deel hoe de handschoen in elkaar zit en aanvoelt. Hieronder zijn enkele materialen te vinden. 

GORE-TEX® bevat een membraan waardoor ze winddicht, waterdicht en ademend zijn. Bijzondere aan GORE-TEX® is dat dit materiaal ontzettend waterdicht is. Waterdichtheid is nooit volledig, maar het GORE-TEX® materiaal komt wel heel erg in de buurt. Onder meer enkele Roeckl handschoenen zijn voorzien van GORE-TEX® materiaal. 

Veel handschoenen in ons assortiment zijn voorzien van merinowol. Het voordeel van deze warme stof is dat deze goed vocht reguleert. De wol is daarnaast zacht en jeukt niet. 

Clarino: Dit materiaal lijkt op een soort leer. Het voordeel van handschoenen met dit materiaal is dat ze gemakkelijk te wassen zijn. Ook zijn Clarino handschoenen vaak erg stevig. Fietshandschoenen zijn dan ook vaak alleen op zwakke plekken verstevigd met dit materiaal. 

Neopreen: Het is een synthetisch rubber die bekend is als materiaal waar onder andere duikpakken van gemaakt worden. Vandaar dat het materiaal winddicht, volledig waterdicht en waterafstotend is. Enige nadeel is handschoenen die gemaakt zijn van neopreen niet zo warm zijn.

GripGrab fietshandschoenen voor in de winter

Prijsklasses fietshandschoenen

Als je tussen de €20,- en €40,- uit wilt geven kom je uit op BBB en instapmodellen van GripGrab. Voor deze prijs heb je al een prima paar winddichte en waterafstotende handschoenen, vaak met padding en met een prima pijs-kwaliteitverhouding.
Tussen de €40,- en €65,- heb je handschoenen van GripGrab, Castelli en Sealskinz, waarbij Sealskinz gefocust is op water- en winddichte handschoenen.
Boven de €65,- heb je handschoenen van Roeckl, de uitblinker op het gebied van fietshandschoenen.

Bekijk de hele collectie fietshandschoenen!

Jouw winteroutfit compleet maken?

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB

De fietslampen van merken zoals Bontrager, BBB en Lezyne bieden allemaal uitstekende verlichting waarmee je moeiteloos in de donkere dagen je buitentrainingen voort kan zetten. Door de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van LED en accu's zijn er steeds meer krachtige en felle lampen op de markt voor een zeer schappelijke prijs. 

De beste fietsnavigatie van 2023 De beste fietsnavigatie van 2023
Mountainbike gereedschap voor onderweg: wat neem je mee? Mountainbike gereedschap voor onderweg: wat neem je mee?
Welk fietsslot heb je nodig? Welk fietsslot heb je nodig?