a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a
Datum:
23 mei 2019
Door:
Thomas
Delen

Vernieuwd en verbeterd: Garmin Edge 530 & Edge 830

De Garmin fietscomputers zijn al een tijdje geen vreemd beeld meer op straat. Garmin is namelijk één van de pioniers, als het aankomt op het combineren van fietscomputers met GPS. Als opvolgers van de populaire Edge 520 en Edge 820 brengt Garmin nu twee nieuwe fietscomputers op de markt: De Edge 530 en Edge 830. In dit blog lichten wij uit welke upgrades deze nieuwe fietscomputers bevatten en wat je van ze mag verwachten.

Upgrades van de Garmin Edge 530 en 830

De Garmin Edge 530 en 830 zijn voorzien van enkele grote upgrades ten opzichte van de Edge 520 en Edge 820. Zo is van beide modellen de batterijduur verhoogd van 15 naar 20 uur. Hierdoor kom je nooit meer met een lege accu in niemandsland te staan. Niet alleen de accu’s zijn groter, ook de displays. Deze zijn 13% groter dan die van de voorgangers. Het is dus vrijwel onmogelijk om je route verkeerd af te lezen, maar mocht je toch een verkeerde afslag nemen, sturen de nieuwe Garmins je razendsnel terug naar je route. De nieuwe processors zijn namelijk 2 keer sneller dan de voorganger, waardoor het minder tijd kost om een nieuwe route te calculeren. 

Garmin Edge 530 en Edge 830

Verschillen tussen de Garmin Edge 530 en 830

Natuurlijk zijn er naast de overeenkomsten, ook verschillen tussen de Garmin Edge 530 en de Edge 830. Maar wat is er dan anders aan? Het eerste, meest opvallende verschil, is dat de 830 over touchscreen beschikt en de 530 niet. Bij de 530 navigeer je door de menu’s door middel van knoppen op de zijkanten. Verder lijken de modellen wel veel op elkaar qua uiterlijk.

Wanneer je iets dieper in de specificaties duikt, zal je echter snel meer verschillen vinden. De Edge 830 beschikt namelijk over een on-device route planner, zodat je ook onderweg nog je routes aan kunt passen. Ook hoef je in de 830 niet vooraf een route in te laden, maar kan ook dit onderweg gebeuren. Op de Edge 530 moet je echter wel van te voren een route inladen en kan je niet onderweg nog je route aanpassen.

Garmin Edge 530 en Edge 830De verschillen tussen de Edge 530 en Edge 830 zijn minimaal op het eerste gezicht.

Nieuwe functies van de Garmin Edge 530 en 830

Naast een mooie technische upgrade is er ook geïnnoveerd op het gebied van functionaliteit. Het is bijna niet op twee handen te tellen, zo veel nieuwe functies hebben de Edge 530 en Edge 830.

Performance Metrics: Voeding en Training

Geloof het of niet, de nieuwe Garmin fietscomputers helpen je bij het zo efficiënt mogelijk innemen van je voeding tijdens je rit. Van te voren voer je in hoeveel voeding je mee neemt en onderweg geeft de Edge een alarmpje wanneer je eten moet innemen. Hierbij houdt de Garmin rekening met jouw gebruikersprofiel, je trainingsarbeid en zelfs het weer.

Naast hulp bij voeding geven de Garmin Edge 530 en Edge 830 ook inzicht in je trainingen. Het trainingssaldo geeft aan op welke intensiteit je in de afgelopen 7 dagen getraind hebt en de verhouding tussen training op duurvermogen, drempeltrainingen en hoge intensiteit intervaltrainingen. Daarnaast tonen de fietscomputers zeer nauwkeurig jouw VO2 Max-waarde. Zo ziet de computer ook hoe snel jij je aanpast aan hitte en/of hoogte. De Garmin Edge 530 en 830 zijn daarom het perfecte hulpmiddel tijdens de voorbereiding op een evenement.

ClimbPro

De ClimbPro functie is het ideale hulpmiddel wanneer je bezig bent met klimmen. Deze functie toont je automatisch de meest relevante data voor de resterende klimafstand, zoals het stijgingspercentage, de hoogtemeters die er nog aan komen, totale afstand die je nog af moet leggen en een handig grafiekje van het verloop van de klim. De Garmin Edge 530 en Edge 830 mogen dus niet ontbreken als je op vakantie een aantal cols wilt trotseren.

ClimbPro functieDe ClimbPro functie is het ideale hulpmiddel tijdens een klim.

MTB Dynamics

Ook voor mountainbikers zijn de Garmin Edge 530 en Edge 830 uitgerust met allerlei leuke systemen. Zo ook “MTB Dynamics”. Deze functie houdt onder andere je sprongstatistieken bij: hoe vaak, hoe ver en hoe hoog je springt. Verder laat de Grit functie zien of een bepaald parcours bij jouw niveau aansluit, door berekeningen uit te voeren op basis van GPS en hoogtegegevens.

De Garmin Flow functie helpt je om zo min mogelijk onnodig te remmen. Aan de hand van een getal weer hoe de flow van een parcours is. Een hoger getal staat voor meer flow en hoe meer flow hoe harder je door kunt fietsen.

Sprong MTBMet MTB Dynamics krijg je inzicht in alle statistieken die betrekking hebben op jouw sprongen.

MTB Navigatie met TrailForks

Nooit meer een verkeerde afslag nemen op een parcours: Garmin heeft in de Edge 530 en Edge 830 namelijk TrailForks geïntegreerd. Hierdoor zie je direct alle informatie over een parcours op jouw Garmin. Door middel van TrailForks worden er 130.000 parcours wereldwijd in je Garmin geladen en je kunt daar zelf geplande ritten aan toevoegen.

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid heeft Garmin ook niet stilgezeten. Op de nieuwe Edge 530 en 830 zit namelijk een Bike Alarm en een Find My Edge functie. Je kan hierdoor rustig een tussenstop nemen voor een lekker bakkie koffie. Wanneer iemand je Edge 530 of 830 meeneemt krijg je dankzij het Bike Alarm een waarschuwing op je telefoon, wanneer deze via de Bluetooth gekoppeld is. Ook gaat er op hetzelfde moment een alarm af op de Garmin zelf.

De Find My Edge functie is handig wanneer je even vergeten bent waar je de Garmin hebt opgeborgen. De Edge deelt dan zijn locatie, waardoor je eenvoudig je Garmin terug kunt vinden en binnen no-time weer lekker in het zadel zit voor weer een rit met je nieuwe fietsmaatje!

Nieuwe Garmin Edge 530 en Edge 830 kopen?

Dat kan! Bij 12GO bieden wij deze aan. De beiden modellen zijn los verkrijgbaar, of in speciaal samengestelde "Performance" of "MTB" bundels. De Performance bundel wordt geleverd met een sensoren, terwijl de MTB bundel wordt geleverd met een beschermhoes, snelheidssensor en afstandsbediening. 

Edge 530:

Edge 530 GPS

Garmin Edge 530 GPS

<p>De Garmin Edge 530 is de veelbelovende opvolger van de Edge 520. Deze fietscomputer is zelfs nog mooi ge&uuml;pgraded ten opzichte van de Edge 520. De Edge 530 beschikt over zeer nauwkeurige navigatie dankzij het gebruik van GPS, GLONASS en Galileo satellietondersteuning. Dit zorgt ervoor dat je overal goed ontvangst hebt. In het geval dat je van je route afwijkt, die je trouwens heel makkelijk via een gpx-bestand (bijvoorbeeld gemaakt in Strava) kan inladen, zorgt de turn-by-turn navigatie ervoor dat je weer op het goede spoor gezet wordt. Achteraf wordt je rit zonder problemen uitgelezen in Strava.</p>

€ 299,00
Edge 530 GPS Performance Bundel

Garmin Edge 530 GPS Performance Bundel

<p>De Garmin Edge 530 GPS Performance Bundel is de veelbelovende opvolger van de Edge 520. Deze fietscomputer is zelfs nog mooi ge&uuml;pgraded ten opzichte van de Edge 520. De Edge 530 beschikt over zeer nauwkeurige navigatie dankzij het gebruik van GPS, GLONASS en Galileo satellietondersteuning. Dit zorgt ervoor dat je overal goed ontvangst hebt. In het geval dat je van je route afwijkt, die je trouwens heel makkelijk via een gpx-bestand (bijvoorbeeld gemaakt in Strava) kan inladen, zorgt de turn-by-turn navigatie ervoor dat je weer op het goede spoor gezet wordt. Achteraf wordt je rit zonder problemen uitgelezen in Strava.</p>

€ 399,99
Edge 530 GPS MTB Bundel

Garmin Edge 530 GPS MTB Bundel

<p>De Garmin Edge 530 MTB Bundel is de veelbelovende opvolger van de Edge 520. Deze fietscomputer is zelfs nog mooi ge&uuml;pgraded ten opzichte van de Edge 520. De Edge 530 beschikt over zeer nauwkeurige navigatie dankzij het gebruik van GPS, GLONASS en Galileo satellietondersteuning. Dit zorgt ervoor dat je overal goed ontvangst hebt. In het geval dat je van je route afwijkt, die je trouwens heel makkelijk via een gpx-bestand (bijvoorbeeld gemaakt in Strava) kan inladen, zorgt de turn-by-turn navigatie ervoor dat je weer op het goede spoor gezet wordt. Achteraf wordt je rit zonder problemen uitgelezen in Strava.</p>

€ 369,99

Edge 830:

Edge 830 GPS

Garmin Edge 830 GPS

(1)

<p>De Garmin Edge 830 is de veelbelovende opvolger van de Edge 820. Deze fietscomputer is zelfs nog mooi ge&uuml;pgraded ten opzichte van de Edge 820. De Edge 830 beschikt over zeer nauwkeurige navigatie dankzij het gebruik van GPS, GLONASS en Galileo satellietondersteuning. Dit zorgt ervoor dat je overal goed ontvangst hebt. In het geval dat je van je route afwijkt, die je trouwens heel makkelijk via een gpx-bestand (bijvoorbeeld gemaakt in Strava) kan inladen, zorgt de turn-by-turn navigatie ervoor dat je weer op het goede spoor gezet wordt. Achteraf wordt je rit zonder problemen uitgelezen in Strava.</p>

€ 399,00
Edge 830 GPS Performance Bundel

Garmin Edge 830 GPS Performance Bundel

(1)

<p>De Garmin Edge 830 is de veelbelovende opvolger van de Edge 820. Deze fietscomputer is zelfs nog mooi ge&uuml;pgraded ten opzichte van de Edge 820. De Edge 830 beschikt over zeer nauwkeurige navigatie dankzij het gebruik van GPS, GLONASS en Galileo satellietondersteuning. Dit zorgt ervoor dat je overal goed ontvangst hebt. In het geval dat je van je route afwijkt, die je trouwens heel makkelijk via een gpx-bestand (bijvoorbeeld gemaakt in Strava) kan inladen, zorgt de turn-by-turn navigatie ervoor dat je weer op het goede spoor gezet wordt. Achteraf wordt je rit zonder problemen uitgelezen in Strava.</p>

€ 499,99
Edge 830 GPS MTB Bundel

Garmin Edge 830 GPS MTB Bundel

<p>De Garmin Edge 830 is de veelbelovende opvolger van de Edge 820. Deze fietscomputer is zelfs nog mooi ge&uuml;pgraded ten opzichte van de Edge 820. De Edge 830 beschikt over zeer nauwkeurige navigatie dankzij het gebruik van GPS, GLONASS en Galileo satellietondersteuning. Dit zorgt ervoor dat je overal goed ontvangst hebt. In het geval dat je van je route afwijkt, die je trouwens heel makkelijk via een gpx-bestand (bijvoorbeeld gemaakt in Strava) kan inladen, zorgt de turn-by-turn navigatie ervoor dat je weer op het goede spoor gezet wordt. Achteraf wordt je rit zonder problemen uitgelezen in Strava.</p>

€ 469,99

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: 
info@12gobiking.nl  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: 
@12gobikingbv / Instagram: @12go_biking / Strava: @12GO Biking