Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Uitgelicht: Garmin Edge 530 & Edge 830

Uitgelicht: Garmin Edge 530 & Edge 830

De Garmin fietscomputers zijn al een tijdje geen vreemd beeld meer op straat. Garmin is namelijk één van de pioniers, als het aankomt op het combineren van fietscomputers met GPS. In dit blog gaan we in op de verschillen tussen de populaire Garmins 530 en 830. 

De Garmin Edge 530 en 830

De Garmin Edge 530 en 830 zijn de opvolgers van de Edge 520 en 820. Zo kwam je vroeger nog wel eens met een lege batterij te staan, dat is nu verleden tijd. De Batterijduur van de 530 en 830 is maarliefst 20 uur. Ten opzichte van zijn voorganger heeft deze garmin ook een groter scherm gekregen. In een mum van tijd heb jij het overzicht over al je data of over de te rijden route. Het is dus vrijwel onmogelijk om je route verkeerd af te lezen, maar mocht je toch een verkeerde afslag nemen, sturen de nieuwe Garmins je razendsnel terug naar je route. De nieuwe processors zijn namelijk 2 keer sneller dan de voorganger, waardoor het minder tijd kost om een nieuwe route te calculeren. 

Garmin Edge 530 en 830 vergeleken

Verschillen tussen de Garmin Edge 530 en 830

Natuurlijk zijn er naast de overeenkomsten, ook verschillen tussen de Garmin Edge 530 en de Edge 830. Maar wat is er dan anders aan? Het eerste, meest opvallende verschil, is dat de 830 over touchscreen beschikt en de 530 niet. Bij de 530 navigeer je door de menu’s door middel van knoppen op de zijkanten. Verder lijken de modellen wel veel op elkaar qua uiterlijk.

Wanneer je iets dieper in de specificaties duikt, zal je echter snel meer verschillen vinden. De Edge 830 beschikt namelijk over een on-device route planner, zodat je ook onderweg nog je routes aan kunt passen. Ook hoef je in de 830 niet vooraf een route in te laden, maar kan ook dit onderweg gebeuren. Op de Edge 530 moet je echter wel van te voren een route inladen en kan je niet onderweg nog je route aanpassen.

Garmin Edge 530 en Edge 830 De verschillen tussen de Edge 530 en Edge 830 zijn minimaal op het eerste gezicht.

Nog meer functies van de Garmin Edge 530 en 830

Naast een mooie technische upgrade is er ook geïnnoveerd op het gebied van functionaliteit. Het is bijna niet op twee handen te tellen, zo veel functies deze fietscomputers  hebben.

Performance Metrics: Voeding en Training

Geloof het of niet, deze Garmin fietscomputers helpen je bij het zo efficiënt mogelijk innemen van je voeding tijdens je rit. Van te voren voer je in hoeveel voeding je mee neemt en onderweg geeft de Edge een alarmpje wanneer je eten moet innemen. Hierbij houdt de Garmin rekening met jouw gebruikersprofiel, je trainingsarbeid en zelfs het weer.

Naast hulp bij voeding geven de Garmin Edge 530 en Edge 830 ook inzicht in je trainingen. Het trainingssaldo geeft aan op welke intensiteit je in de afgelopen 7 dagen getraind hebt en de verhouding tussen training op duurvermogen, drempeltrainingen en hoge intensiteit intervaltrainingen. Daarnaast tonen de fietscomputers zeer nauwkeurig jouw VO2 Max-waarde. Zo ziet de computer ook hoe snel jij je aanpast aan hitte en/of hoogte. De Garmin Edge 530 en 830 zijn daarom het perfecte hulpmiddel tijdens de voorbereiding op een evenement.

ClimbPro

De ClimbPro functie is het ideale hulpmiddel wanneer je bezig bent met klimmen. Deze functie toont je automatisch de meest relevante data voor de resterende klimafstand, zoals het stijgingspercentage, de hoogtemeters die er nog aan komen, totale afstand die je nog af moet leggen en een handig grafiekje van het verloop van de klim. De Garmin Edge 530 en Edge 830 mogen dus niet ontbreken als je op vakantie een aantal cols wilt trotseren.

ClimbPro functie De ClimbPro functie is het ideale hulpmiddel tijdens een klim.

MTB Dynamics

Ook voor mountainbikers zijn de Garmin Edge 530 en Edge 830 uitgerust met allerlei leuke systemen. Zo ook “MTB Dynamics”. Deze functie houdt onder andere je sprongstatistieken bij: hoe vaak, hoe ver en hoe hoog je springt. Verder laat de Grit functie zien of een bepaald parcours bij jouw niveau aansluit, door berekeningen uit te voeren op basis van GPS en hoogtegegevens.

De Garmin Flow functie helpt je om zo min mogelijk onnodig te remmen. Aan de hand van een getal weer hoe de flow van een parcours is. Een hoger getal staat voor meer flow en hoe meer flow hoe harder je door kunt fietsen.

Sprong MTB Met MTB Dynamics krijg je inzicht in alle statistieken die betrekking hebben op jouw sprongen.

MTB Navigatie met TrailForks

Nooit meer een verkeerde afslag nemen op een parcours: Garmin heeft in de Edge 530 en Edge 830 namelijk TrailForks geïntegreerd. Hierdoor zie je direct alle informatie over een parcours op jouw Garmin. Door middel van TrailForks worden er 130.000 parcours wereldwijd in je Garmin geladen en je kunt daar zelf geplande ritten aan toevoegen.

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid kom je met een Garmin ook niets tekort. Op de  Edge 530 en 830 zit namelijk een Bike Alarm en een Find My Edge functie. Je kan hierdoor rustig een tussenstop nemen voor een lekker bakkie koffie. Wanneer iemand je Edge 530 of 830 meeneemt krijg je dankzij het Bike Alarm een waarschuwing op je telefoon, wanneer deze via de Bluetooth gekoppeld is. Ook gaat er op hetzelfde moment een alarm af op de Garmin zelf.

De Find My Edge functie is handig wanneer je even vergeten bent waar je de Garmin hebt opgeborgen. De Edge deelt dan zijn locatie, waardoor je eenvoudig je Garmin terug kunt vinden en binnen no-time weer lekker in het zadel zit voor weer een rit met je nieuwe fietsmaatje!

Garmin Edge 530 en Edge 830 kopen?

Dat kan! Bij 12GO bieden wij deze aan. De beiden modellen zijn los verkrijgbaar, of in speciaal samengestelde "Performance" of "MTB" bundels. De Performance bundel wordt geleverd met een sensoren, terwijl de MTB bundel wordt geleverd met een beschermhoes, snelheidssensor en afstandsbediening. 

Edge 530:

Edge 830:

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB

De fietslampen van merken zoals Bontrager, BBB en Lezyne bieden allemaal uitstekende verlichting waarmee je moeiteloos in de donkere dagen je buitentrainingen voort kan zetten. Door de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van LED en accu's zijn er steeds meer krachtige en felle lampen op de markt voor een zeer schappelijke prijs. 

Winter fietshandschoenen: waterdicht, winddicht en verwarmd? Winter fietshandschoenen: waterdicht, winddicht en verwarmd?
De beste fietsnavigatie van 2024 De beste fietsnavigatie van 2024
Mountainbike gereedschap voor onderweg: wat neem je mee? Mountainbike gereedschap voor onderweg: wat neem je mee?