Onze winkel is open

Menu

Met een E-bike testcenter, professionele werkplaats en een voorraad van ruim 8000 fietsen ben jij bij 12GO Biking aan het juiste adres voor een flinke dosis fietsplezier!

Tips: Fietsen tijdens de lock-down

Datum:
17 december 2020
Door:
Arne

Voor je gevoel kan er helemaal niks tijdens deze lock-down. Gelukkig kaartte Mark Rutte zelf al aan: Fietsen is een goede manier is om even aan de sleur tussen vier muren te ontsnappen. Fietsen kan en mag!

Vermijd drukke plekken

De allereerste en meest logische tip is drukke plekken te vermijden. Dus neem eens een keer niet het fietspad door de duinen, ga eens niet naar dat populaire heuveltje bij jou in de buurt of dat bospad waar veel wandelaars zijn. Afgelopen tijd is gebleken dat dit soort plekken nog altijd aantrekkingskracht hebben op recreatieve wielrenners. Het is nu simpelweg beter om die plekken nu even te mijden. Het is niet verboden om daar te fietsen, maar voor nu is het gewoon even beter om het niet te doen. Des te meer je er kunt genieten als je over een tijdje wel weer kunt fietsen!

Maar waar is het nou druk? Via de Strava Global Heatmap kun je precies zien welke wegen in de wereld veel gebruikt worden door fietsers. Dus ook in Belgie en Nederland. Strava heatmap

Zoek rustige wegen op

Maar wat kan dan wel? Ons eerste advies is om dus rustige plekken op te zoeken. Als je in de stad woont, fiets dan via kortst mogelijk weg de stad uit om zo min mogelijk mensen tegen te komen. Gooi desnoods je fiets achterin de auto en rijd naar een rustig buitengebied waar je nog nooit bent geweest, op die manier kun je ook nog eens nieuwe gebieden, wegen en regio's ontdekken!

Zoek brede wegen op

Hiermee bedoelen we niet dat je alleen maar langs N-wegen moet fietsen, maar houd er bij het bedenken van je route rekening mee dat je op de meeste plaatsen van je route genoeg ruimte hebt om te passeren. Ook als er tegenliggers zijn. Op die manier is de kans het kleinste dat je in aanraking komt met anderen en is er dus minder besmettingsgevaar.

Zoek (bekende) smalle wegen op

Aan de andere kant kunnen er ook voordelen zijn van het opzoeken van smalle weggetjes. Er zijn over het algemeen minder mensen en de kans dat je andere mensen tegenkomt is dus erg klein. Omdat jij je eigen buurt het beste kent is het aan jou om te beoordelen of er veel of weinig mensen zullen zijn op een zonnige zondagmiddag. Misschien is het wel een populair wandelpad.

Fietsen in Nederland tijdens corona

Tips voor mountainbikers

Met de mountainbike komt je fiets het beste tot zijn recht op een mooi mountainbike parcours. Niet gek dus dat je daar graag naar toe wilt gaan. Je zult met het mooie weer alleen waarschijnlijk niet de enige zijn met dat idee. Vermijdt de populaire parcours op momenten dat je weet dat het druk kan worden. Ga op je vrije dag doordeweeks en niet in het weekend. 

Let wel goed op: Parkeergelegenheden kunnen gesloten zijn. Bekijk vooraf of je misschien een parkeerplaats in de buurt kan vinden. 

Gemiddelde snelheid is totaal niet belangrijk

Er zijn drie dingen belangrijk als je op dit moment gaat fietsen, en de gemiddelde snelheid staat er niet tussen: 

  1. Zo min mogelijk in aanraking komen met anderen, zodat er geen besmettingsrisico's zijn
  2. Niet vallen, zodat je geen plek inneemt op de eerste hulp en daarmee de zorg belast. Rijd voorzichtig!
  3. Draag een helm. Normaal gesproken een must, maar nu zeker. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan helmen waarmee jij veilig je kilometers kan gaan maken. 

Als je gaat fietsen is het op dit moment belangrijker om te genieten van alles om je heen dan om te genieten van hoe hard je gaat. Stop eens na een uurtje om op een bankje een reep te eten, kijk om je heen en geniet van de natuur.

Veel fietsplezier

We wensen je in ieder geval veel fietsplezier toe als je op de fiets stapt! Maar houd wel rekening met elkaar en de huidige situatie.

Wil je beginnen met fietsen? Bekijk hier onze racefietsen / mountainbikes!

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: [email protected]  / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media!