Onze winkel is open

Menu

Welkom bij de grootste fietsenwinkel van Nederland. Met meer dan 8000 fietsen op voorraad, een professionele werkplaats en E-Bike Testcenter in onze winkel in Moordrecht ben je bij ons altijd aan het juiste adres voor jouw fietsplezier.

Het wielerseizoen 2020: Superdata

Datum:
17 juli 2020
Door:
Arne

Het wielerseizoen staat voor de deur. Dat alles er dit jaar volledig anders uitziet hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. We kunnen er van balen dat de grote rondes dit jaar elkaar overlappen en daardoor er niet in de meest sterke opstellingen gereden kan worden maar we kunnen het ook van de andere kant zien: 2020 wordt een wielerjaar met veel verrassende winnaars en etappes omdat verschillende grote rondes en klassiekers samen gaan vallen. In dit blog pikken wij enkele data eruit waarvan wij denken dat je deze écht niet mag missen. Gooi die datumprikker in je vriendengroep en geniet! Onderaan dit blog is de volledige wielerkalender te vinden!

Champs Elysées is één van de hoogtepunt van elk wielerseizoen

Disclaimer: Wij kunnen helaas niet in de toekomst kijken en het volledig vastpinnen op deze data is helaas niet mogelijk in deze tijden. We hopen dat zoveel mogelijk rondes de komende tijd doorgaan maar dit is natuurlijk niet vanzelfsprekend.

Wielerkalender 2020

Dinsdag 28 juli

Dagprogramma: De ronde van Burgos

Dit is het startschot van het wielerseizoen. De 42ste editie van deze Spaanse ronde kent met 12 startende world-tour ploegen een sterke startlijst. Renners die onder meer staan ingeschreven zijn tweevoudig winnaar Nairo Quintana, Mikel Landa, Wereldkampioen Mads Pedersen en de gebroeders Yates.  

Als Nederlanders zijn we een nationalistisch volkje, zeker als het om sport gaat. Met Wout Poels, Ramon Sinkeldam en de Nederlands getinte wielerploeg Jumbo Visma hebben we zeker wat ijzers in het vuur.

De eerste etappe is een heuvelachtige etappe van 157 kilometer. De race begint om 12:59 en eindigt rond 16:45. De race eindigt in Burgos zelf met een lokale ronde. Deze ronde heeft een klim inclusief kasseistrook van 200 meter. Kortom: een start om naar uit te zien. In de 3e etappe op 30 juli staat er een bergetappe gepland met een flinke klim van 7.8 kilometer die in de slotkilometer met liefst 15% stijgt!

Ronde van Burgos

Zaterdag 8 augustus

Dagprogramma: Milaan - San Remo, 4e etappe ronde van Polen, 3e etappe Tour de L’ain. 

Dit wordt een drukke zaterdag voor je met de 111e editie van Milaan-San Remo als hoogtepunt. Krijgen we sinds 1985 eindelijk weer eens een Nederlandse winnaar? Julian Alaphilippe verdedigt zijn titel. Mathieu van der Poel is een van de mannen die erop azen om de Fransman op te volgen.

Tegelijkertijd met de klassieker  kan je met een schuin oog de vierde etappe van de ronde van  Polen. De zwaarste klimrit staat namelijk op het programma in het Tatra gebergte. Er worden 3 rondes gereden van 48,5 kilometer lang. Daarna volgt een slotklim met onder meer 1,5 kilometer lang 11% omhoog klauteren. Schachmann, Evenepoel en Fuglsang zijn de topfavorieten voor deze etappe. In deze ronde start ook Dylan Groenewegen alleen is deze favoriet voor de sprintetappes.

Dan kijk je op je derde scherm naar de Tour de L’ain. Hier zie je Tom Dumoulin voor het eerst zijn klimkilometers dit seizoen. Ook Quintana, Sam Oomen, Kruijswijk en Egan Bernal maken deel uit van de startlijst. Deze zaterdag is een voorproefje op de absolute topdata. Train je wisselskills deze dag want op 10 oktober en 25 oktober gaat dit je van pas komen!

Milaan San Remo

Zondag 20 september

Dagprogramma: Slotrit tour -finish Champs’ Elysees-, WK tijdrijden.

Ondanks deze twee topaffiches is hier wel de schaduwkant te zien van zoveel verschillende evenementen tegelijk. Tom Dumoulin zal bijvoorbeeld het WK tijdrijden aan zich voor bij laten gaan omdat deze de Tour de France rijdt. De welbekende Champs Elysees kan goed gecombineerd worden met de 46 kilometer lange tijdrit in Martigny.

De eerste renner start bij het WK rijdrijden om 13.10 uur en de finish van de laatste, titelverdediger Dennis, is naar verwachting rond 15.30 uur. De Tour finisht rond 17:00. Dat komt goed uit, op deze manier mis je niks van de Grand Finale. 

Supersaturday Zaterdag 3 oktober

Dagprogramma: Proloog Giro, Slotrit Binckbank tour (finish muur van geraardsbergen)

Bij het denken aan deze zaterdag begin je al te kwijlen. De proloog van een Giro die volledig in Italië wordt gereden en tegelijkertijd de Slotrit van de Bincktour die een finish heeft op de iconische muur van Geraardsbergen. In de slotrit door België rijden de renners vier keer een lokale omloop in Geraardsbergen, waar de Bosberg en de Muur elk viermaal beklommen moeten worden. Verdedigt Laurens de Plus zijn titel met succes?

Droomzondag 25 oktober

Dagprogramma: Etappe Vuelta met finisch op de Col de Tourmalet, Slottijdrit Giro en Parijs-Roubaix

Als je een voetbalfan moet uitleggen hoe belangrijk deze dag is voor de wielergeschiedenis kan je dat het beste doen door te zeggen dat de WK-finale, Champions League finale en eredivisie ontknoping waarbij nog 4 ploegen kampioen kunnen worden op dezelfde dag vallen. Bovendien speelt één van die ploegen die nog kampioen kan worden ook nog in de Champions League finale. Dit kan weleens de meest bizarre dag uit de hele wielergeschiedenis worden.

De allesbepalende slottijdrit van de Giro zal in Milaan plaatsvinden. Op de deelnemerslijst zijn onder meer Richard Carapaz, Wilco Kelderman, Vincenzo Nibali te vinden. Tegelijk wordt de Tourmalet gereden in de  Vuelta. Deze iconische top staat garant voor spektakel. De slotklim van 19 kilometer stijgt met 10,5%.Vorig jaar finishte Steven Kruiswijk nog derde; is er hier kans op Nederlands succes? Klimmers als Miguel Angel Lopez, Fabio Aru en Ivan Sosa zullen zich in deze etappe zeker laten zien!

Tenslotte wordt op deze dag ook nog Parijs-Roubaix gereden. Wie volgt Philippe Gilbert op? Werk iedereen die niets met wielrennen het huis uit óf nodig gewoon als je wielermaten uit. Wat je ook doet, zet een grote rode cirkel rondom 25 oktober op de agenda!

Eervolle vermelding

Dit weekend kom je waarschijnlijk ook niet van de bank af.

  • Zaterdag 10 oktober: etappe Giro,  Amstel Gold Race
  • Zondag 11 oktober:etappe Giro, Gent - Wevelgem.

Onze tips voor de superdata

  • Zorg dat je voldoende voedsel in huis hebt. Je wilt natuurlijk niet bij het bekijken van die ene spannende slotklim te maken hebben met hongerklop.
  • Zorg voor voldoende schermen. Vooral op 25 oktober moet je presteren, dus zorg er voor dat het niet aan de techniek ligt.
  • Geniet van het spektakel


Volledige wieleragenda

Datum Koers Land
Juli    
di 28 – za 1 Ronde van Burgos Spanje
Augustus    
za 1 Strade Bianche Donne Italië
za 1 Strade Bianche Italië
za 1 – di 4 Route d’Occitanie Frankrijk
wo 5 Milaan – Turijn Italië
wo 5 – zo 9 Ronde van Polen Polen
do 6 Mont Ventoux Challenge Frankrijk
vr 7 – zo 9 Tour de l’Ain Frankrijk
za 8 Milaan – San Remo Italië
wo 12 – zo 16 Critérium du Dauphiné Frankrijk
za 15 Ronde van Lombardije Italië
za 22 – zo 23 NK-wegraces Wijster
ma 24 – vr 28 EK Wielrennen Frankrijk
za 29 La Course Frankrijk
September
za 29/8 – zo 20 Tour de France Frankrijk
di 7 – ma 14 Tirreno – Adriatico Italië
vr 11 – zo 19 Giro Rosa Italië
vr 11 Grote Prijs van Quebec Canada
zo 13 Grote Prijs van Montreal Canada
zo 20 – zo 27 WK Wielrennen Zwitserland
di 29 – za 3/10 BinckBank Tour België/NL
wo 30 Waalse Pijl (vrouwen) België
wo 30 Waalse Pijl België
Oktober
za 3 – zo 25 Giro d’Italia Italië
zo 4 Luik-Bastenaken-Luik (vrouwen) België
zo 4 Luik-Bastenaken-Luik België
wo 7 Brabantse Pijl België
wo 7 NK-tijdrijden Emmen
za 10 Amstel Gold Race (vrouwen) Nederland
za 10 Amstel Gold Race Nederland
zo 11 Gent-Wevelgem (vrouwen) België
zo 11 Gent-Wevelgem België
zo 18 Ronde van Vlaanderen (vrouwen) België
zo 18 Ronde van Vlaanderen België
zo 25 Parijs-Roubaix (vrouwen) Frankrijk
zo 25 Parijs-Roubaix Frankrijk
November  
di 20/10 – zo 8 Vuelta a España Spanje


Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: [email protected]  / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media!