Welkom op de vernieuwde 12GO Biking website. Graag ontvangen we jouw feedback ›

Toggle Nav
Test
Winkelwagen

Schwalbe's nieuwe G-One R, een gravelband voor de echte fanatici

Schwalbe's nieuwe G-One R, een gravelband voor de echte fanatici

Wat de Tour de France is voor wielrenners is Unbound Gravel voor gravelracers. Dè wedstrijd van het jaar is hèt moment voor Schwalbe om de nieuwe gravelband te introduceren: de G-One R.

De winnares van Unbound Gravel 2019 is Amity Rockwell, zij won deze gravelwedstrijd van 200 mile (321 km!) op Schwalbe G-One Allroad banden. Gravelbanden moeten van alle markten thuis zijn. Grip en comfort zijn op gravelstroken belangrijk, terwijl een lage rolweerstand op de verharde stroken zorgt voor de snelste tijd. De nieuwe Schwalbe G-One R is gemaakt voor snelheid, grip en comfort en betreedt de top van de gravelbanden. 

Schwalbe G-One R banden 12GO Biking

Techniek en constructie van de Schwalbe G-One R

In de G-One R zit mooie techniek verwerkt. De karkascontructie is overgenomen van de snelste racefietsband, de Pro One. Twee karkaslagen onder het loopvlak zorgen ervoor dat de band soepel en comfortabel kan rollen, terwijl de drie karkaslagen in de zijwanden bescherming bieden tegen insnijdingen. Het loopvlak van de band is gemaakt van Addix Race Compound. Deze compound zorgt voor een goede grip, rolt soepel en is slijtvast. De G-One R is daarnaast ook voorzien van de V-guard puncture protection, een zeer goed beschermende laag die lekrijden voorkomt. Uiteraard is de G-One R uitgerust met de Tubeless Easy Techniek om de band eenvoudig tubeless te maken.

Schwalbe G-One R - 12GO Biking

Het profiel en gebruik van de Schwalbe G-One R

De grootste zichtbare vernieuwing van de G-One R is het profiel. Het loopvlak heeft een soort boemerang profiel waar de noppen vrij dicht op elkaar staan. Dit zorgt voor een lage rolweerstand op de verharde wegen, maar ook voor de nodige grip op de onverharde stroken. De noppen aan de zijkant zijn iets hoger, waardoor er goede grip in de bochten is. De rijst-vormige nopen doen iets denken aan de snelle mountainbikeband de Racing Ralph. Deze strategische plaatsing van verschillende profielen zorgt ervoor dat je de juiste grip en rolweerstand zult ervaren tijdens verschillende omstandigheden. Schwalbe zelf omschrijft deze band als '60% gravel en 40% weg', daar zijn wij het volledig mee eens. Naast goede prestaties op het gravel zul je ook op de weg kunnen genieten van de kwaliteiten van deze band, ondanks dat je misschien niet zo hard zult gaan.

Schwalbe G-One R - 12GO Biking

De Schwalbe G-One R getest

Direct na de ontvangst van deze band, hebben we hem gemonteerd en zijn we gaan fietsen. De gravelpaden van `t Weegje in Gouda zijn misschien wat minder uitdagend dan 321 km door Kanzas (tenzij je 't Weegje zo'n 120 keer rond rijdt). Dit hebben wij niet gedaan, maar met deze band moet het zeker lukken. Wat ons meteen opviel was de souplesse waarmee je met deze gravelband rolt. De band voelt zijdezacht aan en rijdt zeer prettig, ook op het asfalt. We konden écht merken dat deze band voor meerdere scenarios geschikt was. Naast de aanzienlijke prestaties op het asfalt begint deze band pas echt te leven als je er het gravel mee op zoekt. De band biedt voldoende grip, wat voornamelijk te merken is in het bochtenwerk. We reden met vol vertrouwen over de gravelpaden en hingen diep in de bochten. 

We kunnen na een dagje testen natuurlijk nog geen oordel geven over de slijtagegevoeligheid van de band. Het zal echter niet de meest slijtvaste gravelband zijn, aangezien de band écht voor snelheid is gemaakt. Wat ons wel is opgevallen, is hoe prettig het rijgedrag van de band is. De G-One R voelt superieur aan, rijdt fantastisch en geeft je vertrouwen op de fiets. Ook als je lange tijd in het zadel zit en over de grindpaden heen rijdt blijft de band een vertrouwd gevoel geven op de onverharde stukken. De kleurstelling van de band is mooi en de tan-walls geven de band een klassieke uitstraling. Als je op zoek bent naar een superieur presterende gravelband, zoek dan niet verder! De Schwalbe G-One R zal hoog op jouw lijstje staan!

€ 5990 € 6990
Schwalbe G-One R Gravel Buitenband
Schwalbe G-One R Gravel Buitenband
Schwalbe G-One R Gravel Buitenband
Schwalbe G-One R Gravel Buitenband
Schwalbe G-One R Gravel Buitenband
Schwalbe G-One R Gravel Buitenband

Meer weten? 

Mail: [email protected]  / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media!