Toggle Nav
Winkelwagen

Interview fietstechnicus bij 12GO Biking

Interview fietstechnicus bij 12GO Biking

Een interview met André, ervaren fietstechnicus bij 12GO Biking. André werkt nu zo’n 5 jaar bij 12GO Biking. Hij heeft hier de nodige kennis en ervaring opgedaan en mag zich met recht specialist noemen op het gebied van High-End sportfietsen en e-bikes. In dit interview lees je hoe André bij 12GO Biking is komen werken en hoe hij zijn huidige werk ervaart.

Interview met André

Stel jezelf eens even voor!

Ha, ik ben André en werk nu zo’n 5 jaar bij 12GO Biking in de servicewerkplaats. De servicewerkplaats is de plek waar klanten hun fiets komen brengen voor reparatie en onderhoud. In de servicewerkplaats ben ik verantwoordelijk voor de grote klussen, van het vervangen van een frameset tot het spaken van een wiel. Daarnaast geef ik veel uitleg aan jongere monteurs.

Hoe ben je bij 12GO Biking komen werken?

Ik werkte voorheen altijd bij een fietsenwinkel in de stad, een wat kleinere. Hier heb ik de nodige ervaring opgedaan. Ik had het daar wel naar mijn zin, maar ik zocht wel wat meer uitdaging. We kregen daar niet zo vaak dure racefietsen of E-bikes. Ik wilde hier meer mee doen. Een goede vriend van mij werkte bij 12GO Biking en vertelde me dat ze monteurs zochten.

In de eerste instantie zag ik het niet zo zitten, 12GO Biking had toen toch een beetje het imago van een dozenschuiver. (Fabrieksmatige manier van werken waarbij kwantiteit voorgaat op kwaliteit- red.) Maar ik heb toen toch maar de stoute schoenen aan gedaan en ben op gesprek gekomen…

“12GO Biking had toen toch een beetje het imago van een dozenschuiver”

Was het zo dat ze bij 12GO Biking ‘dozenschuivers’ zijn?

Het beeld dat ik had bleek niet helemaal te kloppen. De aantallen lagen toen al wel hoog, echt wel hoger dan ik gewend was, maar de klant stond ook toen al op 1. We deden echt ons best om de fietsen zo goed mogelijk af te leveren.

Hoe is dat nu?

Ik merk dat de focus nog meer is gericht op de klant, al was dit altijd al wel zo. Het is volgens mij niet voor niets dat heel veel klanten al jarenlang bij ons komen. Op dit moment is er echter nog veel meer kennis in het bedrijf. Het ‘dozenschuiven’ zoals andere winkels dat graag noemden, is er echt vanaf. Elke fiets wordt nauwkeurig afgesteld op de wensen van de klant. Ik merk ook dat we als hele organisatie daad bij het woord willen voegen met bijvoorbeeld een uitbreiding van de werkplaats. Zo weet ik ook dat we in de toekomst zijn voorzien van een uitstekende werkplek in de vorm van het nieuwe Service Center.

Je bent even weggeweest en weer teruggekomen?

Klopt. Je kent het spreekwoord vast wel: ‘’Het gras lijkt altijd groener aan de overkant’’. Ik ben een tijdje aan de slag geweest bij een andere fietsenzaak maar miste toch wel de 12GO-cultuur: Waar keihard werken en plezier hand in hand gaan. 

Wat vind je leuk aan 12GO Biking?

Voornamelijk de afwisseling die ik heb in mijn werk en relatie die je onderhoudt met andere afdelingen. Ik heb 12GO Biking de afgelopen jaren flink zien groeien maar de sfeer blijft hetzelfde. In de kantine daag je iemand van een andere afdeling uit voor een potje tafeltennis. Het voelt qua sfeer als een kleine plaatselijke fietsenzaak, terwijl je tegelijk bezig bent met iets groots. Tegelijkertijd word je veel ruimte geboden voor ontwikkeling.

Wat heb je zien veranderen in de werkplaats?

Pfoe. De werkplaats is een dynamische omgeving die constant in ontwikkeling is. De manier van werken is de laatste jaren veel veranderd. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop we monteurs opleiden. Maar ook de efficiënte manier van werken zonder dat je het idee hebt dat je lopende-band-werk aan het doen bent. 

Hoe ziet jouw dag er uit?

Ik houd mij met name bezig met wat meer ingewikkelde reparaties. Het kan dus zijn dat ik een halve dag met één fiets bezig ben om een storing te ontdekken of als er een frame van een full-suspension mountainbike vervangen moet worden. Ik vind het altijd wel tof om een uitdagende klus te doen. Verder wandel ik geregeld bij collega’s langs die vastlopen in een klus. In de middagpauze sta ik eigenlijk altijd aan de tafeltennistafel. (Daar ben ik niet weg te slaan – haha) Tussendoor overleg ik vaak over de tijdsplanning van grote reparaties met één van de service-coördinatoren en voordat ik naar huis ga doe ik vaak nog één potje tafeltennis.

Zou je je vrienden aanraden om hier te komen werken?

Nee, haha. Dan wordt het veel te gezellig. Grapje natuurlijk, ik zou iedereen met liefde voor fietsen en een mentaliteit om hard te werken aanraden om hier te komen werken. Elke dag is weer anders en je wordt constant uitgedaagd om jezelf te verbeteren. 

interview met fietstechnicus

fietstechnicus andre

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.