Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Van het Inruilspektakel naar Bikes 4 Africa

Van het Inruilspektakel naar Bikes 4 Africa

Update 2022: bekijk hier alle recente projecten van Bikes 4 Afrika.

Voorjaar 2018 organiseerde 12GO Biking het Inruilspektakel, een actieperiode voor het goede doel in samenwerking met de Verburg Charity Foundation. Klanten ruilden hun fiets in voor korting op nieuwe fietsen en de ingeruilde fietsen werden bestemd voor het goede doel. De actie was een groot succes: er werden bijna 1000 fietsen ingeruild. Inmiddels heeft de actie ook een permanent karakter gekregen door de oprichting van onze eigen stichting Bikes 4 Africa.

700 fietsen naar Namibië

De 700 beste ingeruilde fietsen zijn samen met de door 12GO Biking gedoneerde onderdelen, gereedschappen en accessoires per zeecontainer verscheept naar Namibië. De eerste container werd in het bijzijn van een groep 12GO’ers feestelijk geopend op de plaats van bestemming: op de resorts van de stichting Na’an ku sê worden de fietsen opgeknapt en gebruikt of verkocht. Deze stichting zet zich in voor natuurbehoud en de ontwikkeling van duurzaam ecotoerisme dat de lokale bevolking ten goede komt in de vorm van extra werkgelegenheid. Ook zet Na’an ku sê zich in voor betere voorzieningen als onderwijs en medische zorg.

Nieuwe Alpina kinderfietsen voor Tjeko

De rest van de ingeleverde fietsen zijn verkocht aan verschillende partijen en brachten samen ook nog ruim € 10.000 op voor het goede doel! Van die opbrengst heeft 12GO Biking vijftig gloednieuwe en oersterke Alpina kinderfietsen aangeschaft. Deze fietsen zijn geschonken aan stichting Tjeko, een social-profit organisatie die kinderen in moeilijke omstandigheden de mogelijkheid wil bieden om gewoon kind te zijn. Spelen is essentieel voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Tjeko zet zich daarom in voor meer ruimte en tijd om te spelen voor kinderen in ontwikkelingslanden. De met de opbrengst van de Inruilweken gefinancierde fietsen zijn geschonken aan een project van Tjeko in Oeganda.

Van Inruilspektakel naar Bikes 4 Africa

Vanwege het grote succes van het Inruilspektakel 2018 en het grote enthousiasme van klanten en personeel heeft 12GO Biking besloten om het niet bij een eenmalige actie te houden. Met de nieuw opgerichte stichting Bikes 4 Africa wil 12GO Biking nu en in de toekomst in samenwerking met lokaal actieve organisaties fietsgerelateerde projecten opzetten en financieren. Het is het hele jaar door mogelijk om jouw oude fiets bij 12GO Biking in te leveren voor het goede doel. De fietsen worden verzameld, gesorteerd en uiteindelijk in partijen verkocht. De gehele opbrengst daarvan is bestemd voor Bikes4Africa en wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe fietsen voor de diverse projecten waarin wij deelnemen.

Eens per jaar, tijdens het Inruilspektakel, kun je bij 12GO Biking zelfs je oude fiets inruilen voor een mooie korting op een nieuwe fiets. Ook de opbrengst van tijdens deze actieperiode ingeruilde fietsen is geheel voor de stichting. Heb je dus nog een oude maar werkende fiets in de schuur staan? Het Inruilspektakel 2019 duurt van zaterdag 4 mei tot en met zaterdag 1 juni!

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

Inruilspektakel: update vanuit Namibië! Inruilspektakel: update vanuit Namibië!

Even een update van het inruilspektakel: de door 12GO Biking georganiseerde inruilactie in samenwerking met Verburg Charity Foundation. Vandaag werd in Namibië de zeecontainer met ingeruilde fietsen geopend door een aantal uitverkozen 12GO'ers. De mannen maken een rondreis door Namibië en brengen een bezoek aan de werkplekken van stichting Na’an ku sê.

Bikes 4 Africa Sale - koop een fiets en steun het goede doel Bikes 4 Africa Sale - koop een fiets en steun het goede doel
Inruilspektakel: update vanuit Uganda! Inruilspektakel: update vanuit Uganda!
Inruilspektakel groot succes! Inruilspektakel groot succes!