Onze winkel is open

Menu
Datum:
2 mei 2019
Door:
Joas
Delen

Van het Inruilspektakel naar Bikes 4 Africa

Voorjaar 2018 organiseerde 12GO Biking het Inruilspektakel, een actieperiode voor het goede doel in samenwerking met de Verburg Charity Foundation. Klanten ruilden hun fiets in voor korting op nieuwe fietsen en de ingeruilde fietsen werden bestemd voor het goede doel. De actie was een groot succes: er werden bijna 1000 fietsen ingeruild. Inmiddels heeft de actie ook een permanent karakter gekregen door de oprichting van onze eigen stichting Bikes 4 Africa.

700 fietsen naar Nambië

De 700 beste ingeruilde fietsen zijn samen met de door 12GO Biking gedoneerde onderdelen, gereedschappen en accessoires per zeecontainer verscheept naar Namibië. De eerste container werd in het bijzijn van een groep 12GO’ers feestelijk geopend op de plaats van bestemming: op de resorts van de stichting Na’an ku sê worden de fietsen opgeknapt en gebruikt of verkocht. Deze stichting zet zich in voor natuurbehoud en de ontwikkeling van duurzaam ecotoerisme dat de lokale bevolking ten goede komt in de vorm van extra werkgelegenheid. Ook zet Na’an ku sê zich in voor betere voorzieningen als onderwijs en medische zorg.

Nieuwe Alpina kinderfietsen voor Tjeko

De rest van de ingeleverde fietsen zijn verkocht aan verschillende partijen en brachten samen ook nog ruim € 10.000 op voor het goede doel! Van die opbrengst heeft 12GO Biking vijftig gloednieuwe en oersterke Alpina kinderfietsen aangeschaft. Deze fietsen zijn geschonken aan stichting Tjeko, een social-profit organisatie die kinderen in moeilijke omstandigheden de mogelijkheid wil bieden om gewoon kind te zijn. Spelen is essentieel voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Tjeko zet zich daarom in voor meer ruimte en tijd om te spelen voor kinderen in ontwikkelingslanden. De met de opbrengst van de Inruilweken gefinancierde fietsen zijn geschonken aan een project van Tjeko in Oeganda.

Van Inruilspektakel naar Bikes 4 Africa

Vanwege het grote succes van het Inruilspektakel 2018 en het grote enthousiasme van klanten en personeel heeft 12GO Biking besloten om het niet bij een eenmalige actie te houden. Met de nieuw opgerichte stichting Bikes 4 Africa wil 12GO Biking nu en in de toekomst in samenwerking met lokaal actieve organisaties fietsgerelateerde projecten opzetten en financieren. Het is het hele jaar door mogelijk om jouw oude fiets bij 12GO Biking in te leveren voor het goede doel. De fietsen worden verzameld, gesorteerd en uiteindelijk in partijen verkocht. De gehele opbrengst daarvan is bestemd voor Bikes4Africa en wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe fietsen voor de diverse projecten waarin wij deelnemen.

Eens per jaar, tijdens het Inruilspektakel, kun je bij 12GO Biking zelfs je oude fiets inruilen voor een mooie korting op een nieuwe fiets. Ook de opbrengst van tijdens deze actieperiode ingeruilde fietsen is geheel voor de stichting. Heb je dus nog een oude maar werkende fiets in de schuur staan? Het Inruilspektakel 2019 duurt van zaterdag 4 mei tot en met zaterdag 1 juni!

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: [email protected]  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv 

Instagram: @12go_biking 

Strava: @12GO Biking

Meer Lezen ?