Onze winkel is open

Menu

Assos Kleding

Filter

Assos leeft met het volgende motto: ‘Kwaliteit is nooit een ongeluk. Het is altijd het resultaat van intelligente inspanning.’

Over Assos

Assos maakt het verschil door de rit zo comfortabel en beschermd mogelijk te maken. Het doel is om het comfort in het zadel te maximaliseren, zodat je optimaal kan genieten en presteren tijdens de rit! Assos maakt gebruik van prestatiegerichte stoffen die licht zijn maar ook licht aanvoelen, zonder op duurzaamheid in te geven. Hierdoor  is Assoskleding functioneel, bullet-proof, high-tech en net iets waardevoller dan normale fietskleding.

De kleding van Assos is gemaakt voor een hoog kilometrage in verschillende klimatologische omstandigheden. Ze zijn gemaakt voor serieuze, recreatieve fietsers en de pro-renners! Het is bij Assos-kleding van groot belang om de wasvoorschriften goed op te volgen.

Assos Campionissimo

Assos kleding heeft allemaal één ding gemeen, het zijn allemaal Campionissimo-modellen. Campionissimo is het Italiaans voor Kampioen. Assos steekt dus niet onder stoelen of banken wat de ambities zijn. Kleding, voor de ‘Happy Cyclist’ en voor kampioenen. Dat blijkt ook uit de teams die gesponsord worden door Assos. Het landenteam van Zwitserland (Assos is een Zwitsers bedrijf) fiets in Assos-kleding. Zo fietst Cancellara op zo’n moment niet in Bontragerkleding.

Assos S7

Met de S7-collectie heeft Assos een echte gamechanger gemaakt. Na de introductie van de S5-lijn in 2007 begon het Assos Textile Laboratory Lugano (een divisie van Assos, bestaande uit een netwerk van textiel ingenieurs en technici) met het ontwikkelen van S7, een stof, een concept voor dé nieuwe superbroek. Het grootste verschil met alle andere topbroeken op de markt: er zit geen Lycra in de duurste broek.

Door S7 weegt de gemiddelde bibshort 14% minder, is er dankzij de nieuwe zeem 23% minder druk op de genitaliën en zijn de broeken voorzien van 47% minder naden. Dit resulteert in veel meer comfort en in minder frictie. Daarnaast voelen de broeken 17% zachter aan en ademt de broek 21% meer. Dit zijn getallen die gezet zijn tegen de S5-collectie, een collectie die, ondanks het feit dat de eerste serie in 2007 op de markt kwam, nog steeds onovertroffen zijn. Tot de S7 serie.

Pasvorm

Assos kleding valt relatief normaal. Je kan de normale kledingmaat aanhouden. Opvallend is wel de benaming van de grootste maten. Zo is maat XXL volgens Assos XLG en heeft XLG ook een extra breedtemaat: TIR.