Toggle Nav
Winkelwagen
Achterzitjes

Achterzitjes

Als je een jong kind hebt, kan de gedachte om hem of haar mee te nemen op een fietstochtje ontmoedigend zijn. Zullen ze veilig zijn? Zullen ze zich op hun gemak voelen? Hoe houd je ze in de gaten? Allemaal terechte zorgen, maar je hoeft je geen zorgen te maken. Met een achterzitje voor je fiets kun je je kind meenemen op al je grote en kleine avonturen. Achterzitjes zijn ontworpen om veilig en beveiligd te zijn, en ze zijn er in verschillende maten voor kinderen van alle leeftijden. Bovendien hebben de meeste stoelen riemen waarmee je de zitpositie kunt aanpassen, zodat je kind zo comfortabel mogelijk zit.

Bekijk direct: Voorzitjes  | BabyzitjesKinderzitjes adapters

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

17 producten

139,95
Waardering:
87%
21% korting
99,99
74,99
13% korting
Vanaf 15,99
53% korting
149,95
13% korting
159,95
25% korting
Vanaf 16,95
41% korting
NIEUW
Vanaf 74,99
Waardering:
100%
13% korting
89,99
17% korting
109,99
23% korting
169,95
18% korting
per pagina

Waarom kies je voor een achterzitje voor de fiets?

Wanneer je kind ouder en groter wordt, wordt het lastiger en onveiliger om te blijven fietsen met een kind in een voorzitje. Het stuur wordt zwaarder en je merkt dat je om je kind heen moet kijken om je omgeving te kunnen zien. Als je op dat punt bent gekomen is het tijd om over te stappen op een achterzitje. Veel achterzitjes zijn net als voorzitjes voorzien van schouderriemen en voetsteunen voor extra veiligheid, maar voor oudere kinderen zijn er ook achterzitjes verkrijgbaar die alleen een rugleuning en een comfortabel zitkussen hebben.

Net als voorzitjes hebben ook veel achterzitjes een maximaal draaggewicht. Bij achterzitjes ligt het maximale draaggewicht een stuk hoger dan bij voorzitjes, omdat je bij achterzitjes geen last hebt van extra gewicht aan je stuur. Het maximale draaggewicht van achterzitjes varieert ongeveer van 22 tot 35 kg. 

Voor welke leeftijdscategorie is een achterzitje?

Officieel kan een achterzitje gebruikt worden voor kinderen in de leeftijd van 9 maanden tot 10 jaar, maar de meeste fietsers kiezen ervoor om achterzitjes pas te gebruiken voor kinderen vanaf 3 jaar. Zodra een kind zelfstandig kan zitten, kan een achterzitje worden gebruikt. Toch wordt er geadviseerd om een kind onder 1 jaar voor de veiligheid niet in een achterzitje te zetten. Zolang een kind minder dan 15 kg weegt kan er gebruik gemaakt worden van een voorzitje. 

Achterzitje Kussen

Wanneer je niet helemaal een zitje wilt kopen, zijn er ook voldoende alternatieven die was minimalistischer zijn. Daar is het achterzitje kussen een goed voorbeeld van. Het kussen is lekker dik, waardoor kinderen niet op de harde bagagedrage hoeven te zitten. Daarnaast is het super licht, waardoor het geen probleem is om het achterzitje kussen ook gewoon te laten zitten als er geen kind achterop zit.

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader
  • 9 maanden t/m 3 jaar Voorzitjes worden gebruikt in de leeftijdscategorie van 9 maanden t/m 3 jaar. Met een maximaal gewicht van 15kg.
  • 9 maanden t/m 6 jaar Achterzitjes kunnen vanaf 9 maanden t/m 6 jaar gebruikt worden. Het maximale gewicht is 22kg. In de praktijk worden achterzitjes vaak gebruikt bij kids vanaf een jaar of 2 à 3.
  • 5 t/m 10 jaar Grotere kids gaan vaak op een speciale stoel. Dit is een stoel geschikt voor kids van 5 t/m 10 jaar. Deze fietsstoel is gemaakt om tot 35kg te kunnen dragen. Deze wordt vaak gebruikt zodra je kleine zelf kan fietsen, maar het ook nog prettig vindt om af en toe bij papa of mama achterop te gaan.
  • Adapters Een adapter is een universele oplossing om meer plezier uit je kinderzitje te halen. Je hebt bijvoorbeeld een adapter nodig als je een voorzitje wilt gebruiken op een tweede fiets. Je kunt ook een adapter nodig hebben mocht je een achterzitje willen monteren op een elektrische fiets.
  • Windscherm Een windscherm gebruikt je voorop de fiets en houdt je kleine uit de wind. Handig als je je kleine wilt beschermen tegen vliegjes of andere rondvliegende insecten.

Verstelbare schouderbanden zijn een must voor iedere ouder. Kids groeien hard en snel. Daarom is het enorm belangrijk dat je schouderbanden kunt aanpassen. Zo kun je jaren plezier hebben van een kinderzitje.

De benen van je kleine groeien hard en snel. Daarom is het handig als je de voetsteunen in hoogte kunt aanpassen. Ze groeien letterlijk mee met je kind. Zo kun je jaren plezier hebben van een kinderzitje.