Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen
Ortlieb

Ortlieb

Ortlieb staat synoniem voor avontuur. Met Ortlieb fietstassen haal je kwaliteit in huis voor een schappelijke prijs. De fietstassen zijn eenvoudig aan je fiets te bevestigen en hebben ruim voldoende inhoud om al je essentiële fietsspullen mee te nemen. Ortlieb tassen zijn perfect voor iedereen die houdt van bikepacken of lange dag tochten waarbij je graag goed voorbereid op pad gaat.

Bekijk direct: Ortlieb fietstassen | Ortlieb frametassen | Ortlieb zadeltassen | Ortlieb stuurtassen

Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

34 producten

Pagina
per pagina

Ortlieb tassen

Sinds 1982 staat Ortlieb synoniem voor avontuur. Iedereen die graag door weer en wind het avontuur opzoekt heeft wel van Ortlieb gehoord. Deze tassen zijn namelijk de perfecte reispartner voor de avontuurlijke fietser, maar zijn ook goed gezelschap voor ieder die liever ontspannen door de stad fietst of dagelijks de elementen trotseert om op het werk te komen. Niet voor niets is Ortlieb marktleider op het gebied van waterdichte premium uitrusting.

Bekijk van Ortlieb

Ortlieb Sfeer 1

Ortlieb tassen

De jonge Hartmut Ortlieb was een avonturier in hart en nieren. Hij trok er graag op uit met de fiets. In de lente van 1981 was de jonge Duitser op avontuur in de zuidelijke regio’s van Engeland. Het was daar typisch Engels weer, nat en guur met veel regen. Hartmut Ortlieb had echter lang gespaard voor deze tocht en hij was erop gebrand om dit jaar niet in een natte slaapzak met doorweekte kleding te hoeven slapen. Hij had zijn frustraties van eerdere tochten omgezet in creativiteit en de eerste Ortlieb 100% waterdichte tassen waren een feit. Al zijn spullen bleven droog, ongeacht het weer. Een jaar later richtte hij het merk Ortlieb op, gespecialiseerd in volledig waterdichte tassen zodat je tijdens je fietstochten nooit met natte spullen zit.

"Wij ontwerpen en produceren innovatieve, waterdichte producten die onze klanten helpen om door hun wereld te navigeren, hun dromen waar te maken en dagelijks onze planeet respecteren."

Ortlieb Winter

Ortlieb producten

Ortlieb heeft voor iedereen een geschikte fietstas. Heb je een tas nodig voor je boodschappen, om je laptop mee naar het werk te nemen, of ga je op fietsvakantie en heb je hiervoor goede uitrusting nodig? Ortlieb heeft het allemaal, van fietstassen tot stuurtassen en van zadeltassen tot frametassen.

Bikepacking wordt alsmaar populairder, en zeg nou zelf wat is er nou leuker dan de ongerepte natuur verkennen op fiets! Wat bikepacking tassen onderscheidt van de gebruikelijke zes tassen die je vaak op touring fietsen ziet, is het ontwerp. De tassen zijn aerodynamischer en kunnen op vrijwel iedere fiets gemakkelijk aangebracht worden. De tassen zijn ook extreem licht en natuurlijk 100% waterdicht.  Ortlieb heeft een mooie collectie aan bikepacking tassen, waarmee je de perfecte uitrusting in huis hebt voor al je tochten.

Veel Nederlanders gebruiken bijna dagelijks de fiets. Het kan hierbij gaan om een kleine boodschap of voor het woon-werkverkeer. Met het druilerige klimaat in Nederland kan het al snel voorkomen dat je in nat weer terecht komt. Als je er vervolgens thuis of op het werk achter komt dat alles in je fietstassen nat is geworden, raak je van de regen in de drup. Vochtige boodschappen of soms zelfs een natte laptop zit niemand op te wachten. Met de Ortlieb fietstassen is dit probleem verleden tijd. Alles bereikt droog de bestemming, waardoor je op ieder moment zorgeloos op de fiets kunt stappen. Veder is het zeer eenvoudig om de fietstassen los en vast te maken aan de bagagedrager, waardoor ze heel gebruiksvriendelijk zijn.

Ortlieb uitrusting

Ortlieb garantie

De waterdichte tassen van Ortlieb zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit. De stof wordt niet geïmpregneerd en de naden worden niet getapet. Ortlieb gebruikt een hoge frequentie lasmethode, waarmee het merk zich onderscheidt van de concurrentie. Deze methode zorgt dat de naden volledig waterdicht zijn en overtreft het alle geplakte of genaaide producten. Niet voor niets biedt Ortlieb dan ook 5 jaar garantie op al haar producten.

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader
  • Enkele fietstassen zijn vaak gemakkelijk afneembaar.
  • Een shopper, schouder of rugfietstas voorkomt dat je bagage moet overpakken.
  • Dubbele fietstassen bieden meer evenwicht tijdens het fietsen en meer opbergruimte. 

0-5 liter: Dit zijn voornamelijk tassen waarin je water mee kan nemen, vooral handig op de mountainbike.

6-10 liter: Kleine, lichte tassen waarin je water en wat klein gerei mee kan nemen.

11-15 liter: Tassen waar je het nodige in kan stoppen met soms ook een optie voor een drinksysteem. Vooral geschikt voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer.

16-20 liter: Handige tassen voor woon-werkverkeer op de snelle hybride fiets of racefiets

21-30 liter: Handige tassen voor woon-werkverkeer op de snelle hybride fiets of racefiets. Ook geschikt als tas om mee te nemen naar een wedstrijd

31-40 liter: Grote tassen, handig voor lange mountainbiketochten of wanneer je veel bagage mee moet nemen in je woon-werkverkeer

Het type sluiting is een belangrijk aspect van een tas. Een kliksysteem werkt gemakkelijk en snel, een rits sluit goed af en een vouwsluiting is vaak waterdicht.

Een kaarthouder is een vak aan de bovenkant van de stuurtas die bedoeld is om een knooppuntenkaart in te stoppen. Dit vak is doorzichtig, zo kan je al fietsend je route bepalen.

Een tas met een smartphonehouder maakt het mogelijk om je telefoon als navigatie te gebruiken.