410 Gone

410 Gone


nginx
410 Gone

410 Gone


nginx
410 Gone

410 Gone


nginx

Craft Kleding

410 Gone

410 Gone


nginx
Filter

Craft is een van de bekendere fietskleding merken. Naast fietskleding is Craft groot in alpine sport (skiƫn, biatlon, langlaufen) en in hardloopkleding.

Over Craft

Het verhaal van Craft begint in 1973 en heeft niets met fietsen, skiën of fitness te maken. Het verhaal begint mij piloten, die dreigen neer te storten met hun vliegtuig en de schietstoel besluiten te gebruiken. Het lichaam krijgt dan een klap. Niet alleen qua G-krachten, maar ook de omgeving veranderd van een drukkoepel met aangename tempratuur naar tempraturen onder nul.

Anders Bengtsson, de oprichter van Craft, ontwierp onderkleding uit polyester, die door een speciale weeftechniek het vocht afdreef en de huid droog houdt. Daarna maakte hij een laag die het vocht juist opneemt en een derde laag tegen wind en water. Dit drie lagen principe wordt nu door vrijwel alle sportkledingfabrikanten gebruikt.

De naam Craft werd pas in 1977 gebruikt en staat voor craftsmanship (ambacht), maar ook handwerk, kunstnijverheid, sluwheid en listigheid.

Vanaf 2008 is Craft ook in het pro-peloton te vinden. Craft was te vinden bij de Schleck-broertjes en Cancellara. In 2015 rijdt Orica-Green Edge met Craftkleding, en rijden er vele jongens met Craft onderkleding onder hun gesponsorde kleding.

Craft is te verdelen in drie soorten onderkleding:

  • Stay Cool
  • Be Active
  • Keep Warm

En in twee soorten ‘normale’ kleding

  • Active
  • Performance

Craft Kleding

Craft Stay Cool kleding

Craft Stay Cool kleding is de (eerder genoemde) eerste laag over de huid. Hij is bedoeld om het lichaam droog te houden en vocht af te drijven. Het is onderkleding voor dames en heren, maar het zijn ook sokken die de voettempratuur op niveau houden.

Craft Be Active kleding

Craft Be Active is onderkleding voor in de tussenseizoenen. Het is net wat warmer dan de Stay Cool kleding en is aangepast aan diverse omstandigheden. Zo is er een versie met windstopper beschikbaar. De Be Active kleding is perfect voor normale tot koude omstandigheden.

Craft Keep Warm

Mocht het dan echt koud worden, dan is daar de Keep Warm kleding. Dit is warme, aansluitende kleding, ontwikkeld voor een perfecte warmteregulatie, en toch vocht afdrijvend. De Keep Warm collectie heeft ook arm- en beenwarmers, zodat je gewoon de winter door kan fietsen!

Craft Active kleding

De Active kledinglijn van Craft (waar o.a. het 12GO Biking Racing Team mee rijdt) is heerlijk zittende kleding met een goede pasvorm en voldoende bewegingsvrijheid. De broeken worden uitgerust met de Active Zeem, de shirts hebben een aerodynamische fit en ontelbaar kleine ventilatiegaten.

Craft Performance kleding

De Performance kleding wordt gemaakt van zacht, elastisch materiaal met een geborstelde binnenkant. De shirts hebben super-elastische zijpanelen voor een perfecte aerodynamica en fantastische pasvorm. De broeken hebben een geweldige, niet te dikke, Performance zeem die een goede ondersteuning bieden. De mannen van Orica-GreenEdge rijden met net zo’n zeem.

Van de Performance kleding voeren we ook diverse wind- en waterafstotende jacks: ook met een strakke pasvorm.

410 Gone

410 Gone


nginx
410 Gone

410 Gone


nginx