a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a

Castelli Bike Wear

Filter

Castelli bestaat al meer dan 135 jaar! Het begon in 1876 in het kleine tailormade kledingwinkeltje van Vittore Gianni in Milaan. Na een aantal jaar kwam er een zekere Armando Castelli werken en maakte het bedrijf de omslag naar fietserskleding in 1935. In 1939 kocht Armando Castelli de winkel over en het merk begint wereldwijd steeds bekender te worden, maar zulke vormen als nu nam de bekendheid nog niet aan.

Over Castelli

Dat kwam pas toen Armando’s zoon, Maurizio Castelli, de boel over nam werd Castelli het Castelli van nu. Als fanatiek fietser met een passie voor innovatie groeide het bedrijf uit tot een van de bekendste fietskledingmerken in de wereld.

Het verschil werd echt gemaakt in 1974. Castelli deed de wereld verbazen met een Castelli body suit, die speciaal ontworpen werd voor Eddy Merckx voor het wereld uur record. Ook werd een windproof jersey ontwikkeld voor Bernard Hinault, die als een van de weinige niet onderkoeld van de fiets af kwam tijdens de Waalse Pijl. 5 jaar later kwam Castelli met unieke, rare kleuren, vele logo’s en turquoise in plaats van zwarte beenwarmers. De wereld stond wederom versteld… fietsen zou nooit meer hetzelfde worden, vanaf dat moment probeert iedere sponsor zich te onderscheiden door de meest uiteenlopende kleuren te gebruiken.

Castelli Kleding

Castelli Shorts en Castelli Bibshorts

Castelli heeft twee zemen: De Kiss en de Progetto X2 Air. De Kiss is een lekker dikke zeem die een lekkere, ondersteunde en comfortabele rit geeft. De Progetto X2 Air is een bijzondere zeem. De zeem bestaat namelijk uit drie losse delen en is niet vast gestikt op de broek. Hierdoor wordt het schuiven en de bijbehorende schade aan de huid geminimaliseerd. Door de vorm heb je minder zeem en lijkt het, als je de broek in handen hebt, dat de zeem schuift, maar in werkelijkheid zijn er weinig broeken die zo lekker fietsen! Voor dames heeft Castelli ook beide zemen, maar dan Donna genoemd.

Castelli Jersey

Kleurtjes, Italiaanse vlaggen, strakke pasvorm en schorpioenen. Castelli is net zo Italiaans als een rode Ferrari! De jerseys van Castelli zijn prachtig en zitten vol mooie technieken. Zo hebben de jassen een bijzonder ritssyteem, waarbij de rits alleen open gaat als het ritslipje naar beneden staat.

Castelli Nanoflex

De Nanoflex technologie van Castelli is uniek. Op vezelniveau wordt de stof al bewerkt op waterdichtheid. Daarna worden er garen van gesponnen en worden er kledingstukken van gemaakt. Hierdoor zijn de Nanoflex warmers en Bibshorts warm, waterafstotend, ademend…perfect.

Let er op dat bij het wassen van de kleding de wasvoorschriften goed worden nageleefd. Na ongeveer een jaar zul je merken dat de kleding iets minder water afstoot. Onze tip: Theedoek er over en strijken. Hierdoor worden de vezels weer glad gestreken en is de broek weer goed voor een aantal jaar waterafstotendheid. Vergeet niet de theedoek er onder te leggen, anders trek je heel de broek of warmer stuk.

Castelli Gabba

De Castelli Gabba heeft een mooi verhaal. In 2009 reed Gabriel Rasch voor het Cervelo Test Team, wat toen gesponsord werd door Castelli. Hij vond het irritant dat er geen strakke regenkleding was, welke ook nog eens waterafstotend en ademend was. Alle regenkleding voor 2010 was los, je ging er vreselijk door zweten en was verre van aerodynamisch. Hij liet dit weten aan Castelli, die de wereldberoemde Gabba ontwikkelde. De naam Gabba komt van Gabriel Rasch, het was zijn bijnaam. Mooi om te zien is dat het complete pro-peloton rijdt met de Gabba, zij het met afgeplakte logo’s op bij de merken die niet met Castelli rijden.

Castelli Sokken, Mutsen, Armwarmers, Beenwarmers en meer!

Castelli is op en top Italiaans. Dat blijkt uit alles, ook uit hun accessoires. Van Azuri blauwe fietspetten tot rood-wit-groene bidons, er is van alles te kiezen!

Castelli Pasvorm

De kleding van Castelli valt klein. Als een van de weinige Europese landen hanteert Italië een andere maatvoering. Als voorbeeld voor dames: heb je in Nederland normaal jurkmaat 38, heb je in Italië maat 42. Ook bij heren is het een verschil van 4 maten, dus confectiemaat 50 is in Italië 54. Het is dan ook aan te raden om Castelli kleding minimaal een maat groter dan normaal te kopen, maar het is nog beter om te komen passen in de winkel!