Camelbak Tassen

Filter

Camelbak is een Amerikaanse fabrikant van tassen met een drinkreservoir, bidons en toebehoren voor extreme outdoor sporten. Ook is Camelbak de leverancier van materialen, (zoals tassen en kogelvrije vesten) aan het Amerikaanse leger en andere instanties, zoals de politie en FBI.

Over Camelbak

Camelbak is ontwikkeld door Michael Eidson in 1988. Hij deed mee aan een fietswedstrijd. Om constant gehydrateerd te blijven nam hij een infuus, vulde hem met water, deed hem in een sok en maakte hem met spelden vast aan zijn shirt. Het idee was geboren en een paar maanden later verkocht hij zijn eerste CamelBak ThermalBak.

Camelbak Reservoirs

De drinkreservoirs maken Camelbak tot een Camelbak. Ze zijn er in een aantal vormen: Lite, Antidote en Lumbar. De meest gebruikte (ook door het Amerikaanse leger) is de Antidote. Deze bevind zich in de rug van de tas, terwijl de Lumbar zich aan de onderkant en heupflappen bevind. De reservoirs hebben een inhoud van 1 tot 3 liter.

Camelbak Rugpadding

​Een Camelbak moet lekker zitten. Zeker als je een flinke fietstocht gaat doen zal je een hoop bagage en dus gewicht op je rug dragen. Camelbak heeft 4 soorten rugpadding. Zo is de KUDU collectie voorzien van een multi-impact rugprotector die de rug beschermt. Hierbij zijn technieken uit de ski- en motorfietsindustrie verwerkt in de padding!

Dan is er het NV rugpaneel. Dit paneel heeft 3 stukken die zich op de middenrug neer zetten en 1 stuk die op de onderrug rust. Hierdoor heeft de tas een perfecte balans en wordt het gewicht perfect verdeelt. Omdat er maar 4 rugstukken zijn is de ventilatie perfect!

De overige tassen hebben een XV rugpaneel. Dit paneel richt zich meer op stabiliteit dan op ventilatie. De NV bestaat namelijk maar uit 4 stukken, de XV uit meerdere. Meer contactpunten betekent ook een betere en evenredigere belasting. 

De overige tassen zijn voorzien van een LV rugpaneel. Dit zijn twee ademende stroken met een ontbrekende middenstrook die ruggenwervel ontlast.

Camelbak Categoriën

Camelbak Accessoires

De Camelbak tassen zijn al behoorlijk compleet. Toch zijn er tal van vervangingsonderdelen en accessoires om het allemaal net wat makkelijker te maken.

Camelbak Kleine Tassen

Alle tassen van Camelbak zijn voorzien van de een drinkreservoir. Dit zijn de tassen met een inhoud voor al je spullen, minder dan 5 liter.

Camelbak Grote Tassen

Hoe groter de tas, hoe meer er in kan en hoe langer je rit kan duren! Dit zijn de Camelbaks (dus sowieso met reservoir) met een inhoud van 5 of meer liter.