Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Rondje van de maand: Langs de Meije en De Molen (58 km)

Rondje van de maand: Langs de Meije en De Molen (58 km)

Het is een bekend probleem: je bent een beginnende wielrenner, hebt er lol in, maar… je fietst eigenlijk altijd hetzelfde rondje. Het fietspad langs de N-zoveel weet je nog wel te vinden, maar echt leuk is het natuurlijk niet. Als je eens wat nieuwe fietsroutes wilt ontdekken in de buurt van 12GO Biking, lees dan ons blog ‘Rondje van de Maand’. Mooie tochtjes van zo’n 60 kilometer door het Groene Hart en omstreken, voor iedereen te doen en voorzien van een tip voor een fijne koffiestop. 

Fietsrondje Meije vanaf 12GO Biking

De Meije is een veenriviertje dat via het gelijknamige lintdorp vanaf Zwammerdam naar het noordoosten slingert. De pittoreske omgeving en de mooie route parallel aan de Nieuwkoopse plassen maakt de Meije tot een geliefde bestemming voor fietsers van allerlei pluimage, van dagjesmensen op de e-bike en wielrenners op hun vaste trainingsrondje tot groepen Amerikaanse toeristen met witte sportschoenen.

Het toeristisch gehalte van deze route maakt dit rondje misschien wat minder geschikt voor de hardrijders-in-het-weekend, de zogenaamde Weekend Warriors, maar het biedt als grote voordeel dat je op meerdere plekken langs deze route kunt stoppen voor een koffie en een taartje.

Een leuke bijkomstigheid aan de Meije is dat je deze mooie strook in een heel aantal verschillende mooie rondjes kunt opnemen. Wij laten je in dit blog een variant via Nieuwkoop zien, waarmee je vanaf 12GO Biking in Moordrecht langs Zwammerdam, Nieuwkoop, Bodegraven en de Reeuwijkse Plassen fietst. Je kunt de route hier downloaden via Strava. En je kunt natuurlijk ook lid worden van de 12GO Biking Strava Club.

Door de polder naar Nieuwkoop en langs de Meije weer terug

We rijden de Meije in dit rondje van Noord naar Zuid. Daarvoor fietsen we eerst door de polder langs Reeuwijk Dorp naar Zwammerdam. Dit is een van die gekke polders in het groene hart waar je langs een vaart kunt fietsen met daarachter een polder die meters lager ligt dan het water.

Vanaf Zwammerdam fietsen we langs de Nieuwkoopse plassen naar Nieuwkoop en Noorden. De echte levensgenieters kunnen hier een eerste koffiestop maken. Het kan op dit deel van de route druk zijn met auto’s, dus let op. Je kunt in zowel Nieuwkoop als Noorden ook kiezen voor een fietspad dat om het dorp heen loopt.

De weg langs de Meije is een van de meest pittoreske routes door het Groene hart. Het dorp zelf kun je al op een afstand herkennen aan de opvallende witte watertoren uit de jaren ‘30, ook wel bekend als Pietje Potlood. Aan het eind van deze kronkelende weg stuit je op de Oude Rijn. Hier slaan we af naar links richting Bodegraven.

Bier bij de Molen en langs de Reeuwijkse Plassen weer terug

Bier en fietsen horen een beetje bij elkaar. Brouwerij De Molen in Bodegraven is een brouwerij van wereldfaam en een perfecte stop als je niet al te ver meer hoeft te fietsen. In de zomer kun je hier op het terras genieten van klassiekers als de Amarillo IPA en Hop & Liefde APA, of je laten verrassen door de wisseltap. Op een koude zondagmiddag in februari kun je hier prima op krachten komen met behulp van een lekkere stout of porter.

Met een biertje of twee heb je als het goed is weer genoeg suikers binnen om het laatste stuk van de tocht tot een succesvol einde te brengen. Nog ruim vijftien kilometer fietsen tussen de Reeuwijkse Plassen door (langs de snelweg kan ook, maar is natuurlijk minder leuk) en het zit er alweer op.

de molen bodegraven

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

Rondje van de maand: Rondje IJsselmeer fietsen (300 km) Rondje van de maand: Rondje IJsselmeer fietsen (300 km)
Rondje van de maand: rondje Ringvaart Rondje van de maand: rondje Ringvaart
Mountainbiken in Ede: Een uitdaging voor iedereen Mountainbiken in Ede: Een uitdaging voor iedereen
Rondje van de maand: midwintertoertocht naar BBB in Leiden (64 km) Rondje van de maand: midwintertoertocht naar BBB in Leiden (64 km)