Onze winkel is open

Menu
Datum:
8 maart 2019
Door:
Steven V
Delen

Inruilspektakel: update vanuit Uganda!

Afgelopen jaar organiseerde 12GO Biking een inruilactie. Klanten ruilden hun fiets in voor het goede doel. De actie werd een groot succes: er werden bijna 1000 fietsen ingeruild. Een deel daarvan, dat wil zeggen de 350 beste fietsen, is per zeecontainer opgestuurd naar Namibië en overgedragen aan de stichting Na’an ku sê. De overige ingeleverde fietsen zijn in Nederland aan een opkoper verkocht en brachten samen ook nog ruim € 10.000 op voor stichting Tjeko.

Stichting Tjeko

Stichting Tjeko is een social-profit organisatie die kinderen de mogelijkheid biedt om kind te zijn. De stichting brengt sport, spel en ontspanning naar kinderen die nagenoeg geen vrije tijd hebben. Spelen is essentieel voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Tjeko zet zich daarom in voor meer ruimte en tijd om te spelen in ontwikkelingslanden.

50 nieuwe fietsen

Met het opgebrachte geld heeft 12GO Biking 50 gloednieuwe en oersterke Alpina kinderfietsen aangeschaft voor een mooie prijs bij Kruitbosch. Deze fietsen zijn geschonken aan stichting Tjeko. Fietsen is een essentieel onderdeel van ontspanning en beweging. De nieuwe kinderfietsen worden ingezet om de allerarmste kinderen ontspanning te geven. 

Onlangs ontvingen wij een bericht van Tjeko samen met de onderstaande beelden:

"Pieter, Matthijs en 12GO Biking-team, namens de kinderen in Uganda... Asante! Dank, dank, dank. Het is letterlijk ontroerend om te zien hoe de 50 fietsen hier gebruikt worden om de allerarmste kids spelenderwijs te laten leren fietsen!" - Ferdi

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: [email protected]  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv

Instagram: @12go_biking 

Strava: @12GO Biking

Meer Lezen ?