Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

De beste elektrische fietsen van 2023

De beste elektrische fietsen van 2023

Elk jaar komen er nieuwe elektrische fietsen bij, waardoor de keuze voor de perfecte e-bike voor jou steeds lastiger wordt. In dit blog hebben we voor 2023 al onze beste elektrische fietsen voor je op een rij gezet. 

Om goed overzicht te kunnen houden hebben we de beste e-bikes van 2023 ingedeeld in zeven verschillende categorieën die zijn onderverdeeld in twee groepen. Door op de link te klikken ga je direct naar de juiste categorie.

Op basis van prijs

Op basis van gebruik

Direct persoonlijk advies?
Ontvang binnen 1 minuut jouw persoonlijke e-bike advies

Beste e-bike: prijs-kwaliteitverhouding

Cannondale Mavaro Performance

  • Comfortabel dankzij het lichte gewicht, geveerde voorvork en verstelbare stuurpen
  • Bosch Performance Line middenmotor met 500 Wh accu
  • Sportieve Shimano Deore 1x10-speed derailleurversnelling

Cannondale Mavaro Performance kopen bij 12GO Biking

Comfortabel ondanks sportieve uitstraling

Hoewel de Cannondale Mavaro Performance een redelijk sportieve uitstraling heeft, is de fiets toch enorm comfortabel tijdens zowel lange als korte ritten. Dit comfort wordt vooral gewaarborgd door de verstelbare stuurpen, de geveerde voorvork en het lichte gewicht. Deze elektrische fiets weegt slechts 19 kg zonder accu, waardoor de fiets ook nog lekker rijdt als je de elektrische ondersteuning niet gebruikt. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de fiets ook gemakkelijk meegenomen kan worden op de fietsendrager. De verende voorvork vangt schokken moeiteloos op; wel zo prettig als je over de ongelijke stadswegen rijdt. De zithouding van de fiets kan aangepast worden dankzij de verstelbare stuurpen. Ook het stijve aluminium frame met heerlijk stuurgedrag draagt bij aan het comfort. De Shimano Deore 1x10 derailleurversnelling biedt een sportief tintje en voldoende bereik voor in de stad. Daarnaast is een recreatief rondje over het platteland met deze onderdelen natuurlijk geen probleem. 

Motor en afwerking

Het belangrijkste onderdeel van deze e-bike is natuurlijk de motor, in dit geval de Bosch Performance Line middenmotor. Met deze motor kom jij gemakkelijk weg bij een stoplicht en ook een steile heuvel is geen probleem voor de Bosch Performance Line. De fiets is standaard uitgerust met een 500 Wh accu die in onder de bagagedrager is verwerkt, waar hij niet in de weg zit en gemakkelijk uit te nemen is. De remmen van een elektrische fiets moeten goed in orde zijn, want dankzij de ondersteuning kun je gemakkelijk snelheden van 25 km per uur bereiken. De Cannondale Mavaro Performance is voorzien van hydraulische schijfremmen, die ook bij nat weer uitstekende remprestaties bieden. 

Dankzij de enorme korting en de uitstekende onderdelen heeft deze Cannondale Mavaro Performance absoluut de beste prijs-kwaliteitverhouding te pakken. Meer weten over deze prachtige fiets? Lees dan ons blog Uitgelicht: de Cannondale Mavaro Performance 2023 is een alleskunner

3.699,99
Waardering:
98%
46% korting

Meer Cannondale Mavaro? Bekijk ons volledige aanbod!

Beste e-bike: goed voor je portemonnee

Batavus Finez E-go N7

  • Verstelbare stuurpen en verende zadelpen zorgen voor comfort
  • E-motion middenmotor met 60 Nm aan koppel
  • Extra veilig dankzij Batavus V-Light en hydraulische schijfremmen

Batavus Finez E-go N7 kopen bij 12GO Biking

Veel fiets voor een kleine prijs

De Batavus Finez E-go N7 is Batavus at it's Finez't: het valt direct op dat de fiets een prachtige uitstraling heeft. De fiets is netjes afgewerkt en ziet er strak uit dankzij de dichte kettingkast, de geïntegreerde verlichting en de bruine details van het zadel en de handvatten. Aan alle accessoires is gedacht: een stevige zijstandaard, veilig V-Light achterlicht, AXA Defender fietsslot en zelfs handige snelbinders op de bagagedrager.

Betrouwbare en onderhoudsarme afmontage

Hoewel deze elektrische fiets onze keuze is voor de beste budget optie, betekent dat niet dat de fiets niet voorzien is van uitstekende onderdelen. Dat begint natuurlijk bij de krachtige E-motion middenmotor met de 400 of 500 Wh accu in de bagagedrager. Met deze motor kom je in de stad uitstekend vooruit, ook bij een steile helling. Schakelen doe je bij de Batavus Finez E-go N7 met de Shimano Nexus 7 naafversnelling, waarmee je voldoende bereik hebt voor in de stad. Deze naafversnelling is ook nog eens onderhoudsarm. De hydraulische schijfremmen brengen jou en je fiets op tijd weer tot stilstand wanneer dat nodig is.

1.999,99
Waardering:
87.0000%
20% korting

Meer Batavus Finez? Bekijk het volledige aanbod!

Beste e-bike: voorzien van alle luxe

Riese & Müller Nevo4 GT Vario Kiox

  • Luxe elektrische fiets van alle gemakken voorzien
  • Onderhoudsarm dankzij de riemaandrijving en traploze Enviolo naafversnelling
  • Krachtigste Bosch Performance Line CX middenmotor met smart system

Riese & Müller Nevo GT Vario 2022

Zeer onderhoudsarm

Als je niet wil besparen op je nieuwe elektrische fiets is de Riese & Müller Nevo GT Vario Kiox de beste keuze. Deze fiets laat helemaal niets te wensen over. Een super stabiel frame, onderhoudsarme riemaandrijving, een luxe verende voorvork én zadelpen, een enorm krachtige Bosch middenmotor en de traploze Enviolo naafversnelling. Met de Riese & Müller Nevo4 GT Vario Kiox weet je zeker dat je waar voor je geld krijgt.

Aandrijving laat niets te wensen over

De e-bike is voorzien van de krachtigste Bosch motor die er te krijgen is: de Bosch Performance Line CX motor. Naast bruggen en heuvels zijn ook heuse bergen geen probleem voor deze motor. Deze fiets meenemen op vakantie naar het buitenland is daarom niet alleen goed mogelijk, maar ook gewenst: daar komt de e-bike het meest tot zijn recht. De 750 Wh accu is volledig in het frame geïntegreerd en biedt een hoge actieradius. Dankzij de traploze Enviolo naafversnelling kun je het verzet heel precies instellen, waardoor je voor echt elke situatie wel een goede versnelling kunt vinden. Schakelen gaat enorm gemakkelijk en soepel met de draaischakelaar op het stuur. 

Luxe afwerking

Niet alleen de aandrijving van deze Riese & Müller e-bike is zeer luxe, ook de afwerking van de fiets ademt luxe. De fiets is enorm comfortabel dankzij de hoge kwaliteit SR Suntour voorvork. De demping kan precies naar jouw wens worden ingesteld, doordat de voorvork luchtgeveerd is. Hierdoor hoef je gelijk de voorvork minder te onderhouden. Verder biedt de Cane Creek Thudbuster zadelpen optimaal comfort. De dempingsconstructie zorgt er namelijk voor dat de zadelpen dieper kan veren en dat de demping natuurlijker aanvoelt dan bij een 'normale' geveerde zadelpen. Deze Riese & Müller voorziet jou van alle mogelijke luxe en gemakken, wat het de perfecte e-bike maakt voor de veeleisende fietser.

Waardering:
100%

Meer Riese & Müller Nevo? Bekijk het volledige aanbod!

Beste e-bike: dagelijks gebruik

Koga E-Nova EVO PT Ultimate

  • Robuust, onderhoudsarm en enorm comfortabel
  • Stijlvolle elektrische fiets met optimale prestaties
  • Als beste getest in de AD Fietstest met een eindcijfer van 8,2

Koga E-nova EVO PT Ultimate kopen bij 12GO Biking

Comfort en stijl gaan prima samen

De Koga E-Nova EVO PT Ultimate is het bewijs dat een comfortabele fiets ook enorm stijlvol kan zijn. Het aluminium frame is zonder lasnaden afgewerkt en heeft een prachtige zijdelakglans met een blauwe kleurstelling, waardoor de fiets een extra luxe uitstraling heeft. Ook de geïntegreerde accu en kabels zorgen voor een mooi strakke afwerking. Het comfort wordt verzekerd door de rechte zithouding, de Feathershock 2.0 verende voorvork, de verstelbare stuurpen en de verende zadelpen. Hiermee kun jij gerust alle klinkerweggetjes pakken, want schokken en trillingen worden goed gedempt. Elke dag een stuk door de stad fietsen is met de E-Nova EVO PT Ultimate dus absoluut geen probleem. 

Prestatiegerichte en onderhoudsarme onderdelen

Een elektrische fiets is natuurlijk niets zonder goede aandrijving. Bij de E-Nova EVO PT Ultimate hoef je je daar geen zorgen over te maken: de fiets is voorzien van een Bosch Active Line middenmotor. Deze motor is perfect voor gebruik in de stad, maar een rit over het platteland misstaat ook niet. Je kunt zelf kiezen voor een 400, 500 of 625 Wh accu, zodat je de accu kunt afstemmen op je beoogde gebruik. Makkelijker schakelen dan met de Enviolo traploze naafversnelling gaat bijna niet. Dit systeem zorgt voor het perfecte verzet onder alle omstandigheden en is ook nog eens onderhoudsarm. Dat geldt overigens ook voor de Gates CDX riemaandrijving, die het trappen lekker licht maakt. 

De Koga E-Nova EVO PT Ultimate is in de AD Fietstest uitgeroepen tot winnaar in de categorie elektrische stadsfietsen boven de €3500. Dit had vooral te maken met het hoge comfort en de prachtige uitstraling van de fiets, maar ook de Bosch Active Line middenmotor werd geprezen. Deze elektrische bolide kreeg een mooie 8,2 als eindcijfer. 

4.299,99
Waardering:
92%
30% korting

Meer Koga E-Nova? Bekijk ons volledige aanbod!

Beste e-bike: voor sportieve fietsers

Trek Powerfly Sport 4 EQ

  • Volledig uitgeruste elektrische mountainbike voor veelzijdige en sportieve fietsers
  • Geen heuvel is te steil met de Bosch Performance Line CX middenmotor
  • Combinatie van comfort, veiligheid en prestaties

Trek Powerfly Sport 4 EQ kopen bij 12GO Biking

Sportieve e-bike of elektrische mountainbike?

De Trek Powerfly Sport 4 EQ is eigenlijk een soort hybride fiets die precies tussen een doorsnee elektrische fiets en een elektrische mountainbike in valt. Dat betekent dat de fiets het beste van de twee combineert: sportieve zithouding die comfortabel is op lange afstanden met een handige bagagedrager voor al je benodigdheden, een comfortabele 120 mm veerweg SR Suntour verende voorvork met een Shimano Deore derailleurversnelling en brede Bontrager LT4 Expert banden met heldere AXA verlichting aan de voor- en achterkant. Dit maakt de fiets geschikt voor fietsers die zowel op verharde als op onverharde wegen veilig willen kunnen rijden. De fiets is gemaakt voor gebruik op niet-technische cross country trails, waardoor asfalt natuurlijk al helemaal kinderspel is. Als je het nog niet aan de naam had afgelezen: de Powerfly Sport 4 EQ is echt perfect voor de sportfietsers onder ons. 

Meer dan genoeg ondersteuning

De Bosch Performance Line CX middenmotor is geschikt voor gebruik op de trails vanwege het hoge koppel van 85 Nm. Als je een flinke heuvel tegenkomt op weg naar je werk hoef je geen extra moeite te doen: de motor doet het voor je. Ook op de trails zorgt de motor ervoor dat je moeiteloos vooruit komt. De 500 Wh accu is netjes in het frame geïntegreerd. Dankzij het Bosch Smart System staan alle elektrische onderdelen met elkaar verbonden via de eBike Flow-app en kun je de ondersteuningsstand ook aanpassen via de LED Remote in plaats van het Kiox display. Zo kun je er dus ook voor kiezen om zonder display te rijden, bijvoorbeeld handig als je een ruigere rit gaat rijden. 

3.699,99
Waardering:
73%
11% korting

Meer Trek elektrische fietsen? Bekijk ons volledige aanbod!

Beste e-bike: toertochten en lange afstanden

Pegasus Premio EVO 10 Lite Comfort

  • Perfect voor woon-werkverkeer en recreatieve ritten
  • Comfortabel dankzij verende voorvork en zadelpen, verstelbare stuurpen en vlinderstuur
  • 10 versnellingen met de Shimano Deore derailleur

Pegasus Premio EVO 10 Lite Comfort Kopen bij 12GO Biking

Ideaal voor langere ritten

De Pegasus Premio EVO 10 Lite Comfort heeft een sportievere zithouding dan een stadsfiets. Deze zithouding is vooral comfortabel tijdens langere afstanden, omdat de druk beter verdeeld is over je armen en benen. Het frame van deze fiets is ontworpen als perfecte toerfiets, waardoor jij comfortabel elke dag naar je werk fietst of een flinke tocht maakt in je vrije tijd. Andere comfortabele onderdelen zijn de instelbare luchtgeveerde voorvork, de verstelbare stuurpen, het vlinderstuur en de paralellogram verende zadelpen. De Premio Evo 10 Lite Comfort is uitgerust met een Bosch Performance Line CX middenmotor. Een krachtigere motor vind je niet bij elektrische fietsen. Dankzij de ondersteuning van deze middenmotor fiets jij moeiteloos over het platteland, en ook heuvels zijn geen enkel probleem. Je kunt kiezen voor een 400 of 625 Wh accu. 

Onderdelen waar je op kunt vertrouwen

Naast de uitstekende motor zijn ook de andere onderdelen van de fiets perfect afgesteld op woon-werkverkeer, waaronder de Schwalbe Marathon Plus Performance banden. De naam zegt het eigenlijk al: met deze banden kun je gemakkelijk een flink aantal marathons rijden zonder een lekke band te krijgen. Dankzij de Shimano Deore 10-speed derailleurversnelling heb je meer dan genoeg bereik voor je dagelijkse tocht naar je werk, maar ook een recreatieve rit in je vrije tijd is goed mogelijk met deze e-bike. De hydraulische schijfremmen bieden uitstekende remprestaties, ook als het regent. 

4.049,99
31% korting

Meer Pegasus Premio? Bekijk ons volledige aanbod!

Beste e-bike: voor de hele familie

Cortina E-U4 Family

  • Fietsplezier voor het hele gezin
  • Geschikt voor kinderzitjes aan de voor- en achterkant
  • Krachtige ondersteuning van de Bosch Active Line middenmotor

Cortina E-U4 Family kopen bij 12GO Biking

Eén elektrische fiets voor het hele gezin

De naam van de fiets verklapt het al: de Cortina E-U4 Family is gericht op fietsplezier met het hele gezin. Deze elektrische fiets staat als een huis en zal niet zomaar omvallen dankzij de dubbele standaard en het stuurslot, waardoor je in alle rust en zonder zorgen je kleine in het zitje kunt zetten. Over kinderzitjes gesproken: op de E-U4 Family kunnen zowel voor als achter kinderzitjes gemonteerd worden.

Krachtige motor en betrouwbare afmontage

Als je wel eens een kind of zelfs twee hebt vervoerd op de fiets, weet je dat dat best zwaar kan zijn. Gelukkig hoef je niet alles zelf te doen met de E-U4 Family, want de fiets is voorzien van een Bosch Active Line middenmotor. Deze motor heeft de perfecte hoeveelheid kracht voor stadsfietsen, dus ook wanneer de fiets helemaal bepakt is kom je zonder moeite een heuvel op. Bij de Cortina E-U4 Family kun je kiezen uit een 300, 400 of 500 Wh accu. De Shimano Nexus 7 naafversnelling zorgt voor meer dan genoeg bereik in de stad en vraagt weinig onderhoud. Hiermee is de Cortina E-U4 Family de ideale familiefiets voor papa, mama, opa, oma en alle andere familieleden die regelmatig met de kinderen op de fiets stappen. 

2.560,99
12% korting

Meer fietsen voor het hele gezin? Bekijk ons aanbod elektrische moederfietsen!

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?

Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen. Aan een grotere accu hangt echter ook een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt overigens niet alleen af van de accucapaciteit; uiteindelijk bepaalt de mate van ondersteuning die je van de motor vraagt hoelang je met de accu doet.
In deze blog vertellen we je meer over de verschillende accugroottes en de bijbehorende actieradius zodat je straks precies weet welke accu het beste bij jou past. Daarnaast delen we een paar tips om zuiniger met je accu om te gaan, zodat je zo veel mogelijk kilometers kunt maken met jouw gekozen accu.

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud.