Bekijk alle Tour acties ›

Toggle Nav
Winkelwagen
Rollenbanken

Rollenbanken

Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

149,95 179,-
Waardering:
97%
209,95 249,-
799,-
679,- 899,-
Waardering:
100%
24% korting
139,95 179,-
TWEEDEKANS
209,95 249,-
TWEEDEKANS
per pagina

Rollenbanken

De rollenbank is een type fietstrainer dat we steeds minder zien. Een rollenbank kan je namelijk alleen stationair gebruiken en het biedt geen enkele vorm van integratie met applicaties. De grote kunst is dan ook alleen om jezelf goed in balans te houden.

Waar worden rollenbanken nog voor gebruikt?

Tegenwoordig zien we rollenbanken eigenlijk alleen terug bij wielerwedstrijden. Rollenbanken zijn namelijk eenvoudig mee te nemen door hun relatief lage gewicht. Je kunt op een rollenbank prima warmdraaien voor een koers en hem vervolgens weer eenvoudig achterin de auto leggen. 

Wanneer je op zoek ben naar een trainer om echt prestatiegericht op te trainen, kun je beter kijken naar een wheel-on trainer of direct drive fietstrainer. Met deze types trainer kun je namelijk meer meer gericht op wattages je trainingen afwerken.

Lees verder...

Klantenservice banner

Telefoon icon 0182-621850


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Plaatsing fiets

  • Wheel-on: Bij deze trainers zet je het achterwiel rechtsreeks op de trainer. Ook wheel-on fietstrainers zijn als interactieve trainers beschikbaar.
  • Direct drive: Bij deze trainer ze je een fiets zonder het achterwiel op de direct drive trainer. Deze trainers leveren een hogere weerstand dan de meeste wheel-on trainers en simuleren het echte fietsgevoel een stuk beter. 

Fietstrainer rem

  • Magneetrem: Simpele rem die vaak via een schakelaar bediend wordt. De directe druk op de buitenband zorgt voor de weerstand.
  • Vloeistofrem: Dankzij de vloeistof zijn deze remmen erg stil. De weerstand kan niet handmatig worden aangepast.
  • Elektrorem: Werken hetzelfde als magneetremmen maar hebben dan elektronische functies zoals het aansturing en uitlezen van de trainer. Ook kunnen deze remmen veel hogere weerstanden aan dan magneetremmen.
  • Motorrem: Alleen bij Tacx trainers te vinden, wordt gebruikt bij de krachtigste trainers voor hoge weerstand en stijgingssimulatie.

Bediening

  • Handmatige schakeling is vaak door middel van een schakelaar op het stuur.
  • Door software zijn trainers die door middel van apps en pc software worden aangestuurd en weerstanden aanpassen.
  • Progressieve bediening is als de trainer vanzelf zwaarder zal gaan fietsen naarmate er harder gefietst wordt.