26 en 27 augustus: E-bike Test- en Koopdagen ›

Toggle Nav
Winkelwagen
Fietsendrager achterklep

Fietsendrager achterklep

Een fietsendrager is onmisbaar als je je fiets op een fatsoenlijke manier mee wil nemen met de auto. Met een ruime keuze aan fietsendragers voor zowel op de trekhaak, de achterklep als het dak is er voor vrijwel elke auto wel een drager te vinden. De meeste dragers zijn geschikt voor sportieve fietsen en stadsfietsen, een aantal dragers met trekhaakbevestiging is speciaal ontwikkeld voor elektrische fietsen. Geen idee welke fietsendrager je moet hebben? Lees dan ons blog 'Koopgids: Waar let je op bij het kopen van een fietsendrager?'

Type fietsendragers: Trekhaakdragers / Achterklepdragers / Dakdragers

Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

449,99 539,95
Waardering:
93%
17% korting
329,- 355,-
7% korting
199,95
309,- 369,-
16% korting
319,99 359,95
11% korting
per pagina

Fietsendrager achterklep komen?

Op zoek naar een geschikte fietsendrager? Een achterklep drager kan voor sommige auto's de enige optie zijn vanwege het ontbreken van een trekhaak of dakrails. Een achterklepdrager luistert heel specifiek naar het type auto dat je hebt en het is belangrijk om te weten of je auto geschikt is voor een achterklepdrager. Bekijk hier welke fietsendrager voor jouw auto geschikt is.

Lees verder...

Klantenservice banner

Telefoon icon 0182-621850


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Er zijn drie mogelijke plaatsingen voor een fietsendrager. Je kunt kiezen voor plaatsing op het dak, aan de achterklep of op de trekhaak. In ons blog over fietsendragers vergelijken vind je alles over de voor- en nadelen van iedere plaatsing.

Dragers die geschikt zijn voor elektrische fietsen hebben voldoende draagvermogen om deze veilig te kunnen vervoeren.

Opvouwbare fietsendragers zijn makkelijk in te klappen en nemen daardoor minder ruimte in beslag als de drager niet in gebruik is. Ook praktisch wanneer je de drager achterin de kofferbak wilt laten staan.

Het maximaal laadvermogen voor een fietsendrager is het totaalgewicht van de fietsen die op de drager vervoerd mag worden. Je kunt je voor de gewichten per fiets de volgende cijfers aanhouden:

Racefiets/Fitness Hybride: 10kg

Mountainbike/Crosshybride: 15kg

Trekking Hybride/Stadsfiets: 20kg

Elektrische fiets: 25kg

Met een kantelbare fietsendrager kun je de fietsendrager (zelfs met fietsen bevestigd) kantelen om de kofferbakklep te kunnen openen. 

De manier waarop je een fiets op de fietsendrager plaatst.