Shimano XT M8000 Schijfremset OEM

46% KORTING

Beschrijving

De Shimano XT M8000 remmen bieden stabiele, krachtige remprestaties onder de meest uiteenlopende omstandigheden voor alle MTB-rijstijlen. Deze hydraulische schijfremmen zijn eenvoudig af te stellen en gemakkelijk in onderhoud.

De set een bevat linker- en rechter remhendel, remklauwen voor voor- en achterrem en leidingen met voldoende lengte voor de grootste framematen. Remblokken zijn inbegrepen, remschijven en adapters worden niet meegeleverd.

Bekijk de volgende categorieën: Remsets , Shimano XT Onderdelen

Specificaties

Algemeen

Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

  • Hydraulische schijfremmen

Productvragen

Zijn deze Shimano XT M8000 schijfremset compatibel met de Shimano SM RT64 rotors?
En welke type remblokken zitten bij deze set inbegrepen?
  • Deze zijn inderdaad compatibel. De schijfremblokken die erbij zitten zijn de G02 schijfremblokken.
    Beantwoord door: Team 12GO biking
Hoi, ik zou graag willen weten wat bij de XT Disc Brake BR-M8000 het verschil is tussen de J02 of G02 versie, oftewel met de 'ribbeltjes' of zonder, dank vast!
  • De J02 blokken zijn voorzien van de Ice-Technologie koelvinnen. Hierdoor krijgt de schijf betere koeling en zal dus onder extreme omstandigheden betere prestaties bieden. Voor gebruik in Nederland zijn de G02 blokken uitstekend geschikt overigens.
    Beantwoord door: Team 12GO biking

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!