Bontrager Inform Biodynamic Steunzool

Plus- en minpunten
  • De benodigde steun om het fietsplezier te vergroten
  • Goede ondersteuning voor de voet

Beschrijving

Fietsschoenen moeten de vorm van je voeten afstemmen op een stijf platform zodat je trapefficiëntie toeneemt. Maar zonder een goede ondersteuning van je voet kunnen de pedalen hun tol van je voeten eisen, waardoor je soms pijn, druk en ongemak ervaart.

Rood - Lage voetboog: Boogindex 1 is ontworpen voor rijders met 'vlakke voeten' of van nature een lage voetboog.

Geel - Gemiddelde voetboog: Boogindex 2 is ontworpen voor rijders met een gemiddelde voetbooghoogte; een prima uitgangspunt voor de meeste fietsers.

Blauw - Hoge voetboog: Boogindex 3 is ontworpen voor rijders met een hoge voetboog en een diepere doorzakking.

Bekijk de volgende categorieën: Schoenzolen

Specificaties

Algemeen

Schoenleest

Bij het kiezen van je maat is het belangrijk om te onthouden dat je voeten uitzetten als het warm wordt. Gemiddeld wordt er halve tot hele maat groter genomen dan je normaal hebt.

 

- Sidi heeft een smalle pasvorm
- Shimano heeft een smalle tot normale pasvorm
- NorthWave heeft een normale tot brede pasvorm
- Bontrager heeft een normale tot brede pasvorm
- Scott heeft een normale pasvorm

  • Normale pasvorm
Type schoenen

Race

 

Raceschoenen worden gekenmerkt door hun vlakke zool. Hierdoor zijn ze niet geschikt om op te lopen. Raceschoenen hebben een 3-punts aansluiting voor SPD-SL pedalen.

 

Mountainbike

 

Mountainbikeschoenen worden gekenmerkt door noppen en verstevigingen onder de hak en onder de neus. De extra verstevigingen zijn speciaal aangebracht voor als je een stuk moet lopen. Mountainbikeschoenen hebben een 2-punts bevestiging voor SPD pedalen. De schoenplaatjes zitten verzonken in de zool.

 

Trekking

 

Trekking schoenen worden vaak gebruikt voor woon-werk verkeer en fiets vakanties. Dit zijn ideale schoenen als je veel gaat lopen naast het fietsen. Dit type schoen wordt meestal gebruikt met een standaard of mountainbike SPD pedaal. Het schoenplaatje zit verzonken in de schoen.

 

Triatlon

 

Triatlon schoenen hebben net als race schoenen een vlakke zool met 3-punts aansluiting. Verschil met race schoenen is dat dit type schoen is bedacht om snel aan- en uit te trekken. De schoen heeft een grote lus aan de achterzijde en een wijde instap mogelijkheid.

  • Zolen