12GO Bikefitting PRO Plus

Beschrijving

Een Bikefit vindt plaats op afspraak in onze Bikefit Studio in Moordrecht. Je kan dit product online bestellen, wij nemen dan contact met je op voor het maken van een afspraak. Je kan ook zelf contact opnemen via info@12gobiking.nl of bel: 0182-621850

Wat zeggen anderen over Bikefitting bij 12GO Biking?

Bekijk de beoordelingen op Feedbackcompany.

Wat is een bikefitting?

Tijdens een dynamische bikefitting wordt jouw houding op de fiets geperfectioneerd. Dat is dus veel meer dan even snel op basis van jouw lichaamsmaten en een rekenmodule je zadel op de goede hoogte zetten. We filmen je namelijk terwijl je op de fiets zit zodat we kunnen zien hoe jouw lichaam zich gedraag terwijl je fietst. Hieruit kan blijken dat die standaard rekenregels toch niet helemaal op jou van toepassing zijn. 

Voordat je op de fiets stapt beginnen we met het in kaart brengen van jouw mogelijkheden en beperkingen. Op basis van een intakegesprek en een fysiek onderzoek bepalen we het uitgangspunt van de bikefit. Vervolgens bekijken we de stand van je voeten en je schoenplaatjes waarna we kunnen beginnen met de bikefit zelf. Je fietst hierbij op onze nauwkeurig instelbare dynamische fitbike. De afstelling van deze fitbike kunnen we aanpassen terwijl jij ondertussen gewoon kan blijven trappen. Tijdens het fietsen wordt je gefilmd en doorgemeten zodat we op het scherm precies zien wat er verandert aan de afstelling van de fiets en welke gevolgen dat heeft voor je zithouding.

Bij de Bikefitting PRO Plus maken we een 360° analyse van je fietshouding. Dit doen we door met meetpunten op alle gewrichten en ledematen te fixeren, waarna een 3D-radar een 360°-beeld van je bewegingen creëert. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook je bekkenstabiliteit en knie-uitslag in kaart brengen, iets wat met alleen een camerabeeld van de zijkant niet mogelijk is. Daarnaast voeren we een zadeldrukmeting uit zodat ongewenste drukpunten op het zitvlak aan het licht komen. 

Tijdens de Bikefitting kijken we zorgvuldig naar jouw positie op de fiets, worden alle mogelijke hoeken van je gewrichten en ledematen geoptimaliseerd en finetunen we de afstelling van je fiets totdat je helemaal stabiel, comfortabel en efficiënt op de fiets zit. Hierbij kijken we niet alleen naar de afstelling van de fiets, maar ook naar wat jij kan verbeteren aan je lichaamshouding.

Achteraf ontvang je een uitgebreid rapport met daarin een samenvatting van je intakegesprek, een overzicht van de gemeten waarden en uiteraard een advies op maat voor de afstelling van je fiets.

Wat doen we tijdens een Bikefit PRO Plus?

 1. Intakegesprek
 2. In kaart brengen wensen
 3. In kaart brengen fysieke (on)mogelijkheden
 4. Screening voetstand en schoenplaatjes
 5. 360º Dynamische Bikefit op pasfiets
  • Optimaliseren fietshouding
  • Optimaliseren lichaamshoeken 
 6. Zadeldrukmeting
 7. Rapportage 
  • Samenvatting intake gesprek
  • Overzicht van de gemeten waarden
  • Afsteladvies voor je racefiets
  • Lichaamshouding advies

Waarom een bikefit bij 12GO Biking?

 • Wij maken gebruik van de allerbeste apparatuur waarmee we direct wijzigingen aan de afstelling van de fiets kunnnen doorvoeren terwijl je blijft trappen. Hierdoor kunnen we direct het effect van een specifieke wijziging meten.
 • Je wordt op de fiets gezet door een gespecialiseerde bikefitter met meer dan 10 jaar ervaring.
 • Als er iets aan je fiets veranderd moet worden kunnen we dit direct voor je doen. In onze winkel hebben alle denkbare accessoires en onderdelen gewoon op voorraad. 

Wat moet je meenemen?

 • Je eigen fiets en pedalen
 • Fietskleding (incl. handschoentjes)
 • Een droog shirt voor achteraf
 • Eventueel wat te eten en drinken
 • Controleer ook alvast of je schoenplaatjes en zadelpen los kunnen

Reviews (5)

Gemiddelde :

Algemene beoordeling :
Prijs-kwaliteitverhouding :
Fietsplezier :
 • Ik kreeg een hele andere fiets terug

  door Henrian

  De bikefit is echt aan te raden. Gevoelsmatig zat ik niet lekker op mijn fiets. Tijdens de bikefit is de positie van de zit en geometrie gewijzigd. De zit is na voren gebracht (meer boven de trapas). Stuur een heel stuk lager. Met name het dynamisch aanpassen laat direct voelen wat prettig of minder prettig is. Al met al een zeer mooie en nuttige ervaring. Perfect geholpen en alle tijd! Ik kreeg een hele andere fiets terug. Stuurnok aangepast en zooltjes in schoenen gekocht. De eerste ritten was het enorm wennen. Naast een andere houding is ook de stand van de schoenen aangepast. Je merkt dat na jaren rijden het lichaam moet wennen. Wel is direct merkbaar dat er meer vermogen beschikbaar is! Na een ritje of 4 zat ik gewoon weer lekker op mijn fiets... En het gaat in mijn geval allemaal ook net wat sneller.

  • Er werd alle tijd genomen
  • Ik fiets nu sneller
 • Bedankt 12GO Biking!

  door Fons van Middendorp

  Zeer professioneel. Eric is heel prettig om mee te werken. Hij neemt alle tijd en kan goed luisteren. En kan dit omzetten / vertalen naar instellingen op de fiets. Ik ben superfijn geholpen. Ook de after sales heb ik als zeer prettig ervaren. Naar aanleiding van de bikefit een andere keuze gemaakt voor een nieuwe racefiets, de TREK-Madone SLR6. Ik raad iedereen aan die investeert in een nieuwe (race) fiets om een bikefit te doen. Heerlijk om de La Marmotte te fietsen zonder rugklachten of zeer achterwerk. Het kost wat maar daar staat heel veel fietsplezier tegenover. Houding, kracht pedalen, zadeldruk. Het is mooi weer, ik stap dadelijk weer op de Madone. Bedankt 12GOBiking!

 • Toffe ervaring en super resultaat!

  door Mel

  Mijn intentie was om eerst een bikefit te doen en daarna op basis van de resultaten een nieuwe fiets aan te schaffen. Reden was - los van een goede fiets - knie en voetklachten. Deze volgorde blijkt achteraf een gouden zet. Je begint met een zorgvuldige statische meting. Vlot daarna wordt je aan dynamisch meetapparatuur gehangen en met de resultaten uit die meting op een verstelbare "fiets" gezet. Het is dan een kwestie van fietsen, fietsen en nog meer fietsen. Beetje bij beetje wordt je houding bekeken en (vaak al fietsend) gefinetuned, totdat je uiteindelijk optimaal fietst. Na de meting krijg je een uitgebreid rapport mee en de mogelijkheid om jouw afmetingen/geometrie af te zetten tegenover een type (model) fiets, zodat direct inzichtelijk is of a) een bepaald type fiets geschikt is en b) wat er eventueel moet worden aangepast om het geheel op jouw maat te krijgen. Eerst een rit van 70KM gereden om mijn nieuwe fiets te leren kennen. Nergens last van gehad. De opvolgende week 2 (pittige) ritten gedaan van 100+ KM en wederom geen last (behalve wat spierpijn). Topresultaat.

  • Uitgebreid rapport
  • Professionele bikefit
 • Klachten waren voor 90% direct verholpen na de bikefit.

  door Alexander Kieft

  Goede begeleiding, professionele aanpak. Ik ben enthousiast en denk dat een Bikefit goed is voor iedere fietser die zijn/haar lijf serieus neemt.

  • Goede begeleiding
  • Professionele aanpak
 • Zeker aan te raden!

  door Bram

  Plezierige bikefit. Professionele begeleiding en advies. Heb moeten wennen aan de nieuwe afstelling maar ben uiteindelijk erg tevreden.

  • prettig contact
  • goede adviezen
  • zorgvuldig
  • aangeraden zooltje geeft toch teveel klachten
 • Lees meer
  Lees minder

Productvragen

Hoi,

Vraagje? Wordt er ook gekeken naar de lengte van de crank? Wat het beste past bij een wielrenner?
 • Dag Paul, ja ook de crank is iets wat kan worden veranderd als wij het gevoel hebben dat een andere crank beter zou zijn. Dit komt in de praktijk niet gek veel voor omdat we als basis (in het geval je een nieuwe fiets op het oog heb) al kijken naar een fiets die qua geometrie goed uit komt met jou beenlengte, bovenlichaam, etc.
  Beantwoord door: Team 12GO biking
Ik ga een nieuwe racefiets kopen. Wanneer kun je de bikefitting het beste doen; voordat je je nieuwe fiets koopt of er na?
Stel je doet eerst de bikefitting, worden dan de resultaten hiervan op je nieuwe fiets gezet?

 • Het kopen van een nieuwe fiets is een goed moment om een Bikefit uit te voeren. Het beste is om de Bikefit eerst te doen, vervolgens kan er op basis van de meetgegevens een fiets met de juiste geometrie uitgekozen worden.
  Beantwoord door: Team 12GO biking

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.