Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

ZERORH+

Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

140,-
64% korting
140,-
50% korting
99,99
60% korting
140,-
per pagina
Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Sommige fietsbroeken voor op de mountainbike hebben een extra binnenbroek met een zeem, waardoor het comfort van een zeem kan worden ervaren in een wijdere broek. Fietsbroeken voor op de racefiets hebben geen binnenbroek.

Dit geeft een indicatie van het comfort van een broek en de zeem. Ben jij van plan om veel lange ritten te rijden, kies dan ook voor een broek die je daar voldoende comfort voor biedt.

De zeem is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een fietsbroek. Het zorgt ervoor dat trillingen gedempt worden, vocht afgevoerd en dat de broek niet gaat schuren. Een broek met een betere zeem zorgt er dus voor dat je langer comfortabel op de fiets kan blijven zitten.

Warm weer: boven de 20°C
Mild weer: 15°C tot 20°C
Fris weer: 10°C tot 15°C
Koud weer: 0°C tot 10°C
Winters weer: onder de 0°C

Een strakke broek wordt vooral gebruikt door wielrenners, omdat het prettig is als de zeem direct op de huid en wanneer de stof goed aansluit. 

Op de mountainbike is een wijdere broek soms comfortabeler, omdat je dan wat meer bewegingsvrijheid hebt. Om de zeem toch goed aan te laten sluiten zit er dan vaak een binnenbroek met zeem in.

Tijdens de koude winterdagen is het wel prettig om de gure wind te kunnen weren.

Voorzijde winddicht: Bij deze broeken zit er een membraam aan de voorzijde, daar waar je de meeste wind vangt, waardoor wind niet binnen kan komen

Rondom winddicht: Bij deze broeken zit er een membraan om de hele broek, zodat de koude wind ook niet aan de achterkant binnen kan komen

  • Waterafstotend: Is bestand tegen opspattend water en lichte regen.
  • Waterdicht: Is bestand tegen heel veel water.

Zonnig weer: Bij zonnig weer worden vaak donkere glazen gedragen, omdat deze glazen fel licht goed tegenhouden.

Bewolkt weer: Bij bewolkt weer worden vaak gele glazen gedragen. Deze glazen filteren het blauwe licht weg, waardoor ze het contrast en de dieptewaarneming verhogen.

's Avonds: In de avond worden vaak transparante glazen gedragen. Deze glazen laten vrijwel al het (zichtbare) licht door. Ze hebben dan ook geen invloed op het zicht, maar bieden wel bescherming tegen schadelijke UV-straling.

Meegeleverd: De lenzen zijn verwisselbaar en er worden extra lenzen bij de bril meegeleverd

Niet meegeleverd: Het is mogelijk om de lenzen te wisselen, maar er worden geen extra lenzen meegeleverd.

Niet mogelijk: Het is niet mogelijk om de lenzen te verwisselen.

Fietsbrillen met meekleurende glazen hebben glazen die reageren op de uv-stralen. Dit betekent dat de lens donkerder wordt wanneer de zon erop schijnt en helderder wordt wanneer de omgeving donkerder wordt.

Meer weten? Lees hier alles over fietsbrillen

Geen extra veiligheidssysteem: Bij deze helmen zit geen vorm van extra bescherming ingebouwd.

MIPS: MIPS staat voor Multi-directional Impact Protection System. De MIPS technologie is een meebewegende binnenschaal in de helm en heeft de werking van een kreukelzone.

WaveCel: WaveCel is een celstructuur aan de binnenzijde van de Bontrager-helmen. Het is volgens Bontrager, 48 keer effectiever in het voorkomen van hersenschuddingen bij veel voorkomende fietsongevallen dan standaard EPS-schuim.

KinetiCore: KinetiCore is een kreukelzone in de helm dat mee beweegt tijdens een val. MIPS zit los en dit zit in de helm zelf, wat zorgt voor comfort.

Een helm uitgerust met een klep beschermt je net wat beter tegen het zonlicht. Daarnaast beschermt de klep je ook tegen laag hangende takken op de MTB en opspattend grind. Bij de meeste helmen is de klep afneembaar.

Sommige helmen zijn uitgerust met een insectennet. Dit netje bevindt zich aan de voorkant van de helm bij de eerste ventilatiegaten. Dit net houdt vliegen en andere insecten tegen tijdens het fietsen.

De padding in de helm zorgt voor extra draagcomfort tijdens het fietsen. De meeste padding voert het vocht af en heeft anti bacteriële eigenschappen. Bij de meeste helmen is de padding uitneembaar. Hierdoor is deze gemakkelijk te wassen en te onderhouden.

Bretels zorgen ervoor dat een broek beter op z'n plek blijft zitten tijdens je ritten. Vooral als je relatief veel beweegt op de fiets, zorgen bretels ervoor dat jouw broek niet gaat draaien tijdens het fietsen. We onderscheiden hierin drie verschillende variaties:

  • Broeken zonder bretels: Deze broeken hebben geen bretels
  • Broeken met platgestikte bretels: Deze broeken zijn voorzien van bretels met platgestikte naden. Er zit dus wel een naadrandje op de bretels, maar omdat deze plat zijn gestikt heb je hier geen hinder van tijdens het fietsen.
  • Broeken met bretels zonder stikranden: Deze broeken zijn voorzien van Mesh bretels. Deze stof bestaat uit één geheel en is met lasers uitgesneden. Doordat het met lasers gesneden is, gaat de stof niet rafelen en is er dus ook geen stiksel nodig op de bretels. 

MIPS staat voor Multi-directional Impact Protection System. De MIPS technologie is een meebewegende binnenschaal in de helm en heeft de werking van een kreukelzone.

Bij een eventuele val beweegt de schaal in de helm mee en komt de druk niet op één plaats van het hoofd terecht. Door deze drukverdeling is de impact op de hersenen aanzienlijk minder.