Wahoo Kickr Core Fietstrainer 2018

Plus- en minpunten
 • Geschikt voor Zwift
 • Direct drive trainer met vliegwiel
 • Bluetooth en ANT+ voor koppelen met andere aparaten
 • Maximaal vermogen van 1800 watt
 • Stijginspercentage tot 16%
 • Meest realistische fietservaring
 • Ook geschikt voor carbon fietsen
 • Poten niet inklaarbaar
 • Geen cassette meegeleverd
 • Meet geen cadans

Beschrijving

De Wahoo Kickr Core biedt nagenoeg dezelfde realistische fietservaring als de normale Kickr tegen een iets vriendelijkere prijs. Ook de Kickr Core beschikt over een zeer sterke elektrorem, hiermee kan een maximaal vermogen van 1800 Watt en een stijging tot 16% nagebootst kan worden. Dankzij het stalen frame staat de trainer erg stevig en betrouwbaar, ook als er een sprintje getrokken moet worden. Het frame is niet opvouwbaar.

Voor de bevestiging van de fiets heeft de Kickr Core een Direct Drive systeem. Je plaatst de fiets rechtstreeks op de cassette van de trainer. In combinatie met het fysieke vliegwiel zorgt dit ervoor dat je het gevoel hebt dat je buiten fietst. De Kickr is geschikt voor wielmaten van 24" t/m 29", ook fietsen met schijfremmen kunnen gebruikt worden. Wanneer je fiets een steekas achter heeft is dat geen probleem, de Kickr wordt geleverd inclusief adapters voor 12x142 en 12x148 steekassen, fietsen met normale snelspanners kunnen uiteraard ook gebruikt worden. 

De Wahoo Kickr heeft een Shimano/SRAM body; een passende cassete moet apart aangeschaft worden, een spacer voor 10-speed cassettes is wel meegeleverd.

Door middel van het ingebouwde Bluetooth en ANT+ kun je de Kickr koppelen met je smarthpone, tablet of pc. Het kan zijn dat je voor het opzetten van de verbinding een extra adapter nodig hebt op het te koppelen apparaat. Voor het koppelen met de PC is bijvoorbeeld een ANT+  adapter nodig. Nadat je de koppeling hebt gemaakt kun je de weerstand van de trainer aanpassen door middel van de software. De weerstandsverandering loopt bij de Kickr Core uiterst soepel in elkaar over zonder schokkerig aan te voelen. Vooral bij de acceleratie, vertraging en het bergop -en bergaf rijden op bijvoorbeeld Zwift bepaalt dit voor een groot gedeelte het realisme. Hier merk je het verschil met een goedkopere trainer. 

Naast het aansturen van de weerstand kun je ook je ritgegevens uitlezen en analyseren. De Kickr biedt alles wat je nodig hebt om komende winter lekker binnen door te trainen.

Bekijk de volgende categorieën: Fietstrainers

Handige informatie

Keuzehulp: welke fietstrainer is het beste voor jou?

In deze fietstrainer koopgids vertellen we alles over de nieuwste fietstrainers. We vergelijken de meest populaire modellen in vier verschillende segmenten. We bespreken alle trainers, in iedere prijsklasse, die dit seizoen verkrijgbaar zijn.

Past mijn fiets op deze trainer?

Veel mensen die zich oriënteren op een fietstrainer vragen zich af of hun fiets ook past op de trainer die ze overwegen aan te schaffen. Met name als je een fiets met steekassen hebt is het belangrijk om te controleren of jouw fiets met de beoogde trainer te combineren is. Bekijk de specificaties van het product of lees ons blog voor meer informatie.

Interactief trainen: wat heb je nodig?

De huidige generatie interactieve trainers worden geleverd zonder PC software. Aansturing gaat in eerste instantie via een gratis app voor je telefoon of tablet. Wat je precies kan met de app verschilt per fabrikant en apparaat. Vaak is de basisfunctionaliteit gratis en kunnen eventuele extra’s in de app gekocht worden. Om de trainer optimaal te benutten en apps als Zwift of TrainerRoad te kunnen gebruiken heb je naast de trainer zelf vaak nog iets meer nodig.

Interactieve trainers: de leukste apps

Om het meeste plezier uit je interactieve trainer te halen zijn er verschillende apps die je kunt gebruiken. We schreven een blog over de leukste en meest effectieve interactieve trainingsapps.

Specificaties

Algemeen

Type fietstrainer

Basis trainer: Zonder mogelijkheid te koppelen of met software aan te sturen.

 

Interactieve trainer: Volledig aan te sturen en uit te lezen via software.

 

Rollenbank: Een alternatief op traditionele trainers, realistisch fietsgevoel.

 

Smart trainer: Trainingen hiermee zijn uit te lezen via software maar de trainer kan niet aangestuurd worden.

 • Interactieve trainer
Plaatsing fiets
 • Direct drive
Fietstrainer rem

Magneetrem: Simpele rem welke vaak via een schakelaar bediend wordt. De directe druk op de buitenband zorgt voor de weerstand.

 

Vloeistofrem: Dankzij de vloeistof zijn deze remmen erg stil. De weerstand kan handmatig niet worden aangepast.

 

Elektrorem: Werken hetzelfde als magneetremmen maar hebben dan elektronische functies zoals het aansturing en uitlezen van de trainer. Ook kunnen deze remmen veel hogere weerstanden aan dan magneetremmen.

 

Motorrom: Alleen bij Tacx trainers te vinden, wordt gebruikt bij de krachtigste trainers voor hoge weerstand en stijgingssimulatie.

 • Elektrorem
Bediening

Handmatige schakeling is vaak door middel van een schakelaar op het stuur.

 

Door software zijn trainers die door middel van apps en pc software worden aangestuurd en weerstanden aanpassen.

 

Progressieve bediening is als de trainer vanzelf zwaarder zal gaan fietsen naarmate er harder gefietst wordt.

 • Door software
Te koppelen via
 • ANT+
 • Bluetooth
Netspanning nodig
 • Ja
Stijgingspercentage
 • Tot 16% mogelijk
Geschikt voor steekas
 • Ja, via adapter
Maximale Vermogen
 • 1800 Watt

In de verpakking

Fysieke eigenschappen

Functionaliteiten

Compatibiliteit

Productvragen

De flux2 kan tot 2000 watt en heeft een stijgingspercentage tot 16%. Deze 1800 Watt en 16%, hoe kan dit?
 • Op de Tacx kun je gewoon trainen met schijfremmen. Het is alleen verstandig niet te remmen terwijl je op de trainer zit voor de rest kan dit perfect.
  Beantwoord door: Team 12GO biking
 • De flux 2 heeft iets meer vermogen wat je er op kwijt kunt. De simulatie van stijging heeft daar niets mee te maken.
  Beantwoord door: Team 12GO biking
Hoi. Wat is nu het verschil tussen de kickr core en de kickr.
 • De grootste verschillen zijn dat de Kickr Core:
  Minder weerstand kan bieden, een minder hoog stijgingspercentage kan simuleren, er geen cassette en cadancesensor bij zit en dat hij niet zo makkelijk opvouwbaar is als de gewone Kickr. Wel zit er uiteraard een behoorlijk prijsverschil tussen.
  Beantwoord door: Team 12GO biking

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!