Wahoo Elemnt Bolt Bundel Fietsnavigatie

Plus- en minpunten
 • Volledig en snel in te stellen via smartphone
 • ANT+ en Bluetooth
 • Navigatiemogelijkheden
 • Geleverd inclusief hartslag, cadans en snelheidssensoren
 • Kan alles meten zoals snelheid, cadans, hartslag en vermogen
 • Klein maar fijn
 • Geen kleurenscherm
 • Geen touchscreen

Beschrijving

De Wahoo Elemnt Bolt Bundel is een unieke GPS fietscomputer welke je onderweg inzicht geeft over gegevens zoals snelheid, hartslag en cadans. De kracht van de Elemnt Bolt zit hem erin dat je met je smartphone alles kunt instellen, geen gepriegel meer dus met ingewikkelde menu's, knopjes of de fietscomputer. Het scherm van de Elemnt Bolt is een zwart / wit scherm met hoog contrast zodat deze bij zeer fel zonlicht goed afleesbaar blijft en minder batterij slurpt. Naast standaard gegevens kan de Bolt laten zien waar je bent en wat voor stijgingen en dalingen je hebt gehad in je rit. Wil je liever routes volgen? Het kan allemaal met de Bolt. De Elemnt Bolt Bundel wordt geleverd inclusief hartslagband, snelheidssensor en cadanssensor. Deze sensoren hebben alledrie zowel Bluetooth als ANT+ aan boord voor ruime koppelingsmogelijkheden.


Wat betreft connectiviteit kun je met de Bolt alle kanten op. Het ingebouwde Bluetooth gebruik je om de koppeling met je telefoon te maken, en met de ANT+ signalen kun je snelheid, cadans, hartslag en vermogenssensoren koppelen.

Met de Elemnt Bolt kun je op een overzichtelijke manier je snelheden en andere ritgegevens uitlezen. Het instellen van de velden die jij belangrijk vindt op de Bolt gaat allemaal via je smartphone (iOS of Android). Je kunt een maximum van 11 datavelden instellen via de app, en als je aan het fietsen bent met de Bolt kun je met één druk op de knop eenvoudig meer, of minder van deze data velden tonen op je scherm.

Het is met de Bolt ook mogelijk om te navigeren door middel van de "Take me Anywhere" functie. Hiermee kun je routes synchroniseren van je Strava, RidewithGPS, Komoot en Best Bike Split account. De navigatie geeft turn-by-turn aanwijzingen. Deze geeft elke keer aan als je een bocht moet nemen aanwijzingen. Deze routes kun je op je toestel zetten via WiFi of Bluetooth met de smartphone app, de route naar jezelf mailen als een GPX bestand kan ook nog.

"Live tracking" is ook toegevoegd aan de Bolt, nu kun je eventuele geïnteresseerden, vrienden of familie je laten volgen en kunnen ze zien waar je je bevindt, en hoe hard je fietst. Strava Live segmenten zijn ook onderdeel van de software geworden, waar Garmin deze functie introduceerde doet Wahoo nu ook mee. Door de koppeling te leggen tussen je Strava account en je Wahoo account, en je KOM's te selecteren krijg je onderweg meldingen als je een segment nadert, en kun je die verbeteren.

Net als de grotere Wahoo Elemnt heeft de Elemnt Bolt ook indicatie LED's om hartslagzones aan te geven of andere zaken te vermelden. Ook kun je electronische schakelsystemen zoals Shimano Di2 koppelen en zien in welke versnelling je rijdt.

Bekijk de volgende categorieën: Elektronica , Fietsnavigatie

Specificaties

Algemeen

Draadloos
 • Ja
GPS
 • Met GPS
GLONASS

GLONASS is de tegenhanger van GPS en zijn Russische satellieten. Het voordeel als een fietscomputer over zowel GPS en GLONASS beschikt, is dat deze een nauwkeurigere locatiebepaling heeft.

 • Ja
Navigatie

Het kunnen aangeven dat je van punt A naar B wilt fietsen, en de fietscomputer wijst je de weg.

 • Met navigatie
Kaartweergave

Er zijn kaarten op dit toestel geïnstalleerd om te zien waar je bent.

 • Met kaartweergave
Hartslagsensor

Hartslagsensoren zijn voorzien van een borstband voor de meest secure meting. Bepaalde fietscomputers krijgen een hartslagsensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een hartslagsensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers waar helemaal geen hartslagmeting mogelijk is.

 • Meegeleverd
Cadanssensor

Door middel van een cadanssensor kun je het aantal omwentelingen per minuut meten. Bepaalde fietscomputers krijgen een cadanssensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een cadanssensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers waar helemaal geen cadansmeting mogelijk is.

 • Meegeleverd
Snelheidssensor

Door middel van een snelheidssensor meet je je snelheid nauwkeurig en secuur. Voor GPS fietscomputers is een snelheidssensor een alternatief, welke standaard via satellieten de snelheid meten. Bepaalde fietscomputers krijgen een snelheidssensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een snelheidssensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers die alleen via GPS de snelheid kunnen meten.

 • Meegeleverd
Vermogensensor

Met een vermogenssensor kun je het aantal wattage, en dus je kracht meten wat je op je pedalen wegtrapt. Sommige fietscomputers zijn via ANT+ of Bluetooth te koppelen met een vermogenssensor. Fietscomputers gericht op touring of fietsen voor de ontspanning hebben vaak geen mogelijkheid om te koppelen met vermogenssensoren.

 • Los verkrijgbaar
Connectiviteit

Door middel van ANT+ en Bluetooth kun je een koppeling maken tussen sensoren, fietscomputers en telefoons. Deze signalen zijn storingsvrij en zijn uiterst betrouwbaar. Wifi zorgt ervoor dat je zonder telefoon of kabelverbinding met een computer, je ritgegevens kunt synchroniseren met je online account van het merk in kwestie.

 • ANT+
 • Bluetooth 4.0
 • WiFI
Hoogtemeter

Hoogtemeting doormiddelvan GPS wordt gedaan via een 3-dimensionale meting en verzorgt locatie en hoogte op elektronische wijze. Door middel van een barometrische meting wordt de hoogte bepaald op luchtdruk en gebeurt volledig mechanisch, dit is een secuurdere bepaling van hoogte.

 • Ja, barometrisch
Temperatuur

Dankzij ingebouwde sensoren het kunnen meten én aangeven van de huidige temperatuur.

 • Ja
Achtergrondverlichting
 • Met achtergrondverlichting
Kleurenscherm
 • Nee
Touchscreen
 • Nee

In de verpakking

Fysieke eigenschappen

Kaarten & Route

Functionaliteit

Productvragen

Als ik wahoo element bolt koop zouden jullie hem dat er ook kunnen monteren . Als ik vanmiddag langs komt .
Vr gr abco vd Linden
 • Beste,

  in principe doen we dit niet, dit komt omdat je bij een computer zoals deze zelf het e.e.a op je telefoon moet installeren, op zich wijst dit zichzelf.

  het monteren van de compute op de fiets kan tegen vergoeding van 35 euro maar op dit moment is het erg durk met fietsen verkoop dus zou je zomaar een uur moeten wachten.

  Montage spreekt eigenlijk voor zich, ik zou je aanraden om dit zelf te doen, scheelt tijd en geld en het stukje wat je op je telefoon moet instellen moet je toch zelf doen.
  Beantwoord door: Team 12GO biking

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!