Trek Domane SL 7 eTap 2020

Plus- en minpunten
 • SRAM Force onderdelen
 • Carbon 500 series frame
 • Hydraulische schijfremmen
 • Interne opbergruimte genaamd BITS
 • IsoSpeed technologie

Beschrijving

De Trek Domane SL 7 ETAP 2020 is een erg mooie carbon racefiets die je in staat stelt om lange ritten te maken. De Domane SL 7 ETAP 2020 is voorzien van een SRAM Force eTap AXS, een groepset die je in staat stelt elektronisch te schakelen. Met deze groepset kan je vele kilometers onbezorgd rijden, maar ook in een wedstrijd gaat het schakelen vloeiend. De IsoSpeed op de fiets zorgt ervoor dat je het comfort ervaart van een fiets die meegeeft op terrein met oneffenheden, terwijl de efficiëntie van het stijve racefietsontwerp blijft. De hydraulische schijfremmen zorgen ervoor dat jij elk weertype aankan.

Nieuw aan deze Domane is de kleine interne opbergruimte in het frame, BITS, waarin je wat kleine spullen handig kan wegstoppen. De Domane SL 7 kan door de combinatie van comfort en aerodynamica gerust een echte endurace racer worden genoemd! Vergeleken met de SL6 kent de SL7 elektronisch schakelen, dit is preciezer en sneller. Verschil tussen de SL7 en SL7 ETAP is de groepsset. SL7 heeft Shimano Di2 terwijl SL ETAP is afgemonteerd met SRAM force onderdelen. Vaak wordt het verschil tussen deze twee groepssets op deze manier uitgelegd: Shimano schakelt soepel en SRAM juist directer. 

De Domane serie van Trek is speciaal ontwikkeld met het oog op comfort. Het is dan ook de eerste keus van de profs wanneer zij van start gaan in zware eendaagse wedstrijden als Parijs-Roubaix of de Ronde van Vlaanderen. Deze racefietsen hebben niet alleen een comfortabelere geometrie, maar zijn ook uitgerust met de unieke IsoSpeed-technologie. Hierdoor weet het frame de grootste klappen te absorberen, waardoor jij comfortabeler en efficiënter op je fiets zit. Deze unieke technologie vind je alleen maar bij Trek! De Domane is de endurance serie van Trek. Deze serie met comfortabele fietsen kent dit jaar veel veranderingen. Zo is er een interne opbergruimte in het frame, BITS, waarin je wat essentials kunt opbergen, en is de fiets een stuk aerodynamischer geworden. Daarnaast is de hele Domane SL serie uitgerust met schijfremmen.

Lees hier alles over Trek

Bekijk de volgende categorieën: Racefietsen , Trek Domane

Specificaties

Algemeen

Model
 • Herenfiets
Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Carbon
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • Sram Force eTap AXS
Versnellingen
 • 24
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Hydraulische schijfremmen
Schakeling

Mechanisch schakelen 

Bij mechanisch schakelen trekken de shifters aan het stuur aan een kabel die de voor- of achterderailleur in beweging zet. 

Elektrisch schakelen

Bij elektronisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden. 

 • Elektronisch
Gewicht
 • 8.71kg

Frameset en vering

Schakelsysteem

Onderdelen

Wielen

Productvragen

Nog geen vragen gesteld. Ben de eerste die de vraag stelt!

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.