Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Fietswielen

Fietswielen zijn redelijk onmisbaar tijdens het fietsen. Ondanks dat ze er in alle vormen en maten zijn, zijn ze altijd rond. Racefietswielen moeten vaak zo licht en aero mogelijk, MTB-wielen moeten je kwaliteit en stevigheid bieden. Ook voor andere type fietsen als gravelbikes en stadsfietsen vind je hier geschikte fietswielen.

Bekijk direct: Racefiets wielenMountainbike wielenTubeless ready wielenBontrager wielen

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

89 producten

239,-
21% korting
Vanaf 129,99
15% korting
899,99
17% korting
149,99
13% korting
104,99
519,99
27% korting
549,-
22% korting
159,99
38% korting
449,99
11% korting
159,99
13% korting
149,99
13% korting
349,99
26% korting
62,-
459,99
48% korting
279,-
43% korting
159,99
Waardering:
67%
26% korting
109,99
27% korting
119,99
33% korting
per pagina

Fietswielen

Wielen maken je fiets af en zijn een erg belangrijk onderdeel. Natuurlijk kom je zonder wielen niet ver, maar een wielset bepaalt ook voor een groot gedeelte de rijeigenschappen van je fiets. Goede wielen zorgen voor rijcomfort, geweldig stuurgedrag en geven je vertrouwen tijdens het fietsen. Wij hebben een groot assortiment wielsets voor de racefiets en mountainbike. Of je nu op zoek bent naar een upgrade van je standaard fabriekswielen, of toe bent aan vervanging: de beste wielen voor de racefiets en MTB vind je bij 12GO Biking!

Je kunt bij ons terecht voor clincher, tubeless of een tube wielset voor zowel de mountainbike als racefiets. Je hebt de keuze uit carbon of aluminium wielen, met een hoge of lage velg. Met een nieuwe wielset kun je je fiets een mooie upgrade geven. Wij hebben ook regelmatig mooie wielsets in de aanbieding, zo kan je altijd bij ons terecht voor een relatief goedkope wielset.

Race fietswielen

Op zoek naar nieuwe wielen voor je racefiets? Bij ons vind je precies wat je zoekt! Of je nu rijdt met Shimano/SRAM of Campagnolo, wij hebben voor iedere body een geschikte wielset. Een mooie hoge carbon wielset of een super licht setje voor het klimmen? Natuurlijk hebben we ook goede aluminium wielen met een scherpe prijs/kwaliteitsverhouding. 

Racefiets wielen zijn er in uitvoering met draadband, voor tubes of tubeless ready.  Heb je een racefiets met schijfremmen? Ook dan hebben we een geschikte wielset! Lees de blog over verschillende steekassen en welke wielen daarbij passen.  Bij ons vind je de juiste wielset voor het doel wat jij wilt behalen. 

Fietswielen MTB

Tijdens het mountainbiken krijgt je MTB veel te verduren. Bij ieder obstakel komt er veel kracht op je wielset, dus het is essentieel dat de wielen van je mountainbike van goede kwaliteit zijn. Standaard wordt niet iedere mountainbike met een topkwaliteit wielset geleverd, een nieuwe wielset kan dan een goede upgrade zijn!

In ons assortiment vind je mountainbike wielen in de maten 27,5 inch en 29 inch. Ook hier kun je weer kiezen tussen MTB wielen voor draadbanden of tubeless ready mountainbike wielen. Of je nu op zoek bent naar een lichte wielset voor je 29er of een goedkope aluminium wielset voor je mountainbike om mee te trainen, bij ons vind je altijd de beste wielset die aansluit bij jouw wensen!

Onze merken fietswielen

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader
De wielmaat is bepalend voor de rijeigenschappen van de fiets. Kleinere wielen zullen wendbaarder zijn, maar minder makkelijk over de obstakels gaan. Selecteer de wielmaat die geschikt is voor jouw fiets en past bij je doel.
Ben je toe aan een compleet nieuwe wielset of een vervanging van een los wiel? Kies of je een set zoekt of een los wiel.
Selecteer over welk type remmen jouw fiets beschikt. Remschijven met een 6-gaats bevestiging zijn vast gezet met 6 boutjes. Centerlock schijven hebben een passing met een sluitring. Een wiel voor velgremmen herken je aan de remrand die op de velg zit.

Body race:

Body's geschikt voor 11 speed race zijn ook geschikt voor de nieuwe Shimano Dura-Ace en Ultegra 12sp. Kijk hoeveel versnellingen jouw fiets achter heeft en selecteer het juiste aantal speed, je ziet direct welke wielen daarbij passen. Op de Shimano 12 speed body past enkel, Shimano 12 speed. Voor de XD body van Sram is ook een XD cassette vereist.

Body MTB:

Een normale Shimano/Sram body is geschikt voor 9/10/11 speed MTB cassettes en Sram NX 11/12 speed cassettes. Een Sram XD body is geschikt voor Sram 11/12 speed cassettes met XD tandjes/sluiting. De Shimano Micro Spline body is enkel geschikt voor Shimano 12 speed cassettes.

Het velgmateriaal is uiterst belangrijk voor de rijeigenschappen van het wiel. Carbon is erg stijf door de verschillende lagen en de structuur, daarnaast zorgt dit ook nog eens voor een goede demping van de trillingen. Aluminium wielen zijn qua prijs een stuk goedkoper dan een carbon wiel, maar zijn vaak minder direct, vaak zijn ze ook wat zwaarder maar kunnen ze wel goed tegen een stootje.
Hoge wielen bieden je de meeste stijfheid en het grootste aerodynamische voordeel, ideaal voor sprinters of echte laagvliegers. Lage wielen zijn lichter, beter geschikt voor in de bergen. Half hoge wielen bieden je de meest allround eigenschappen, en relatief licht en ook goede stijfheid, zodat je ze op ieder terrein in kan zetten.

Clincher:

Bij Clincher wielen wordt gereden met binnenband. Voordeel is dat je altijd een bandje kan wisselen wanneer je lek rijdt.

Tubeless:

Tubeless (zonder binnenband) zorgt voor een lage rolweerstand en meer comfort door de mogelijkheid om met minder druk in de banden te rijden. Bij een tubeless band gebruik je tubeless ventielen, latex en soms tubeless velgtape om de band luchtdicht aan te sluiten op de velg.

Tube:

Bij tube wielen wordt de tube (band) op de velg gelijmd. Het gewicht van tube wielen is lager. Op het moment van lek rijden is dit niet tot zeer lastig te vervangen. Vandaar dat je Tubes eigenlijk alleen ziet tijdens wedstrijden.

Body's geschikt voor 11 speed race zijn ook geschikt voor de nieuwe Shimano Dura-Ace en Ultegra 12sp.