Eindejaarssale |100+ Fietsaanbiedingen ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Stadsfiets Buitenbanden

Fietsbanden voor stadsfietsen vind je bij 12GO Biking. Op zoek naar een duurzame lekbestendige band, waarmee je comfortabel je kilometers kunt maken? Dankzij ons ruime assortiment vind je altijd een passende fietsband voor stadsfietsen. Ook hebben wij banden die speciaal ontwikkeld zijn voor elektrische fietsen en de snellere E-bikes, de speed pedelecs. 

Onze merken: Schwalbe / CST / Continental

Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
€ 2599
€ 4499 € 5290
€ 3999 € 4199
€ 3999 € 4199
€ 2299
€ 3999 € 4199
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina

Stadsfiets en E-bike buitenbanden

Op zoek naar fietsbanden voor je stadsfiets of elektrische fiets? Bij 12GO Biking vind je een groot assortiment aan fietsbanden! Bij ons vind je stadsfiets banden in alle soorten en maten!

Stadsfiets buitenbanden moeten voldoen aan hoge eisen. Deze fietsbanden worden ontwikkeld om een goede mix tussen lekbestendigheid, rolweerstand en comfort te leveren. Als je veel fietst op je stadsfiets, elektrische fiets of hybride fiets dan kun je een goede lekbestendigheid uiteraard waarderen. De meeste fabrikanten voorzien hun stadsfiets banden dan ook van extra dikke lekbestendige lagen. Stadsfiets banden beschikken over en allround profiel, dat geschikt is voor alle weersomstandigheden.

Fietsbanden voor elektrische fietsen

Voor gewone E-bikes heb je geen speciale banden nodig. Wel is de snelheid op een elektrische fiets vaak hoger dan op een normale stadsfiets. Een aantal fabrikanten geven bij hun banden speciaal aan of deze aangeraden worden voor elektrische fietsen.

Voor de snelle elektrische fietsen, de speed pedelecs, zijn wel speciale E-bike banden nodig. De banden voor deze elektrische fietsen hebben een speciaal ECE-75R keurmerk nodig, dat aangeeft dat de banden geschikt zijn voor deze snelle elektrische speed pedelecs. De banden voor elektrische fietsen kunnen uiteraard ook op gewone stadsfietsen worden gebruikt.

Onze merken stadsfiets en E-bike fietsbanden

Lees verder...

Klantenservice banner

Telefoon icon 0182-621850


Kiyoh logo


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4africa.

Breedte buitenband

De breedte van een buitenband heeft invloed op het rijgedrag van je fiets. Een bredere buitenband geeft meer grip en comfort, maar geeft ook iets meer rolweerstand.

Type buitenband

Draadbanden zijn niet vouwbaar en iets zwaarder. Deze banden worden vaak gebruikt voor stadsfietsen en goedkopere sportfietsen. Deze banden zijn stug en moeilijker om de velg te krijgen dan vouwbanden. Vouwbanden worden veel gebruikt op sportfietsen. Door het ontbreken van een hieldraad is de band soepeler en lichter, dit komt de rolweerstand, grip en comfort ten goede. Je kunt deze band ook makkelijker monteren dan een draadband. Tubes zijn alleen geschikt voor tube wielen. Een tube is een buiten- en binnenband in één. Tubes worden op de velg gelijmd.