Meer items toegevoegd aan kledingoutlet ›

Toggle Nav
Winkelwagen
Cyclocross Buitenbanden

Cyclocross Buitenbanden

Cyclocross banden zorgen voor een goede grip in het veld. De banden zijn erop gericht om jouw zo snel mogelijk door de modder heen te loodsen. Bij 12GO Biking vind je alle soorten cyclocross buitenbanden. Maak een keuze uit vouwbanden, draadbanden of cyclocross tubes. Ook voor tubeless geschikte cyclocross banden kun je bij ons terecht!

Onze merken: Schwalbe / Challenge

Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
€ 2499 € 3095
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Buitenbanden voor cyclocross fietsen

Ben je op zoek naar cyclocross banden? Ook dan kun je bij ons terecht. Je vindt bij ons verschillende soorten cyclocross banden, waarmee je bij alle omstandigheden in het veld uit de voeten kunt. Cyclocross buitenbanden zijn ontworpen om met maximale snelheid door de modder te ploegen en daarbij een goede grip te bieden. Zijn je cyclocross banden aan vervanging toe, dan vind je bij ons de beste banden voor je cyclocross fiets!

Soorten cyclocross banden

Er zijn verschillende soorten cyclocross banden op de markt. Iedere band heeft andere eigenschappen en ook zijn er cyclocross banden die speciaal zijn ontwikkeld voor bijvoorbeeld zand of juist snellere parcoursen.Net als bij racefiets banden kun je bij cyclocross banden kiezen uit draadbanden, vouwbanden, tubes en tubeless geschikte banden.

Cyclocross Draadbanden

Draadbanden hebben een stalen hieldraad, die de band stugger en zwaarder maakt. Meestal zien we dit terug bij goedkopere banden voor het veldrijden.

Cyclocross vouwbanden

Een alternatief is de vouwband. Bij deze cyclocross band is de draad gemaakt van een ander materiaal, bijvoorbeeld kevlar. Dit maakt de band soepeler en lichter en zorgt ervoor dat de band opvouwbaar is.

Cyclocross Tubes

Ook in de cyclocross worden tubes gebruikt. Een tube is een band waarbij de binnenband in de buitenband is genaaid. Een cyclocross tube band wordt op een speciale velg gelijmd. Deze banden hebben een erg lage rolweerstand en bieden uitstekende rijeigenschappen. De banden zijn echter minder makkelijk te vervangen.

Tubeless Cyclocross banden

In ons assortiment vind je ook cyclocross banden die tubeless geschikt zijn. Tubeless cyclocross banden kun je met binnenband rijden, maar je kunt er ook voor kiezen om deze zonder binnenband te gebruiken. In plaats van de binnenband kies je er dan voor om de band op te vullen met vloeibare latex. Tubeless cyclocross banden hebben een lagere rolweerstand en bovendien is er minder kans op stootlekken. Wil je gebruik maken van tubeless banden tijdens het crossen, dan moet je wel zorgen dat je velgen hier geschikt voor zijn.  

Onze merken cyclocross buitenbanden

Lees verder...

Klantenservice banner

Telefoon icon 0182-621850


Kiyoh logo


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4africa.