Home  Mountainbikes 

Aankooptips

Een nieuwe mountainbike kopen kan een hoop vragen met zich meebrengen. 12GO Biking heeft de belangrijkste en meest voorkomende vragen op een rijtje gezet zodat u u alvast kunt verdiepen in de materie...

Bepalen van de juiste framemaat
Niets is zo belangrijk als de juiste maat fiets. Let echter goed op dat een framemaat niet alles zegt. Per merk zijn de afmetingen per maat sterk verschillend. Lees hier waar u op moet letten.

Kies de juiste wielmaat
De afgelopen jaren is er veel over te doen geweest. Eerst 26", toen 29" en later kwam 27.5" er weer bij. Inmiddels is het duidelijk wat de ideale wielmaat is voor welke rijder. Lees snel verder.

Meer informatie over frames
Aluminium, carbon, steekas, tapered headtube. We kunnen ons voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Lees snel verder voor meer informatie over mountainbike frames.

Meer informatie over versnellingsgroepen
De versnellingsgroep is het onderdeel dat grotendeels bepaalt hoe lang u plezier heeft van uw mountainbike. Daarom is het belangrijk dat u kiest voor de juiste versnellingsgroep.

Kiest u een hardtail of full-suspension
Op zoek naar meer comfort? Is een full-suspension voor u de oplossing? Lees hier waarom wel of niet.

Meer informatie over schijfremmen
Schijfremmen zijn over de jaren heen veel betrouwbaarder geworden. Hun werk doen ze allemaal maar de ene remt nog beter dan de ander. Lees hier wat de verschillen zijn.

Wat zijn verschillen tussen geveerde voorvorken
Fox, Rock Shox of toch een Suntour? Wij leggen u de verschillen uit tussen de geveerde vorken.

Meer informatie over wielen en banden
Kiest u voor een band met veel grip of juist voor een snelle band met minimaal rolweerstand. Naast de banden kijken we naar de verschillen in wielsets.