Garmin Edge 520 Plus Performance Bundel Fietsnavigatie

Plus- en minpunten
 • Verbeterde Garmin Cycle Maps
 • Goede turn-by-turn navigatie
 • Uitgebreide trainingsopties voor de serieuze wielrenner
 • Inclusief sensoren
 • Compatibel met vermogensmeter
 • Geen touchscreen

Beschrijving

De Garmin Edge 520 Plus is de verbeterde opvolger van de populaire Edge 520 fietscomputer. De Edge 520 Plus heeft nu Garmin Cycle Maps voorgeïnstalleerd en verbeterde smartconnectiviteit. Het toestel is te koppelen met Strava live segmenten en is te koppelen met smartphones via Bluetooth en met de meegeleverde snelheids-, cadans- en hartslagsensor en los verkrijgbare vermogensmeter via ANT+.

De Edge Plus 520 is een fietscomputer met een breed scala aan functies en is bedoeld voor de serieuze fietser die zichzelf wilt verbeteren. De Performance Bundel wordt geleverd inclusief cadans-, snelheids-, en hartslagsensor.


 

Met de Edge 520 Plus is vrijwel alles te meten en bij te houden van je fietsrit. Met behulp van de GPS is er een nauwkeurige locatiebepaling om de rit terug te zien en te kijken waar je geweest bent, ook kan deze rit vervolgens gedeeld worden! Naast deze gegevens is het mogelijk om snelheid, cadans, hartslag en eventuele vermogensgegevens te meten en vast te leggen. Dankzij de naadloze integratie met Strava is het delen van tochten een eitje en kun je jezelf elke rit verbeteren.

De Edge 520 is een fietscomputer die niet gemaakt is voor navigatie, er is echter wel een basiskaart aanwezig op het toestel waardoor je toch kunt zien waar je bent en je beginpunt makkelijker kunt achterhalen. Ook is het mogelijk om een route in te laden op het toestel en deze na te fietsen, met de beperkte kaart is het echter duidelijk dat deze enkel als hulpmiddel gebruikt kan worden.

Op connectiviteit is er niet bezuinigd bij de Edge 520 Plus. Zo beschikt deze over ANT+ om te koppelen met sensoren, en ook is er de mogelijkheid om de Edge 520 te koppelen met je Shimano Di2 elektronisch geschakelde fiets om zo te zien in welke versnelling je zit. De ingebouwde Bluetooth is present om te koppelen met Smartphones en zo SMS berichten en telefoonoproepen op je scherm te krijgen. Het handigste aan de Smartphone koppeling is echter het automatisch synchroniseren na de rit om zo je ritgegevens automatisch in Garmin Connect te zetten.

Bekijk de volgende categorieën: Fietsnavigatie

Specificaties

Algemeen

Draadloos
 • Ja
GPS
 • Met GPS
GLONASS

GLONASS is de tegenhanger van GPS en zijn Russische satellieten. Het voordeel als een fietscomputer over zowel GPS en GLONASS beschikt, is dat deze een nauwkeurigere locatiebepaling heeft.

 • Ja
Navigatie

Het kunnen aangeven dat je van punt A naar B wilt fietsen, en de fietscomputer wijst je de weg.

 • Met navigatie
Kaartweergave

Er zijn kaarten op dit toestel geïnstalleerd om te zien waar je bent.

 • Met kaartweergave
Hartslagsensor

Hartslagsensoren zijn voorzien van een borstband voor de meest secure meting. Bepaalde fietscomputers krijgen een hartslagsensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een hartslagsensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers waar helemaal geen hartslagmeting mogelijk is.

 • Meegeleverd
Cadanssensor

Door middel van een cadanssensor kun je het aantal omwentelingen per minuut meten. Bepaalde fietscomputers krijgen een cadanssensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een cadanssensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers waar helemaal geen cadansmeting mogelijk is.

 • Meegeleverd
Snelheidssensor

Door middel van een snelheidssensor meet je je snelheid nauwkeurig en secuur. Voor GPS fietscomputers is een snelheidssensor een alternatief, welke standaard via satellieten de snelheid meten. Bepaalde fietscomputers krijgen een snelheidssensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een snelheidssensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers die alleen via GPS de snelheid kunnen meten.

 • Meegeleverd
Vermogensensor

Met een vermogenssensor kun je het aantal wattage, en dus je kracht meten wat je op je pedalen wegtrapt. Sommige fietscomputers zijn via ANT+ of Bluetooth te koppelen met een vermogenssensor. Fietscomputers gericht op touring of fietsen voor de ontspanning hebben vaak geen mogelijkheid om te koppelen met vermogenssensoren.

 • Los verkrijgbaar
Connectiviteit

Door middel van ANT+ en Bluetooth kun je een koppeling maken tussen sensoren, fietscomputers en telefoons. Deze signalen zijn storingsvrij en zijn uiterst betrouwbaar. Wifi zorgt ervoor dat je zonder telefoon of kabelverbinding met een computer, je ritgegevens kunt synchroniseren met je online account van het merk in kwestie.

 • ANT+
 • Bluetooth 4.0
Hoogtemeter

Hoogtemeting doormiddelvan GPS wordt gedaan via een 3-dimensionale meting en verzorgt locatie en hoogte op elektronische wijze. Door middel van een barometrische meting wordt de hoogte bepaald op luchtdruk en gebeurt volledig mechanisch, dit is een secuurdere bepaling van hoogte.

 • Ja, barometrisch
Temperatuur

Dankzij ingebouwde sensoren het kunnen meten én aangeven van de huidige temperatuur.

 • Ja
Achtergrondverlichting
 • Met achtergrondverlichting
Kleurenscherm
 • Ja
Touchscreen
 • Nee

In de verpakking

Fysieke eigenschappen

Kaarten & Route

Functionaliteit

Productvragen

Nog geen vragen gesteld. Ben de eerste die de vraag stelt!

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!