Meer items toegevoegd aan kledingoutlet ›

Toggle Nav
Winkelwagen
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
€ 2.29900 € 2.56900
€ 2.43900 € 2.59900
Waardering:
67%
€ 2.15900 € 2.39900
Waardering:
93%
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina

Comfortabel fietsen met 8 versnellingen

Elektrische fietsen met 8 versnellingen zijn fietsen waar je zeer comfortabel mee kunt fietsen. Met 8 versnellingen heeft je e-bike genoeg bereik om door de stad of heuvelachtig gebied te fietsen. Met 8 versnellingen heb je vaak een e-bike met naafversnellingen. Naafversnellingen zijn gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm, wat flinke voordelen zijn ten opzichte van e-bikes met derailleurversnellingen. Door het bereik wat je hebt met e-bikes met 8 versnellingen kun je gemakkelijk door de stad fietsen waar je veel van versnelling moet veranderen. Het schakelen tussen de versnellingen gaat soepel en is gebruiksvriendelijk.

E-bikes met 8 versnellingen zijn beter voor de motor en accu

Elektrische fietsen met 8 naafversnellingen zijn beter dan elektrische fietsen met een 7-versnellingsnaaf. Dit komt omdat e-bikes met 8 versnellingen een lagere weerstand geven. Hierdoor trapt de fiets lichter en wordt de motor minder belast waardoor de accu langer meegaat. Het is dus een stuk duurzamer. In ons assortiment zijn voornamelijk elektrische stadsfietsen met 8 versnellingen te vinden, welke de 8-versnellingsnaaf meestal gebruiken omdat het zo onderhoudsarm is.

Shimano Nexus en Alfine naafversnellingen

Binnen ons assortiment bevatten de elektrische fietsen twee versnellingsgroepen met 8 versnellingen: de Shimano Nexus naafversnelling en de Shimano Alfine naafversnelling. De Shimano Nexus 8-versnellingsnaaf is één van de meest gebruikte versnellingsnaven voor elektrische fietsen met 8 versnellingen. Meestal komt de naafversnelling in combinatie met een gesloten kettingkast waardoor er minder onderhoud nodig is. Naast de Shimano Nexus 8-versnellingsnaaf hebben we binnen ons assortiment ook elektrische fietesn met de Shimano Alfine 8-speed versnellingen. De Alfine 8-speed versnellingen zijn net wat luxer: een betere afwerking, de versnelling loopt iets soepeler en hij werkt iets efficiënter dan de Nexus 8.

Elektrische fiets met 8 versnellingen kopen

Wil je een elektrische fiets met 8 versnellingen kopen kun je deze natuurlijk bestellen op onze website. De e-bike zal 100% rijklaar worden afgeleverd aan uw deur. Mocht u nog niet zeker zijn welke e-bike u wilt kopen, bent u van harte welkom in onze winkel waar onze e-bike specialisten klaarstaan voor persoonlijk advies. Tevens kunt u een e-bike met 8 versnellingen testen op onze 400 meter lange testbaan! Voor meer informatie over de verschillende versnellingen op e-bikes kunt u het blog ‘Alles over de versnellingen van jouw e-bike’ nog eens doorlezen.

 

Lees verder...

Klantenservice banner

Telefoon icon 0182-621850


Kiyoh logo


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4africa.

Actieradius

De stelregel hierbij is dat je afhankelijk van het type accu per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen. 

De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.

Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.

Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.

Meer weten? Lees alles over de verschillende soorten remmen!