Meer items toegevoegd aan kledingoutlet ›

Toggle Nav
Winkelwagen
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
€ 2.64900 € 2.89900
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Wat is een elektrische fiets met frameaccu?

Een e-bike met een accu aan het frame is eigenlijk een soort middenweg tussen een elektrische fiets met de accu in de bagagedrager en een elektrische fiets met de accu geïntegreerd in het frame. Accu’s die aan het frame zijn bevestigd zien we voornamelijk bij elektrische hybride fietsen in het goedkopere segment. Dit komt doordat deze fietsen vaak een kleinere, of zelfs helemaal geen, bagagedrager hebben. De accu moet dan toch ergens weggewerkt worden, dus wordt er vaak voor gekozen om de accu aan het frame te bevestigen. Op die plaats zit de accu over het algemeen niet in de weg en blijft het zwaartepunt stabiel. 

Wat zijn de voordelen van een frameaccu?

Elektrische fietsen met de accu gemonteerd aan het frame hebben verschillende voordelen. Ten eerste is een elektrische fiets met de accu aan het frame vaak niet zo prijzig als een elektrische fiets met de accu geïntegreerd in het frame. Toch ervaar je stabiel rijgedrag met een accu aan het frame, omdat het zwaartepunt laag en in het midden wordt gehouden. Ook kun je een frameaccu gemakkelijk losmaken van de fiets om de accu te kunnen opbergen of opladen. 

Elektrische fiets met accu aan het frame kopen

E-bikes met een accu aan het frame zien we vooral terug bij de elektrische stadsfiets en de elektrische hybride fiets. Bij deze typen elektrische fietsen is het niet per se nodig om de accu mooi en geïntegreerd weg te werken in het frame en staat functionaliteit hoog in het vaandel. 

Lees verder...

Klantenservice banner

Telefoon icon 0182-621850


Kiyoh logo


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4africa.

Plaats accu

De plaats van de accu is afhankelijk van de plaatsing van de motor en het type frame (dames of heren)

Actieradius

De stelregel hierbij is dat je afhankelijk van het type accu per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen. 

De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.

Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.

Type aandrijving

Een fiets met riemaandrijving is extreem onderhoudsvriendelijk. Een riem slijt namelijk een stuk minder hard dan een ketting en daarnaast zitten de versnellingen verwerkt in de naaf. Hierdoor zal bij het verwisselen van een versnelling de riem in dezelfde rechte lijn blijven liggen, wat ervoor zorgt dat deze minder weerstand geeft en stiller is dan een gewone ketting. Daarnaast blijft de riem een stuk schoner en kan deze niet gaan roesten in tegenstelling tot een gewone ketting. Dit komt omdat er geen olie nodig is om de riem te smeren. Dit is toch wel heel erg fijn als je met je nette kleding op de fiets stapt.