Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Uitgelicht: Tacx NEO 2T, het neusje van de zalm

Uitgelicht: Tacx NEO 2T, het neusje van de zalm

De Tacx NEO 2T is de stilste fietstrainer van dit moment. Maar er is meer wat deze fietstrainer zo speciaal maakt. Acht WorldTour ploegen, waaronder Jumbo Visma bereiden zich op de Tacx NEO 2T voor op belangrijke tijdritten. Daarom een speciaal blog over deze fietstrainer.

Waarom wordt deze trainer gezien als de beste indoor trainer van dit moment? Dat komt door de bizarre eigenschappen: Het maximale vermogen wat op de trainer gereden kan worden is 2200 Watt, het stijgingspercentage wat gesimuleerd kan worden is 25%. Zelfs Dylan Groenewegen kan zich dus volledig uitleven.

Verbeteringen

De Tacx NEO 2 is de voorloper van de nieuwe Tacx NEO 2T. De engineers van Tacx hebben de 2T van drie verbeteringen voorzien:

  1. Stiller: de magneten in het systeem zijn compleet vernieuwd, die zorgt voor een vermindering van luchtverplaatsing en daarmee dus ook geluid. Dit is niet alleen erg fijn voor jezelf, maar ook voor je huisgenoten en je buren.
  2. Fiets gevoel nog realistischer: door de hogere maximale weerstand voelt de trainer ook tijdens sprints realistisch. Daarbij simuleert de trainer oneffenheden op de weg. Zo voelt het dus net echt als je in je virtuele trainingswereld over kasseien heen rijdt. Ook naar beneden fietsen is realistisch, de Tacx versnelt als je naar beneden fietst (Descent Simulation). De NEO 2T kan een paar graden zijwaarts bewegen. Dit maakt de Tacx NEO 2T de meest realistische trainer van dit moment.
  3. Verbeterde as-compatibiliteit: De NEO 2T is direct compatibel met 135x10, 142x12 en 148x12 mm assen. Dit betekent dat bijna alle racefietsen en mountainbikes direct passen.

Unieke features

Naast deze verbeteringen heeft de NEO 2T nog andere super fijne eigenschappen. Zo is dit de enige fietstrainer die je nooit hoeft te kalibreren. Ook heb je geen netstroom nodig, de trainer wekt zijn eigenenergie op. Netstroom is alleen nodig als je gebruik wilt maken van de Descent Simulation.

Ook de bekende NEO Smart-functies zijn er nog steeds, zoals Road Feel. Hiermee ervaar je een trillend gevoel als je virtueel over keien, klinkers of grind aan het rijden bent. 

Je merkt na een steile klim meteen dat de afdaling ingezet wordt door de Descent Simulation-functie die de NEO 2T laat versnellen. 

Daarnaast is hij uitgerust met Dynamic inertia. In tegenstelling tot de massatraagheid van een vliegwiel, compenseert Dynamic inertia gewicht, snelheid en hellingshoek, waardoor het fietsgevoel aanzienlijk wordt verbeterd. 

Met de Isokinetic en Isotonic trainingsmodus train je op een vaste kracht of snelheid om je pedaalslag te verbeteren. Deze opties zijn gratis beschikbaar in de Tacx Utility-app.

De NEO 2T is eenvoudig in te klappen en kan dus klein worden opgeborgen. Als extra optie kun je de Tacx Neo Motion Plates aanschaffen. Hierdoor ervaar je naast de zijwaartse bewegingen ook de voorwaartse bewegingen zonder dat het extra geluid produceert. De Motion Plates zijn makkelijk te plaatsen door een magneet onder de hometrainer te plaatsen. 

Accessoires

Om de trainingssetup compleet te maken heeft Tacx ook de onmisbare accessoires ontwikkeld:

Tacx Trainer mat: hier kun je de trainer en je fiets opzetten. De mat is na afloop van je trainingssessie eenvoudig af te nemen. Daarnaast dempt de mat het laatste beetje geluid dat de trainer maakt.

Tacx Tablethouder: hiermee kun je jou tablet en bidon op je stuur monteren.

Tacx Zweetdoek Smartphone: deze doek vangt het zweet op en kan ook je smartphone vasthouden.

Tacx Neo Motion Plates: hiermee kun je de voorwaartse beweging die je op de fiets ervaart nabootsen. 

299,99
Waardering:
67%
7% korting

Testen?

Het is duidelijk dat de professionele wielrenners (en schaatsers) kiezen voor de NEO 2T. De trainer staat klaar om te testen bij ons in de winkel.

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

Keuzehulp: Welke fietstrainer past bij mij? Keuzehulp: Welke fietstrainer past bij mij?
Past mijn fiets op deze trainer? Past mijn fiets op deze trainer?
Interactieve fietstrainers: wat heb je nodig? Interactieve fietstrainers: wat heb je nodig?
Blijven fietsen tijdens de uitbraak van het coronavirus Blijven fietsen tijdens de uitbraak van het coronavirus