a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a
Datum:
18 januari 2019
Door:
Thijs
Delen

Uitgelicht: Sparta e-bikes 2019

Al jaren staat Sparta bekend om de grote collectie e-bikes. Ook in 2019 is dat niet anders. Dit jaar brengt Sparta weer een groot scala aan elektrische fietsen op de markt, met aanbod in ieder segment. Het maakt dus niet uit of je een fiets met middenmotor, voorwielmotor of achterwielmotor wilt, Sparta heeft het in huis. Sparta brengt dit jaar ook haar eerste e-bikes met riemaandrijving op de markt. Er is dus weer een overvloed aan keus! In dit blog licthen we de Sparta collectie voor 2019 uit.

Sparta e-bikes: merk van de motor

Sparta heeft motoren van verschillende merken waaronder die van Bosch, ION en E-Motion. Door het gebruik van veel verschillende motoren kan Sparta een breed scala aan elektrische fietsen aanbieden. De collectie bevat dit jaar alles van instapmodellen tot hoogwaardige elektrische fietsen. 

Bosch Motoren

Bosch is de marktleider op het gebied van e-bike motoren doordat ze zeer betrouwbare motoren ontwikkelen. Sparta heeft een aantal fietsen met middenmotoren van Bosch in de collectie. Zo heeft de Sparta M7B een Bosch Active Line motor. Deze motor is erg stil, compact en licht. Het verschil met de Bosch Active Plus Line is dat de laatste een betere koppel heeft (50 Nm om 40 Nm), waardoor de motor krachtiger is. De Sparta M8B is voorzien van de Active Line Plus motor.

Bekijk hier alle Sparta fietsen met Bosch motor.

E-Motion Motoren

Sparta maakt daarnaast veel gebruik van de motoren van E-Motion. Dit merk maakt achter- en voorwielmotoren, maar geen middenmotoren.  De voordelen van dit merk zijn onder andere dat ze een erg sterke voorwielmotor hebben en er altijd een accu-inhoud tot 500 Wh mogelijk is. Over het algemeen zijn E-Motion motoren ook scherp geprijsd. Doordat ze, in tegenstelling tot de motoren van Bosch, alleen zijn uitgerust met een rotatiesensor zijn ze minder nauwkeurig. Sparta e-bikes met een E-Motion motor zijn bijvoorbeeld de Sparta R1E Smart en de Sparta Regular F3e Smart.

Bekijk hier alle Sparta fietsen met E-Motion motor.

ION motoren

ION motoren staan erom bekend dat ze heel stil zijn. Daarnaast leveren de motoren natuurlijk en comfortabel rijdgedrag op basis van trapkracht. ION produceert elk type motor, waardoor er voor ieder wat wils is. Ook hebben deze fietsen een handige gashendel, waarvan je bijvoorbeeld extra profiteert als je de fiets uit de parkeerkelder op je werk haalt. Sparta fietsen met een ION motor zijn bijvoorbeeld de Sparta Entree F7i  en de Sparta M8i LTD.

Bekijk hier alle Sparta fietsen met ION motor.

Sparta e-bikes: plaats van de motor

De plaats van de motor op de fiets heeft een grote invloed op het rijdgedrag. Het is daarom belangrijk om hier goed over na te denken voor je een elektrische fiets aanschaft. De plaats van de motor is bij Sparta te herkennen aan de handige naamgeving van de fiets. Een fiets met een voorwielmotor heeft een F (front) in de naam, een fiets met een middenmotor heeft een M (middle) in de naam en een e-bike met een achterwielmotor is te herkennen aan de R (rear) in de naam.

Weet je nog niet wat voor motor je wilt? Lees dan hier ons blog over de veschillende type motoren.

Fietsen met achterwielmotor

Een belangrijk voordeel van fietsen met een achterwielmotor is dat ze over het algemeen erg stil zijn. Omdat de motor je ook in een zware versnelling meteen te hulp schiet, is het niet zo erg als je te zwaar staat bij het wegrijden. In het verleden paste er op een achterwielmotor geen naafversnelling, waardoor je vast zat aan een derailleur die relatief onderhoudsintensief is. Tegenwoordig past er gewoon een naaf in een achterwielmotor, waardoor het onderhoud aanzienlijk minder is geworden. Het wisselen van een achterband is wel vrij lastig met een achterwielmotor. Je hebt al een Sparta met achterwielmotor voor minder dan €2000!

De Sparta R5e LTD een bijzonder geschikte fiets voor woon-werkverkeer. Deze fiets heeft een E-Motion ondersteuning, die natuurlijk aanvoelt, gecombineerd met een dichte kettingkast. De 5 versnellingen zijn voldoende voor woon-werkverkeer en het rondje toeren op zondagmiddag.

De Sparta R5TE is perfect voor iemand die graag een sportievere fiets heeft. Door de sportieve zit in combinatie met de E-Motion achterwielmotor ervaar je een zeer comfortabele ondersteuning. De hydraulische schijfremmen zorgen ervoor dat je zeer goede stopkracht hebt. Kortom, met deze fiets wordt comfort met sportiviteit verenigd.

R5e LTD 500WH 2019 | Premium

Sparta R5e LTD 500WH 2019 | Premium

<p>Voor zowel de dagelijkse ritten als woon- werkverkeer is deze fiets aan te raden. Een bijzonder kenmerk van deze e-bike is dat het zowel een E-motion achterwielmotor heeft als een kettingkast. Dit zie je namelijk bijna nooit!&nbsp;</p> <p>De E-Motion ondersteuning voelt heel natuurlijk aan en zorgt samen met de verende voorvork voor optimaal comfort tijdens het fietsen. Met 5 versnellingen kan je altijd de juiste weerstand vinden.&nbsp;</p>

Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
5
Type aandrijving
Ketting
Plaats motor
Achterwielmotor
Type rem
Hydraulische velgremmen
Type elektrische fiets
Stadsfiets

€ 1.999,00

€ 1.799,00
R5TE LTD 2019 | Premium

Sparta R5TE LTD 2019 | Premium

<p>Innovatie, comfort en onderhoudsarm. Deze E-bike heeft het allemaal! Deze Sparta is (natuurlijk) uitgeroepen tot E-bike van het jaar 2018! De Sparta R5Te LTD is een kwalitatief uiterst goede e-bike. De fiets wordt aangedreven door een E-Motion achterwielmotor waardoor je letterlijk een duwtje in de rug krijgt. Hierdoor heb je goede controle over de fiets en rijdt je met een geweldig comfort. De ondersteuning is tot 25 kilometer per uur.</p>

Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
5
Type aandrijving
Ketting
Plaats motor
Achterwielmotor
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type elektrische fiets
Stadsfiets, Hybride fiets

€ 2.498,00

€ 2.298,00

Fietsen met middenmotor

Voor veel mensen is stabiel en natuurlijk rijgedrag van de e-bike erg belangrijk. Daarom zie je ook dat er vaak wordt gekozen voor fietsen met een middenmotor. Deze hebben namelijk een laag zwaartepunt, waardoor het rijgedrag erg natuurlijk aanvoelt. Sparta heeft ook een ruime collectie aan fietsen met middenmotor.

De Sparta M9TB 500 WH is een zeer degelijke hybride fiets, die uitstekend geschikt is voor woon-werkverkeer en ontspannen uitstapjes. Deze fiets heeft vering in het zadel en in de voorvork voor extra comfort en daarnaast is hij afgemonteerd met de betrouwbare Shimano Deore versnellingsgroep. De Bosch Active Line Plus geeft je altijd een heerlijk steuntje in de rug. De accu zit in het frame verwerkt, waardoor de fiets een luxe uitstraling heeft.

Een Sparta M8TI LTD kan je het best karakteriseren als een klassieke fiets die door de plaats van de motor toch een snelle uitstraling heeft. De 8 versnellingen en de ION motor met een capaciteit van 500 Wh zorgen ervoor dat woon-werkverkeer ook over wat langere afstanden leuk is om te fietsen. Ook bij deze zit de accu in het frame verwerkt, wat zorgt voor een strakke uitstraling.

De Sparta M8S is een klassieke stadsfiets. Door vering in de voorvork en zadelpen is de fiets zeer comfortabel. Door de Shimano Steps motor is elk ritje op deze fiets een genot. Zelfs de dagelijke rit naar het werk voelt als een ontspannen ritje op de zaterdagmiddag.

M8S LTD 2019 | Premium

Sparta M8S LTD 2019 | Premium

<p>De M8S LTD Di2 combineert de krachtige Shimano Steps middenmotor met automatisch of handmatig schakelen. De Motor werkt met een slimme schakelsoftware die ervoor zorgt dat de motor precies op tijd automatisch schakelt zodat je heerlijk door kunt fietsen. Het grote voordeel hieraan is dat je super vloeiend schakelt en je optimaal comfort haalt uit de fiets. Mocht u toch handmatig willen schakelen kan dit uiteraard ook met deze mooie e-bike. Het prachtige ontwerp zorgt ervoor dat elke stadsrit of toertocht met heel veel plezier gefietst kan worden.</p>

Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
8
Type aandrijving
Ketting
Plaats motor
Middenmotor
Type rem
Hydraulische velgremmen
Type elektrische fiets
Stadsfiets

€ 2.799,00

€ 2.519,00
M9TB 500WH 2019

Sparta M9TB 500WH 2019

<p>De M9TB is een E-bike met een sterke middenmotor. De fiets is veelzijdig en zowel geschikt voor dagelijkse- als lange ritten.&nbsp;</p>

Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
9
Type aandrijving
Ketting
Plaats motor
Middenmotor
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type elektrische fiets
Stadsfiets, Hybride fiets

€ 2.599,00

€ 2.339,00
M8TI LTD 2019 | Premium

Sparta M8TI LTD 2019 | Premium

<p>Deze prachtige Sparta M8TI met verborgen accu ziet er geweldig uit, maar belangrijker nog, hij rijd ook geweldig. Met deze fiets geniet je optimaal van de omgeving. Door het weggewerkte accu zie je amper dat het een e-bike is, maar dat is het wel degelijk want je wordt ondersteund tot maar liefst 25 kilometer per uur! Hierdoor krijg je letterlijk een duwtje in de rug en worden fietstochten een stuk plezieriger! Het fraaie design en de kwalitatief goede onderdelen maken deze fiets tot een hedendaagse e-bike.</p>

Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
8
Type aandrijving
Ketting
Plaats motor
Middenmotor
Type rem
Hydraulische velgremmen
Type elektrische fiets
Hybride fiets

€ 2.799,00

€ 2.519,00

Fietsen met voorwielmotor

Bij fietsen met een voorwielmotor is het belangrijkste pluspunt dat ze over het algemeen vrij goedkoop zijn. Een voorwielmotor is te combineren met alle versnellingssystemen en je kunt, net als bij een achterwielmotor, in elke versnelling wegrijden, omdat de motor begint te werken zodra je wegrijdt. Een nadeel is dat het voorwiel door de voorwielaandrijving in een bocht sneller wegschiet. Ook is een voorwielaandrijving lastig te combineren met een trapkrachtsensor, omdat zo’n sensor niet geïntegreerd is in de motor.

Het instapmodel met voorwielmotor is de Sparta Marathon F3E LTD 300 Wh. Dit is echt een basismodel: de fiets heeft 3 versnellingen en de accu heeft geen geweldige actieradius. Toch geeft ook deze fiets je de gewenste ondersteuning, die zorgt voor extra fietsplezier. De fiets is hierdoor perfect voor ritjes naar school of voor woon-werkverkeer.

Een geavanceerder model met een voorwielmotor is de Sparta F8E LTD; deze fiets heeft 8 versnellingen waarmee je voldoende schakelopties hebt, een accucapaciteit van 500 Wh, waardoor je lange ritten kan maken met ondersteuning en vering in de voorvork en zadelpen zodat je extra comfort ervaart. Het is dan ook niet gek dat dit één van de populairste modellen met voorwielmotor is.

Marathon F3e LTD 300WH 2019 | Premium

Sparta Marathon F3e LTD 300WH 2019 | Premium

<p>De Sparta Marathon F3e LTD Premium is een degelijke e-bike van Sparta. Deze e-bike wordt geleverd met een 300wh accu waarmee je ondersteund wordt tot 25 kilometer pet uur! Met 3 versnellingen van Shimano Nexus en shimano remmen is de fiets afgemonteerd met zeer betrouwbare onderdelen.&nbsp;</p>

Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
3
Type aandrijving
Ketting
Plaats motor
Voorwielmotor
Type rem
Velgremmen, Rollerbrakes
Type elektrische fiets
Stadsfiets

€ 1.099,00

€ 999,00
F8E LTD 500WH 2019 | Premium

Sparta F8E LTD 500WH 2019 | Premium

<p>De F8E LTD is een echte alleskunner. Deze veelzijdige fiets kan voor zowel dagelijkse korte ritten als langere creatieve ritten gebruikt worden. Deze F8e biedt je comfortabel rijgemak. Zo kom je met minimale inspannign toch makkelijk vooruit door de 8 versnellingen en de E-motion motor. Deze versie heeft een 500WH accu.</p>

Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
8
Type aandrijving
Ketting
Plaats motor
Voorwielmotor
Type rem
Hydraulische velgremmen
Type elektrische fiets
Stadsfiets

€ 1.999,00

€ 1.799,00

Sparta e-bikes met riemaandrijving

Sparta brengt dit jaar voor het eerst elektrische fietsen met riemaandrijving in plaats van kettingaandrijving op de markt. De voordelen van een riemaandrijving ten opzichte van een ketting zijn dat een riem onderhoudsvriendelijker en dat hij stiller is. Dit komt omdat bij het verwisselen van de versnelling de riem in dezelfde rechte lijn blijft liggen, waardoor hij minder weerstand geeft. Ben je geïnteresseerd in een e-bike met een riemaandrijving? Kijk dan eens naar de Sparta M11Ti Smart LTD of naar de Sparta R5TE (Premium).

R5TE LTD 2019 | Premium

Sparta R5TE LTD 2019 | Premium

<p>Innovatie, comfort en onderhoudsarm. Deze E-bike heeft het allemaal! Deze Sparta is (natuurlijk) uitgeroepen tot E-bike van het jaar 2018! De Sparta R5Te LTD is een kwalitatief uiterst goede e-bike. De fiets wordt aangedreven door een E-Motion achterwielmotor waardoor je letterlijk een duwtje in de rug krijgt. Hierdoor heb je goede controle over de fiets en rijdt je met een geweldig comfort. De ondersteuning is tot 25 kilometer per uur.</p>

Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
5
Type aandrijving
Ketting
Plaats motor
Achterwielmotor
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type elektrische fiets
Stadsfiets, Hybride fiets

€ 2.498,00

€ 2.298,00
M11Ti Smart LTD 2019

Sparta M11Ti Smart LTD 2019

De Sparta M11Ti Smart is de SUV onder de fietsen. De fiets is specifiek ontwikkeld voor woon- werkverkeer.

Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
11
Type aandrijving
Riem
Plaats motor
Middenmotor
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type elektrische fiets
Stadsfiets, Hybride fiets

€ 2.999,00

€ 2.699,00

Sparta bij 12GO Biking

12GO Biking voert bijna de gehele collectie Sparta. Fietsen die wij niet standaard op voorraad hebben kunnen we op bestelling leveren. We zijn een van de grotere Sparta dealers van Nederland en kunnen alle modellen en onderdelen leveren. Sparta geeft maar liefst 10 jaar garantie op een stalen of aluminium frame, 10 jaar op een starre voorvork, 2 jaar op een geveerde voorvork en 2 jaar op alle andere onderdelen, zolang deze niet aan slijtage onderhevig zijn.

Wil je de volledige collectie van Sparta voor 2019 zien? Klik dan hier!

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: info@12gobiking.nl  / Bel: 0182-621850  / Whatsapp: 06-19922445

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv / Instagram: @12go_biking / Strava: @12GO Biking

Meer Lezen ?