Onze winkel is open

Menu

Met een E-bike testcenter, professionele werkplaats en een voorraad van ruim 8000 fietsen ben jij bij 12GO Biking aan het juiste adres voor een flinke dosis fietsplezier!

Koopgids: Jouw Ideale Mountainbike Rugtas!

Datum:
20 augustus 2020
Door:
Rody

Bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike komen een hoop dingen kijken. In eerste instantie doe je al een flinke uitgave en wil je graag zo snel mogelijk op de fiets springen voor de eerste kilometers. Het is dan ook logisch dat je de aanschaf van een aantal accessoires uitstelt, maar wij willen je toch wijzen op het nut van een rugzak wanneer je gaat mountainbiken. Daarnaast geven we je graag een aantal tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een rugzak en wat de onderlinge verschillen zijn.

Waarom een rugtas aanschaffen?

Mountainbiken is een intensieve sport, niet alleen voor jezelf maar ook voor je materiaal. De kans is dan ook aanwezig dat er onderweg iets los raakt of je een lekke band krijgt. Door een reservebinnenband, pomp en een multitool mee te nemen kan je deze problemen onderweg oplossen. Het gemakkelijkste om dit mee te nemen tijdens het mountainbiken is dan ook om een rugzak aan te schaffen waar je deze accessoires in kunt stoppen.

Een rugzak is ook ideaal wanneer je een lange tocht gaat rijden. Je kunt hier namelijk voeding in meenemen voor tijdens je rit en bij sommige rugtassen bestaat zelfs de mogelijkheid om een drinkreservoir te integreren. Hierdoor hoef je nooit meer bang te zijn dat je onderweg met een hongerklop stil komt te staan of te weinig drinken bij je hebt. Hieronder hebben wij een aantal suggesties voor je neergezet, maar je kunt natuurlijk ook ons complete assortiment rugtassen bekijken. 

Alles wegstoppen in je wielershirt met achterzakken is ook niet ideaal, zo kun je op ruigere trails je spullen verliezen. Ten opzichte van normale rugtassen hebben de mountainbike rugtassen een pasvorm die aansluit op de houding die je aanneemt op de fiets en kun je hem zo instellen en bevestigen dat je tas niet gaat schuiven op je rug.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een rugtas?

Het belangrijkste kenmerk waar je op moet letten bij de aanschaf van een rugtas is de inhoud. De inhoud van een rugtas kan namelijk variëren van 6 liter tot wel 40 liter. Het is daarom goed om van tevoren een afweging te maken wat je denkt mee te gaan nemen en of je de rugtas van plan bent te gaan gebruiken voor lange of korte tochten.

Wanneer je van plan bent de rugtas ook voor lange tochten te gaan gebruiken en je hiervoor graag een drinkreservoir wilt hebben, is het handig om hier van tevoren rekening mee te houden. Niet iedere (grote) rugtas wordt namelijk standaard geleverd met een drinkreservoir en soms is het zelfs niet eens mogelijk om er een in de rugtas mee te nemen.

Klik hier voor al onze rugtassen die met een drinkreservoir uitgerust kunnen worden.

Met name bij rugtassen met een grotere inhoud is het fijn dat deze uitgerust is met een heupband en/of borstband. Hierdoor blijft de tas namelijk stabieler op je rug zitten tijdens het fietsen. Het is dus verstandig hier op te letten, omdat niet iedere tas standaard met deze extra banden geleverd wordt. 

Klik hier voor al onze rugtassen met een heupband.

Naast dat het formaat bepaald hoeveel spullen je kunt meenemen, is het natuurlijk ook handig om na te gaan hoeveel water je mee moet nemen. Dit is afhankelijk van hoelang je gaat fietsen, wat de intensiteit van je rit is en je eigen lichaam. Wanneer je geen idee hebt hoeveel water je nodig denkt te hebben heeft Camelbak een calculator om te berekenen hoeveel water je moet drinken. Tip: neem altijd extra water mee, je kunt altijd verkeerd fietsen of ander pech waardoor je langer onderweg bent.

MTB

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail[email protected]  / Bel0182-621850  

Volg ons op social media!