Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Rondje van de maand: rondje Ringvaart

Rondje van de maand: rondje Ringvaart

Het is een bekend probleem: je bent een beginnende wielrenner, hebt er lol in, maar… je fietst eigenlijk altijd hetzelfde rondje. Het fietspad langs de N-zoveel weet je nog wel te vinden, maar echt leuk is het natuurlijk niet. Als je eens wat nieuwe fietsroutes wilt ontdekken in de buurt van 12GO Biking, lees dan ons blog ‘Rondje van de Maand’. Mooie tochtjes van zo’n 60 kilometer door het Groene Hart en omstreken, voor iedereen te doen en voorzien van een tip voor een fijne koffiestop. 

Rondje Ringvaart: twee uurtjes knallen!

In dit rondje van de maand rijden we langs de Ringvaart. Voor sommigen een traditioneel rondje knallen, voor anderen een nieuwe voor op het lijstje. Een heerlijk rondje in de zomer met warme temperaturen en een licht briesje, maar ook een echte uitdaging in de winter. Ondergetekende heeft al eens gemerkt dat je jezelf pijnlijk kan tegenkomen als je tegen de wind niet boven de 23 km/u uitkomt. Kortom, een rondje waar je het hele jaar door je uitdagingen kan vinden!

Je kunt de route downloaden op Strava. En je kunt natuurlijk ook lid worden van de 12GO Biking Strava Club.

Voor ons rondje rond de Haarlemmerpolder stapten wij op bij Nieuwe Wetering (Roelofarendsveen), maar je kan natuurlijk opstappen waar je wilt. Het is bij dit rondje aan te raden om eerst de tegenwind op te zoeken, zodat je de tweede helft kan genieten van de wind in  de rug. Dit rondje is linksom gereden (vanaf het zuiden gezien), maar het is eenvoudig om te draaien. 

Na 5 kilometer fiets je onder de A4 door, waarna je het wat auto’s betreft voorlopig wel gezien hebt. Je zal hier de komende kilometers niet gauw in de file komen te staan. Misschien kom je een treintje andere wielrenners tegen, waar je je wagonnetje aan kan haken.

Eventueel kan je een tussenstop maken bij Het Graanpakhuis in Vijfhuizen, waar je lekker een uitsmijter kan eten of een kop koffie kan drinken. Hiervoor moet je wel even een klein stukje van de route afbuigen; nadat je rechts afgeslagen bent op de kruising waar de Cruquiusdijk overloopt op de Vijfhuizerdijk, sla je nog een keer links en dan ligt dit restaurantje aan je rechterhand.

Jagen op segmentjes tussen Vijfhuizen en Badhoevedorp

Nadat je weer op de fiets gestapt bent (of wanneer je lekker doorgekacheld hebt), kom je op het saaiere gedeelte van je route. Hoewel, deze brede weg met het water naast je biedt je de mogelijkheid om het gas even flink in te trappen. Het is dan ook niet voor niets dat de KOMs hier zo scherp staan. Na 30 kilometer ben je op het noordelijkste punt, in Zwanenburg, op de helft van je rit. Als je tegen de wind in bent gestart, begint het feestje hier pas echt. Het segmentje Ringvaart (Halfweg > Schipholweg) heeft een snelste tijd van 12:09 over 9,6 kilometer, wat neerkomt op 47,5 km/u gemiddeld. Verschillende profs en erkende Strava-hardrijders staan hier in de top van het klassement. Ook de rustige fietser komt aan zijn trekken; geniet van de weerspiegeling van de zon in de Ringvaart en praat in het zonnetje lekker bij met je fietsvrienden.

Vanaf het Amsterdamse Bos langs de Westeinder Plassen

Na zo’n 40 kilometer fiets je met aan de andere kant van het water het Amsterdamse Bos. Via Schiphol Oost en Aalsmeerderbrug fiets je over de Aalsmeerderdijk langs de Westeinderplassen. Hier loopt de Aalsmeerderdijk over in de Leimuiderdijk, waardoor je weet dat je er bijna bent. Maar pas op: met wind tegen kunnen die laatste 7 kilometer verraderlijk zijn. Na 60 kilometer heb je echt een rondje gereden. Precies mooi om je vrienden af te matten of om je hoofd leeg te maken.

Al met al is dit rondje van de maand in potentie voor iedereen een uitdaging. Of je nu gaat voor een lekkere zondagmiddagrit met je fietsvrienden, of voor jezelf in zestig kilometer helemaal leeg rijden, het kan bij het rondje Ringvaart!

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

Rondje van de maand: Rondje IJsselmeer fietsen (300 km) Rondje van de maand: Rondje IJsselmeer fietsen (300 km)
Mountainbiken in Ede: Een uitdaging voor iedereen Mountainbiken in Ede: Een uitdaging voor iedereen
Rondje van de maand: Langs de Meije en De Molen (58 km) Rondje van de maand: Langs de Meije en De Molen (58 km)
Rondje van de maand: midwintertoertocht naar BBB in Leiden (64 km) Rondje van de maand: midwintertoertocht naar BBB in Leiden (64 km)