410 Gone

410 Gone


nginx
410 Gone

410 Gone


nginx
410 Gone

410 Gone


nginx
410 Gone

410 Gone


nginx
Datum:
7 juli 2018
Door:
Hessel
Delen

Ik ga op vakantie en neem mee… De fiets, en de rest!

De vakantie is geboekt, de voorpret is begonnen en de fiets gaat mee. Kortom je kan niet wachten totdat het zover is.. Maar hoe bereidt je jezelf en je fiets voor op de vakantie? Daar gaan wij je bij helpen, met in deze blog: Wat neem je nog meer mee op vakantie naast je fiets.

De meeste fietsers hebben geen ploegenauto met reservemateriaal, schone kleding en voeding bij zich. Daarom moet je van te voren goed bedenken wat je allemaal mee moet nemen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Voeding

Je ziet ze soms wel staan, stil, geparkeerd! Een fietser die heel de dag hard heeft gereden, geprobeerd om zijn fietsmaten uit het wiel te rijden maar daardoor is hij vergeten om goed te eten en te drinken. Juist dat eten en drinken op de fiets is van essentieel belang! Maar niet alleen wielertoeristen maken deze fout. Jaarlijks zie je het terugkomen op tv dat er een renner door het ijs zakt omdat hij niet goed gegeten heeft. Erik Breukink verloor zelfs ‘zijn’ Giro in 1989 door de hongerklop.

Hoe kan jij dit voorkomen? Eet en drink. Zeker als het warm weer is, is het belangrijk om goed te drinken. Doormiddel van het drinken van water en sportdrank krijg je genoeg mineralen, snelle suikers en koolhydraten binnen. Een liter tot anderhalve liter drinken per uur is dus noodzakelijk om kramp tegen te gaan en vermoeidheid uit te stellen. 

Het bekende koolhydraten stapelen kan ook geen kwaad. Zowel voor, tijdens als na je fietstocht is het belangrijk om goed te eten. Als je in de vakantie een paar uur weg bent kan je door de fysieke inspanning en door het warme weer veel energie verbruiken. Het is dus belangrijk om tijdens het fietsen koolhydraten te blijven eten. Neem genoeg voeding zoals bananen, reepjes en gelletjes mee om je energievoorraad op pijl te houden.

Je lichaam kan een maximaal aantal gram koolhydraten aan. Dit kan je bereken. Het maximale aantal gram koolhydraten wat jouw lichaam kan opnemen bereken je door 0,9 te vermenigvuldigen door jouw lichaamsgewicht. Dus stel, je weegt 70kg. Dan doe je 0,9 x 70=63 gram koolhydraten per uur. Op de verpakking van je gelletje of reepje staat hoeveel gram ingrediënten deze bevat. Zo kan je dus makkelijk uitrekenen hoeveel je moet eten/ drinken. Oja, een banaan bevat ongeveer 23 gram koolhydraten. 

Hoe goed je ook blijft eten, je verbrand veel tijdens een rit. Om je herstel te bevorderen is het goed om achteraf goed te eten en te drinken. Dit kan natuurlijk met een heerlijk koud biertje, maar gewoon water is beter voor je herstel.
Meer weten over voeding? Lees hier onze blog over sportvoeding.

Bekijk hier al onze sportvoeding.

Voor je fiets

Wat je voor je vakantie moet checken aan je fiets kun je hier lezen. Maar voor tijdens je vakantie is het goed om een aantal benodigdheden bij de hand te hebben voor onderweg, of als reservemateriaal.

Een aantal benodigdheden spreken voor zich. Binnenbandjes, (CO2)pompjes en bandenlichters  neem je tenslotte altijd mee. Maar als je een paar weken van huis bent is het goed om ook je onderhoudsspullen mee te nemen om zo nu en dan je fiets schoon te maken. Vergeet ook je fietspomp niet. Door voldoende bar in je banden te houden kan je de kans op lekrijden aanzienlijk verkleinen, daarnaast houd je maximaal profijt van de beste rijeigenschappen. Tijdens het afdalen moet je veel remmen. Zorg daarom voor een extra setje remblokjes.

Voor jezelf (en de vakantiefoto’s) 

Je wilt er liever nog niet aan denken voordat je op vakantie gaat. Maar de harde realiteit is, je moet ook weer terug. Als je terug bent zijn je collega’s en fietsmaten razend benieuwd waar je geweest bent en welke bergen je beklommen hebt. En dan komt het, je pakt je telefoon, opent je vakantie foto’s en laat zien hoe gesoigneerd jij op de fiets zit. Je lijkt wel een prof!

Dat jij er goed uitziet op de fiets is één, maar de kwalitatieve aspecten van goede fietskleding  is zeker bij warme vakantiedagen en lange tochten erg belangrijk. De belangrijkste reden om kwalitatief goede fietskleding te kopen is dat je meer plezier haalt uit het fietsen. Een broek met een goede zeem en comfortabele bretels is daarom ook van groots belang. Wij hebben hier een test mee gedaan. Lees hier over onze top fietsbroeken

Daarnaast is het belangrijk dat je shirt goed zit en dat de je zweet goed reguleert. We raden altijd aan om een goed ondershirt aan te schaffen. Dit houd je lichaam koel en zorgt voor een optimale afvoer van het zweet. 

Onmisbaar bij een gesoigneerde outfit zijn de fietssokken. Je verwacht het niet. Maar dit kan je outfit maken of breken. Probeer eens dat mooie kleurtje wat ook in je frame terugkomt. Bekijk hier al onze fietssokken.

Shop hier je nieuwe vakantie outfit bij elkaar!

Voorbereid op pad gaan zorgt voor meer veiligheid, optimaal comfort en extreem veel fietsplezier op, zeker op vakantie! 

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: 
info@12gobiking.nl  / Bel: 0182-621850  / Whatsapp: 06-19922445

Volg ons ook op social media.
Facebook: 
@12gobikingbv / Instagram: @12go_biking / Strava: @12GO Biking

Meer Lezen ?

Openingstijden winkel

Zondag Gesloten
Maandag Gesloten
Dinsdag 09.00 - 18.00
Woensdag 09.00 - 18.00
Donderdag 09.00 - 20.00
Vrijdag 09.00 - 20.00
Zaterdag 09.00 - 16.00
410 Gone

410 Gone


nginx
410 Gone

410 Gone


nginx