Datum:
20 maart 2018
Door:
Hessel
Delen

Kiezen voor een e-bike? Dit zijn de 5 trends van 2018

Elk jaar worden we weer getrakteerd op een aantal mooie innovatieve ontwikkelingen bij e-bikes. Zo ook in 2018. Al deze trends maken het fietsen veiliger, duurzamer en vooral veel leuker. Lees hier over de vijf trends bij e-bikes in 2018. 

Geïntegreerde accu’s

In de nieuwste elektrische fietsen zijn de accu’s weggewerkt in het frame van de fiets. In navolging van Shimano, ION,  Brose en Impulse heeft marktleider Bosch nu ook een volledig geïntegreerde accu uitgebracht, de Bosch PowerTube 500.

De ontwikkeling in gewichtsverdeling en afwerking van elektrische fietsen wordt ieder jaar beter. De ontwikkeling van deze accu past hier uitstekend in. Het integreren van de accu biedt daarbij nieuwe ontwerpmogelijkheden voor fabrikant. Een e-bike wordt al jaren niet meer alleen gemaakt voor ouderen. Het is een hip vervoermiddel, waar een strakke moderne vormgeving bij past. Bekijk hier alle e-bikes met accu's in het frame.

Schijfremmen

Een andere ontwikkeling die opvalt is het gebruik van schijfremmen op elektrische fietsen. Schijfremmen zijn een groot pluspunt voor de veiligheid van elektrische fietsen. De betere remkracht en modulatie (doseerbaarheid) van schijfremmen komen vanwege de hogere snelheden goed van pas op de E-bike. Deze ontwikkeling dringt vanuit het duurdere segment door naar het middensegment. Bekijk hier alle e-bikes met schijfremmen.

Beltdrive

Steeds vaker zien we dat fietsen worden aangedreven met een belt in plaats van een ketting. Bij een beltdrive is de ketting vervangen voor een kunststof tandriem, die versterkt is met carbon vezels. Fietsen met een beltdrive hebben bijna geen onderhoud nodig. Ook hoef je een belt niet in te vetten zoals dat bij een ketting moet. Bovendien gaat een belt veel langer mee.

De levensduur van een aandrijfriem is langer dan die van de ketting. De traditionele ketting gaat gemiddeld 2000 tot 5000 kilometer mee. Een beltdrive gaat veel langer mee, gemiddeld zo’n 8000 tot 12000 kilometer(!).

Een beltdrive heeft minder weerstand dan een traditionele ketting. Dit geeft een directer gevoel bij het fietsen. Een ander voordeel hiervan is dat de belt bijna geruisloos is. Mocht je met je broek tegen de riem aan komen, dan zitten er niet direct vieze vetvlekken in je broek. Wilt u meer weten over de beltdrive? Lees hier de blog. Of bekijk hier alle e-bikes met een beltdrive.

Sportievere e-bikes

Er is een verschuiving te zien in het imago en aanbod van elektrische fietsen. Waar in het verleden de elektrische fiets door zowel fabrikanten als consumenten vaak vooral gezien werd als stadsfiets, wint de sportieve elektrische fiets nu snel aan populariteit. Dit is terug te zien in het huidige aanbod: onze collectie sportieve e-bikes is dit jaar enorm verbreed. Bekijk hier de elektrische hybridefietsen of de elektrische mountainbikes.

Speciale kleding

Juist als je er van houdt om regelmatig recreatief de e-bike te gebruiken zit je niet te wachten op super strakke wielerkleding. Steeds meer merken brengen goede en mooie kleding uit voor de recreatieve e-biker. Kleding waarin je flexibel kunt bewegen, casual broeken met zeem, winddichte jassen en mooie sportieve shirts. Fietskleding met een pasvorm die gemaakt is voor de zithouding en die zich kenmerkt door goede ventilatie en zichtbaarheid. Bekijk hier de recreatieve kleding of de e45 helmen.

Heeft u naar aanleiding van dit blog een vraag? Of wilt u een e-bike komen test? Neem gerust contact met ons op of kom langs in de winkel. 

Mail: info@12gobiking.nl  / Bel: 0182-621850  / Whatsapp: 06-19922445

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv / Instagram: @12go_biking / Strava: @12GO Biking

 

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: 
info@12gobiking.nl  / Bel: 0182-621850  / Whatsapp: 06-19922445

Volg ons ook op social media.
Facebook: 
@12gobikingbv / Instagram: @12go_biking / Strava: @12GO Biking

Meer Lezen ?